Marketing & Promotie

Laat je B&B-kamers stralen met goede foto’s en teksten

B&B kamerfoto's

Een lichte, aantrekkelijke overzichtsfoto per gastenkamer is een absolute must. Foto: Bed & breakfast Gummelink in Brummen.

Op je presentatiepagina kunnen bezoekers per kamer specifieke kamerinformatie bekijken. Goede foto’s van je gastenkamer(s) zijn cruciaal als je gasten ervan wilt overtuigen om bij jouw B&B te reserveren. Hetzelfde geldt voor een aantrekkelijke, pakkende tekst. Hier zijn een paar tips om je kamer(s) optimaal te presenteren.

Bed & breakfast kamerinformatie

Tip 1: Voeg mooie kamerfoto’s toe

Voeg per kamer vier foto’s toe, bijvoorbeeld een overzichtsfoto, een foto van het bed, het sanitair en eventueel een detail- of sfeerfoto (liefst liggende foto’s). Per foto kun je aangeven bij welke kamer deze moet worden geplaatst. Wij raden aan om je kamerfoto’s óók bij je overzichtsfoto’s te plaatsen.

B&B sanitair

Per kamer mag een foto van het bijbehorende sanitair niet ontbreken. Foto: Bed and Breakfast Arrierend in Dedemsvaart.

Tip 2: Zorg voor een pakkende tekst
Foto’s zeggen meer dan duizend woorden maar dat maakt een goede tekst niet overbodig! In de eigenarenservice kun je per kamer een korte omschrijving geven.

  • Ga naar ‘Mijn vermelding’ > ‘Kamers‘ en klik bij de betreffende kamer op ‘Aanpassen’.

Bed & breakfast Kamervoorwaarden

  • Beschrijf onderaan de pagina kort de gastenkamer: wat voor bed staat er, is er een zithoek, hoe is de kamer gelegen (bijvoorbeeld aan de voorkant van de woning of op de bovenverdieping), is er veel privacy? Schrijf ook iets over de sfeer en inrichting (landelijk, modern, klassiek, kleurrijk, rustiek…) Een mooi uitzicht mag vermeld worden!
  • Wees enthousiasmerend maar houd de tekst bondig: je hebt slechts 300 tekens tot je beschikking.
  • Vergeet niet om onderaan de pagina je wijzigingen op te slaan.

Voorbeelden van B&B’s met goede kamerfoto’s en -omschrijvingen: 

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter