Bedrijfsvoering

Laat je inspireren door andere B&B’s

Bedandbreakfast.nl; Laat je inspireren tijdens een B&B studiereis

Ga je als B&B-eigenaar nog op vakantie of een weekend weg? Reserveer dan een verblijf in een B&B en laat je inspireren door andere B&B’s. Kijk, beleef, ervaar en profiteer van relevante informatie voor je eigen bedrijfsvoering.

Boekingsproces

Het samenstellen van je reis begint meestal online. Uit onderzoek van Google blijkt dat 75% van de reizigers hun verblijf online reserveert. Je zoekt via zoekopdrachten op internet of direct via online platforms als Bedandbreakfast.nl. Een B&B die goede online vindbaarheid heeft, zal sneller gevonden worden en wordt doorgaans meer gereserveerd. Wanneer een B&B in belangrijke zoekfasen niet aanwezig is, mist deze potentiële reserveringen.

Online presentatie

Kijk tijdens het online reserveringsproces goed hoe andere B&B’s zich presenteren. Succesvolle B&B’s maken gebruik van unieke beschrijvingen over hun B&B. Is deze pakkend genoeg om jou te overtuigen? Verder gebruiken succesvolle B&B’s stijlvolle foto’s. Kijk goed welke beelden je aanspreken en probeer soortgelijke foto’s te maken van je eigen B&B. Denk aan een close-up van het ontbijt of een doorkijkje vanuit de gastenkamer richting de tuin.

Je verblijf  in een B&B

Vanaf het moment dat je arriveert tot het moment dat je vertrekt, valt er een hoop te zien en te leren. Hoe is het ontvangst en hoe oogt de kamer? Kijk naar de faciliteiten die de B&B te bieden heeft. Onderzoek van Bedandbreakfast.nl toont aan dat kamerfaciliteiten van de meeste B&B’s tegenwoordig niet meer onderdoen voor hotels. Er zijn vrijwel altijd handdoeken aanwezig, een mogelijkheid voor gratis koffie/ thee en de meeste kamers beschikken over privé sanitair.

Onderscheidende voorzieningen

Het is raadzaam te achterhalen waar je B&B zich kan onderscheiden. Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de meeste B&B’s beschikken over Wifi, een terras, een tuin en een fietsenstalling. Daarnaast kun je bij vrijwel alle B&B’s (met uitzondering van B&B’s in de grote steden) gratis parkeren. Enkele B&B’s onderscheiden zich doordat zij de beschikking hebben over een sauna, een paardenstalling, een jacuzzi of een fitnessruimte.

Het ontbijt

Bij de meeste B&B’s wordt ‘s ochtends ontbijt geserveerd. Iedereen doet dit op zijn eigen unieke manier. Veel eigenaren besteden extra aandacht aan het ontbijt door streekproducten aan te bieden of biologische producten te serveren. Ook glutenvrije producten of een vegetarisch ontbijt worden over het algemeen zeer gewaardeerd.

Je eigen B&B nóg beter!

Natuurlijk hoef je niet alles exact te kopiëren, geef er vooral je eigen draai aan zodat de gast zich welkom voelt. Vertel tijdens je verblijf dat je een Bed and Breakfast runt en wissel gedachten met elkaar uit. Zo heb je bij thuiskomst genoeg inspiratie om je eigen B&B nóg beter te maken. Heb jij nog tips voor andere B&B-eigenaren? Laat het hieronder achter in een reactie.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter