Marketing & Promotie

Maak je B&B aantrekkelijk voor zakenreizigers: 5 tips

Opvallend: één op de drie B&B-gasten in Nederland is een zakelijke reiziger. Steeds meer professionals overnachten tijdens hun business trip het liefst in een bed & breakfast en hier ligt een interessante kans. Vijf tips om je B&B aantrekkelijk te maken voor zakenreizigers.

vergaderruimte_erve_fakkert

In de vergaderruimte van Bed & Breakfast Erve Fakkert in Rossum kun je tot 16 personen terecht.

1. Ook een zakelijk B&B mag persoonlijk zijn.
Zeg nou zelf: als je de hele dag in een congreszaal hebt gezeten, ga je dan na afloop liever naar een anoniem hotel of naar een B&B waar de gastheer- of vrouw je hartelijk welkom heet? Of je je nu richt op dagjesmensen of op zakenreizigers: zorg altijd voor een persoonlijke sfeer in je B&B. Zowel qua inrichting als qua service.

Bed and Breakfast La Vie en Rose

B&B La Vie en Rose in Grootschermer: zakelijk overnachten in een persoonlijke sfeer.

2. Zorg dat je B&B uitgerust is voor zakenreizigers
Luxe bedden, privésanitair en een zitje op de kamer om aan te werken: zakenreizigers stellen hoge eisen aan een B&B. Op zijn minst moet je accommodatie zich kunnen meten met de betere hotelkamer. Gratis Wifi is vanzelfsprekend.

werkplek_buitenwerkplaats_amsterdam

De ‘Hoekkamer’, een van de aantrekkelijke werkruimtes van B&B Buitenwerkplaats Amsterdam in De Rijp.

3. Laat je B&B classificeren
Zakenreizigers komen niet graag voor verrassingen te staan. Wil je bedrijven laten zien dat je kwaliteit biedt, meld je B&B dan aan bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Je  B&B wordt officieel geclassificeerd met 1 tot 5 kwaliteitstulpen. Op die manier laat jij zien dat je professioneel te werk gaat en staat voor kwaliteit. En de zakenreiziger ziet direct waar hij aan toe is.

Bed and breakfast met tulpen

Bed and Breakfast De Langenlee is geclassificeerd met vier kwaliteitstulpen: een goede keuze!

3. Investeer in duurzaamheid
Steeds meer bedrijven hanteren een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid. In dat beleid hebben B&B’s die duurzaam ondernemen, een streepje vóór. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een waterbesparende douche of energiezuinige LED-verlichting en een biologisch ontbijt serveren. Een manier om te laten zien dat je duurzaam te werk gaat, is door je B&B aan te melden voor een Green Key keurmerk. B&B’s met een Green Key zijn Onder den Peerenboom in Benschop en De Vijf Suites in Elp.

B&B De Vijf Suites in Elp

Bed and Breakfast De Vijf Suites in Elp heeft een Gouden Green Key keurmerk.

4. Profileer je op Bedandbreakfast.nl als zakelijk B&B
Laat in je omschrijving en trefwoorden weten dat je B&B geschikt is voor zakenreizigers. Vermeld bijvoorbeeld de gratis Wifi, de werkplek voor gasten, je vergaderruimte, de beamer of de mogelijkheid om extra vroeg te ontbijten. Gebruik trefwoorden als “zakelijk”, “vergaderen”, “vergaderruimte”, “WiFi” en “laptop”. Laat deze elementen ook terugkomen in je foto’s. Plaats bijvoorbeeld een foto van een B&B-gast achter de laptop of van de compleet uitgeruste vergaderruimte in je bed and breakfast.

Voorbeelden:

  • B&B Het Rode Huis in Leiden: “Het Rode Huis faciliteert ruimte en comfort voor zzp’ers en organisaties die willen brainstormen, opleiden en/ of vergaderen.”
  • B&B Buitenwerkplaats Amsterdam: “Op de Buitenwerkplaats combineer je het nuttige met het aangename. In de sfeervol verbouwde stolpboerderij zijn adembenemende ruimtes om te logeren en te werken”.
bed_breakfast_vergaderruimte

Sfeervolle, compleet uitgeruste vergaderzaal van Bed & Breakfast Erfgoed Bossem in Lattrop.

5. Heb je een vergaderruimte? Vink deze aan bij je faciliteiten
Heb je een vergaderzaal, vergeet dit dan niet aan te geven bij je faciliteiten! Dan komt jouw bed & breakfast naar voren wanneer een bezoeker op Bedandbreakfast.nl filtert op ‘vergaderruimte‘.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

Laat een reactie achter