Marketing & Promotie

Maak Foto’s van je B&B in het voorjaar!

De kou is uit de lucht. Een waterig zonnetje prikt door het grijze wolkendek. Het is al langer licht. Tijd om de fotocamera af te stoffen en prachtige Foto’s van je B&B te maken. Foto’s zijn belangrijk voor goede promotie van je B&B. Lees hier de beste tips van onze professionele fotograaf en merk direct verschil in je reserveringen.

Fotograaf Hennie Keeris

Voor mij is dit het eerste blogartikel wat ik schrijf voor B&B-eigenaren die aangesloten zijn bij Bedandbreakfast.nl. Mijn naam is Hennie Keeris en ik ben een ervaren fotograaf. Sinds kort bied ik mijn werk en service aan op Bedandbreakfast.nl via de Abonneevoordelen. Vanaf nu zal ik je regelmatig voorzien van de beste Tips & Tricks als het op fotograferen aankomt.

Foto's voor je B&B

Voorbeeld: een foto waar het licht van rechts binnenvalt via een groot raam, zo heeft de kamer mooi zacht licht en geen tegenlicht.

Hét perfecte moment

Dit is hét perfecte moment om te starten met het geven van waardevolle tips voor foto’s van je B&B. Het is namelijk de tijd van het jaar die mij het gevoel geeft dat alles weer op gang komt. Natuurlijk is dat niet helemaal waar…het leven gaat 365 dagen per jaar door. Maar toch, in het voorjaar is de flora en fauna van een versheid waar de knapperige kleuren van af spatten. Het ontluikende groen van bomen en struiken en de kleurrijke voorjaarsbloemen hebben nog geen ervaring met wisselende weersomstandigheden. En…er is veel licht. En dat laatste hebben we nodig om goede foto’s te kunnen maken.

Interieur foto’s van je B&B

“Het zonnetje in huis” is een gezegde dat slaat op een personage. In de interieur-fotografie van een B&B betekent het vooral veel warmte en licht in de kamer. Dit geeft een uitnodigende en een sfeervolle indruk van de ruimte en dat is wat jouw gasten willen zien!

Bed & Breakfast Foto

Hier zie je duidelijk het licht van links door het raam vallen, hierdoor is een mooie schaduwwerking te zien op het water.

Voorjaarslicht in Binnenfoto’s

Wanneer je met je camera of smartphone fotografeert is het moeilijk om van binnen naar buiten te fotograferen, dit is namelijk tegen het licht in. Een smartphone is overigens niet zo geschikt voor interieurfoto’s, het contrast is vaak zo groot dat zelfs de meest moderne camera’s dit niet aankunnen. Dit is ook de reden dat professionele fotografen in zulke situaties meerdere opnames maken en deze later samenvoegen.

Tips voor Binnenfoto’s

Probeer je standpunt zo te kiezen dat het raam waar de zon op staat aan de zijkant van de foto zit, zodat het licht niet direct in de lens valt. Bovendien kan dit een mooie schaduwwerking geven in de foto, waardoor deze veel diepte krijgt. Doe ook alle sfeervolle lampen in de kamer aan. Ja, ook overdag!

Stabiliteit voor je camera

Vergeet vooral niet je flitser uit te zetten. Met flitslicht wordt het er niet beter op. Als je een statief hebt voor je camera is dat prima. Anders kun je wellicht een kruk, stoel of trapje gebruiken om je camera op te zetten. Of vul een klein zakje met rijst (niet te vol) en druk daar je camera “in”. Hiermee voorkom je dat de camera beweegt en de foto onscherp wordt.

Fotograferen is kijken

Soms moet je een beetje opletten op welk tijdstip van de dag het zonlicht in de kamer valt die je wilt fotograferen. Let daarbij ook op schaduwen van gordijnen, bomen of hekwerken buiten. Schaduwen kunnen een decoratief beeld geven op de muren van de kamer. Fotograferen is vooral kijken. Geef daarom je ogen de kost, kijk hoe de lichtval is en maak daar gebruik van!

Foto's van je Bed & Breakfast

Het voorjaar is ook een goed moment om buiten te fotograferen.

Ga naar buiten

Het voorjaar is ook de tijd om buiten te fotograferen. Het licht is in het voorjaar nog niet zo hard als in de zomer. Het voorjaarslicht kan mooie contrastrijke beelden opleveren die je B&B bijzonder goed tot zijn recht laten komen. Dus: aan de slag met die camera! Het kost niks behalve wat tijd. Succes!

Meer informatie

Voor meer tips of professionele foto’s van je B&B, ga naar de Abonneevoordelen van Bedandbreakfast.nl.

Hennie Keeris

Volgende keer: Laat zien wie je bent.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Hennie Keeris

Mijn naam is Hennie Keeris en ik ben professioneel fotograaf. Ik voorzie B&B-eigenaren graag van de beste Tips & Tricks als het op fotograferen aankomt. Mocht je vragen hebben over fotografie of suggesties voor onderwerpen hebben, dan hoor ik die graag.

Laat een reactie achter