Marketing & Promotie

Met je bed en breakfast inspelen op evenementen

Met je B&B inspelen op een evenement

Een evenement in de buurt betekent een kans voor je bed & breakfast.

Wordt er bij jou in de buurt een evenement georganiseerd, dan zullen veel bezoekers in de buurt willen overnachten. Een buitenkansje, mits je bed & breakfast goed vindbaar is. Je kunt je B&B extra promoten met trefwoorden op Bedandbreakfast.nl

Associeer je B&B met het evenement
Mensen die het evenement gaan bezoeken, zullen in Google gaan zoeken naar een nabijgelegen verblijfsaccommodatie. Het is dus zaak te zorgen dat je bed en breakfast dan gevonden wordt. Dat kan door je B&B op internet te associëren met het evenement.

Marketingtip 1:
Voeg het evenement toe aan je omschrijving en bij je trefwoorden op Bedandbreakfast.nl. Mensen die in het zoekvak van onze site de naam het evenement intypen, zullen dan jouw B&B vinden. Voorbeeld: als je op Bedandbreakfast.nl in het zoekvak het woord ‘vierdaagse’ intypt, dan vind je 28 B&B’s die in hun omschrijving en/of trefwoorden de term ‘vierdaagse’ (meestal in combinatie met ‘Nijmeegse’) hebben vermeld. Lees hier hoe je je trefwoorden en omschrijving aanvult.

Marketingtip 2:
Stel een arrangement samen speciaal rondom het evenement en vermeld dit in je presentatie op Bedandbreakfast.nl en natuurlijk ook op je eigen website. Op je eigen website kun je hier het beste een aparte webpagina voor maken. Hoe uitgebreider de informatie over je arrangement (vergeet niet om er een mooie foto bij te plaatsen), des te beter vindbaar je bed & breakfast is.

Geen beschikbaarheid meer in je B&B? Laat het weten!
Is je bed en breakfast in de periode rond het evenement volgeboekt? Dan ga je vast nog nieuwe aanvragen ontvangen. Voorkom teleurstelling bij bezoekers en vul je beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl in. Je hoeft dan geen aanvragen meer af te wijzen. B&B’s die de beschikbaarheid up to date houden, krijgen bovendien een hogere positie in het zoekresultaat van Bedandbreakfast.nl. Ze zijn daardoor niet alleen beter vindbaar op onze site, maar verschijnen ook hoger in Google.

Nationale Evenementen Kalender
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft een meerjarige Nationale Evenementen Kalender (NEK) samengesteld. In deze lijst staan evenementen, jubilea, tentoonstellingen en (her)openingen van musea en toeristische attracties in Nederland. Handig om in de gaten te houden wanneer er bij jou in de buurt een evenement is. Tip: vermeld de leukste evenementen op je website als attente informatie-service richting je gasten.

 

 

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

  • Prachtig! Dank voor deze tips. Wat ik me nog afvraag is of jullie ook eens zouden kunnen uitleggen of je de optie evenement die Facebook biedt het beste zou kunnen gebruiken, en of je die nu wel of niet zou moeten gebruiken als B&B (denk aan Haren).

Laat een reactie achter