Social media

Opvallend meer reserveringsaanvragen in mei op Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl

Bed & breakfasts in Nederland worden steeds populairder, blijkens het stijgende aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl. Foto: B&B De Ouw Skuur, Oirschot.

Het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl is deze maand opvallend gestegen. Tussen 14 april en 14 mei zijn door bezoekers 54 procent meer reserveringsaanvragen gedaan dan in dezelfde periode een jaar geleden. De stijging is deels te verklaren door efficiëntieverbeteringen op de website, de financiële crisis en de toenemende populariteit van bed & breakfasts in het algemeen.

Bedandbreakfast.nl efficiënter sinds vernieuwing
Medio april 2012 heeft Bedandbreakfast.nl een grote verandering ondergaan. Door nieuwe functies en ingrijpende veranderingen in de opbouw werd de website efficiënter en gebruiksvriendelijker. Denk aan de introductie van het reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender, overzichtelijkere presentatiepagina’s en een vereenvoudigd reserveringaanvraagformulier. Om kort te zijn: bezoekers vinden sneller de B&B die ze zoeken.

B&B ontbijt

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Ook werden de bed & breakfasts op Bedandbreakfast.nl beter vindbaar in Google dankzij aanpassingen op het gebied van Search Engine Optimalization (SEO) en de uitstekend vindbare artikelen op onze blog voor B&B-bezoekers. Effectievere betaalde online campagnes ondersteunen de vindbaarheid extra. Dat betaalt zich uit: hoe beter Bedandbreakfast.nl te vinden is, hoe meer bezoekers en des te meer reserveringsaanvragen voor jou als bed and breakfast-eigenaar.

Bed & breakfasts alsmaar populairder
Factoren van buitenaf spelen natuurlijk ook mee. Bed en breakfasts worden almaar bekender en populairder in Nederland. Programma’s zoals ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX dragen daaraan bij. Het tweede seizoen van de succesvolle tv-serie had per aflevering ruim een miljoen kijkers en na iedere aflevering zagen wij een bezoekerspiek op Bedandbreakfast.nl.

Ten slotte mogen we de financiële crisis niet uitvlakken als factor van belang. Na jaren van inkrimpen kiezen mensen niet meer voor een dure vakantie naar het buitenland. Een kort uitstapje of vakantie in eigen land is net zo leuk – en voordeliger bovendien! Bed en breakfasts staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en dat is wel zo welkom in financieel zware tijden. Met het hoogseizoen voor de deur ziet het team van Bedandbreakfast.nl het dan ook positief in voor de komende maanden.

Bekijk statistieken van je presentatiepagina
In de eigenarenservice kun je de statistieken van je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl bekijken. Die cijfers helpen om meer inzicht te krijgen in wat je vermelding op Bedandbreakfast.nl voor je doet. Krijg je bijvoorbeeld veel reserveringen rechtstreeks via je eigen website of telefonisch? Dat kan best te danken zijn aan je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. De volgende statistieken vormen een indicatie:

  • hoe vaak je presentatiepagina is ‘gevonden’ ofwel is getoond in het zoekresultaat;
  • hoe vaak bezoekers je presentatiepagina (met daarop je telefoonnummer) daadwerkelijk hebben bekeken;
  • hoe vaak bezoekers hebben doorgeklikt naar je website.

Je komt bij je persoonlijke statistieken door in de eigenarenservice te klikken op ‘Mijn Account’ en vervolgens op ‘Statistieken’.

Update 17-5-2013: Artikel aangepast en uitgebreid met informatie over statistieken in de eigenarenservice. Voor vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op.

 

 

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.