Marketing & Promotie

Social Media tips voor B&B’s

Bedandbreakfast.nl; Social Media tips voor B&B’s

Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, LinkedIn… We kunnen ons bijna geen leven meer voorstellen zonder social media. Nederlanders spenderen hier gemiddeld anderhalf uur per dag aan. Combineer jij een vermelding op Bedandbreakfast.nl al met social media?

B&B’s en social media 

Waarschijnlijk streef je met je B&B naar een zo hoog mogelijke bezettingsgraad. Hiervoor is het belangrijk dat jouw B&B goed vindbaar is voor potentiële gasten, maar ook dat de presentatie van je B&B aantrekkelijk is. Je verhoogt je online vindbaarheid met een vermelding op Bedandbreakfast.nl, maar ook via social media maak je jouw B&B zichtbaar. Wij geven je social media tips voor B&B’s!

Populaire platforms 

In 2020 waren WhatsApp, Facebook en YouTube de social media platforms met de meeste gebruikers in Nederland. Instagram is het platform dat de sterkste groei doormaakte. Een combinatie van het gebruik van Facebook, YouTube en Instagram kan je helpen om je B&B zo optimaal mogelijk onder de aandacht te brengen. Ook kun je via deze kanalen snel, en op een leuke manier, met je doelgroep in contact komen. 

Aantal gebruikers social media in Nederland

Laat je USP’s zien

Is jouw B&B de perfecte plek om te onthaasten in de natuur? Laat dit dan aan je volgers zien met mooie foto’s van de locatie en het uitzicht. Is je B&B juist centraal gelegen en perfect voor een stedentrip, waar het aanbod groter is? Blink dan uit met prachtige foto’s van je gastenkamers of een rijkelijk ontbijt. Als je B&B geschikt is voor gezinnen, kun je dit uitlichten door foto’s te plaatsen van bijvoorbeeld een ruime zithoek of tuin. De foto’s die je gebruikt op social media, kun je ook eenvoudig uploaden op Bedandbreakfast.nl!

Foto's uploaden Presentatiepagina

Combinatie van kanalen

Gelukkig hoef je niet te kiezen voor één kanaal. Het is juist goed om op meerdere kanalen zichtbaar te zijn! Laat bijvoorbeeld een mooi promotiefilmpje van je B&B maken, upload deze op YouTube, en plaats het filmpje vervolgens op je presentatiepagina van Bedandbreakfast.nl. Ook kun je met de verschillende social media kanalen weer net een andere doelgroep aanspreken. Jongvolwassenen maken namelijk meer gebruik van Instagram, en vooral 40-plussers gebruiken Facebook. 

Leer van elkaar 

Door te kijken naar wat andere B&B-eigenaren doen, ontdek je ook de beste social media tips voor B&B’s. Vaak zie je dat succesvolle B&B’s in ieder geval gebruikmaken van mooie sfeerfoto’s, in hoge kwaliteit. Ook is het aan te raden om in te spelen op actualiteiten; verzin bijvoorbeeld een leuke actie gekoppeld aan een feestdag, zoals een paasarrangement. En ben je benieuwd hoe Bedandbreakfast.nl aangesloten B&B’s uitlicht op social media? Volg ons dan op onze kanalen:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.nl.

Laat een reactie achter