Bedrijfsvoering

Tijdsbesparing door ingevulde Beschikbaarheidskalender

Tijdsbesparing

Als B&B-eigenaar ben je het liefst bezig met je gasten; ze mogen niets te kort komen. Daarnaast is het beantwoorden van reserveringsaanvragen van groot belang om nieuwe gasten te ontvangen. Ontdek hoe je dit zo efficiënt mogelijk doet en bespaar kostbare tijd!

Druk bestaan van een B&B-eigenaar

Ontbijt serveren, bedden opmaken, boodschappen doen en gasten ontvangen. Als B&B-eigenaar heb je het druk met het runnen van je B&B. Je legt je gasten in de watten en ontvangt ze gastvrij in een schone kamer. Daarnaast beantwoord je dagelijks reserveringsaanvragen en e-mails. Dat is veel werk, zeker in het hoogseizoen.

Tijdsbesparing door Ingevulde Beschikbaarheidskalender

Up-to-Date Beschikbaarheidskalender

Op Bedandbreakfast.nl houden B&B-eigenaren eenvoudig hun beschikbaarheidskalender bij. Bij een definitieve reservering zet je de status van de aanvraag gemakkelijk op ‘Reservering’. De beschikbaarheidskalender wordt zo met één druk op de knop bijgewerkt. Je ontvangt geen reserveringsaanvragen meer voor de dagen dat je B&B bezet is en profiteert daarmee direct van veel tijdsbesparing.

Update Beschikbaarheidskalender

Voorkom teleurstelling bij Gasten

Voor gasten is het prettig dat ze een reserveringsaanvraag kunnen doen bij een B&B die beschikbaar is. Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de meeste gasten 14 tot 30 dagen voorafgaand aan hun verblijf reserveren. Het is jammer als blijkt dat ze niet bij een B&B terecht kunnen. Ook voor B&B gasten levert een ingevulde beschikbaarheidskalender dus veel tijdsbesparing op. Een tevreden website bezoeker kiest er sneller voor jouw B&B opnieuw te reserveren.

Tijdsbesparing door Ingevulde Beschikbaarheidskalender

Tijdsbesparing door koppeling Kalenders

Via je Eigenarenservice op Bedandbreakfast.nl kun je gemakkelijk je kalender koppelen met andere Beschikbaarheidskalenders. Via Ical is het o.a. mogelijk om je kalender te koppelen met Bedandbreakfast.eu, Airbnb of Booking.com. Ben je aangesloten bij een Channel Manager? De kalender van Bedandbreakfast.nl kan met veel Channel Managers gekoppeld worden. Ga in de Eigenarenservice naar ‘Mijn Reserveringen’ en kies voor ‘Synchroniseer Kalenders’ om de koppeling te realiseren.

Extra Voordelen

Met een ingevulde beschikbaarheidskalender sta je op Bedandbreakfast.nl hoger in het zoekresultaat. Je wordt namelijk beloond wanneer je de beschikbaarheidskalender goed bijhoudt. Door de hogere positie in het zoekresultaat wordt je B&B sneller gevonden en waarschijnlijk vaker gereserveerd. Een ingevulde beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl biedt alleen maar voordelen.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Rianne van de Pas

Rianne van de Pas

Marketing medewerker bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot december 2019.

Laat een reactie achter