Social media

Veel fans voor je pagina: Facebook-snelcursus deel 4

Bed & breakfast op Facebook

Fans voor je pagina: stuur je Facebook-vrienden een uitnodiging.

Je hebt een Facebook-pagina gemaakt voor je bed & breakfast en je eerste berichtjes gepost. Tijd voor deel 4 van deze Facebook-snelcursus: fans verzamelen en je netwerk uitbreiden. Om te beginnen kun je je vrienden op Facebook uitnodigen.

Facebook-vrienden uitnodigen
Let op: om je Facebook-vrienden een uitnodiging te kunnen sturen, moet je ingelogd zijn met je persoonlijke account. Je moet Facebook dus niet gebruiken ‘als je pagina’ maar als ‘jezelf’. Je kunt dit wijzigen door helemaal rechtsboven in Facebook op het radar-icoontje te klikken.

Facebook pagina voor je bed & breakfast

Ga nu naar je Facebook-pagina en volg deze stappen:

 • Stap 1: Klik bovenaan in het scherm op ‘Publiek opbouwen’ en in het uitklapmenu op ‘Vrienden uitnodigen’.
Bed & breakfast op Facebook
 • Stap 2: Je ziet nu al je Facebook-vrienden onder elkaar. Zet een vinkje bij de mensen die je een uitnodiging wilt versturen en klik op ‘Verzenden’. Deze vrienden ontvangen nu een uitnodiging om jouw pagina leuk te vinden.
Bed & breakfast op Facebook

Nodig je andere contacten uit
Waarschijnlijk heb je in je e-mailprogramma nog veel meer contacten. Wist je dat je die e-mailadressen heel simpel kunt kopiëren naar Facebook, ofwel “importeren”? Dat kan vanuit Gmail, Hotmail, MSN Messenger, Microsoft Outlook en vele andere e-mailprogramma’s. Je kunt dan ook deze contacten uitnodigen om fan te worden van je pagina. Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Stap 1: Klik bovenaan in het scherm van je pagina op ‘Publiek opbouwen’ en in het drop-downmenu op ‘Ongeldige e-mailcontactpersonen’ of: ‘E-mailcontactpersonen uitnodigen’. Je ziet nu een lijst van e-mailprogramma’s.

Vrienden uitnodigen

 • Stap 2: kies het e-mailprogramma dat je gebruikt, vul indien gevraagd je e-mailadres in en klik op ‘Contacten uitnodigen’.
Contacten op Facebook
 • Stap 3: je ziet nu een lijst van je e-mailcontacten. Vink de vakjes uit voor de mensen die je géén uitnodiging wilt sturen en klik op ‘Voorbeeld van uitnodiging’.
E-mailcontacten importeren
 
 •  Je ziet nu een voorbeeld van de uitnodiging die je gaat versturen. Klik op ‘Verzenden’. De aangevinkte contacten die een Facebook-account hebben, ontvangen nu een uitnodiging voor je pagina.
Contacten: laatste stap

Vanuit Outlook, Thunderbird en Apple Mail
Gebruik je Microsoft Outlook Express, Thunderbird, Apple Mail of andere e-mailsoftware, klik dan bij stap 2 op ‘Andere hulpprogramma’s’. Klik vervolgens op de link ‘Een contactpersonenbestand maken’. Volg de stappen om je contactenlijst te importeren naar Facebook.

Begin met een social army
Het is slim om als in het begin eerst de mensen uit te nodigen die je bed & breakfast graag willen promoten. Denk aan vrienden, familie en je meest enthousiaste gasten. Op die manier creëer je een ‘social army‘ van waaruit je je netwerk verder kunt gaan uitbouwen.

Gratis stickers om je pagina te promoten
Wil je een breder netwerk, promoot dan het webadres van je Facebook-pagina op bordjes in je bed & breakfast, op visitekaartjes, facturen, e-mails, mededelingenborden en ander marketingmateriaal. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een QR-code, te scannen met de smartphone. Facebook biedt gratis Facebook-tafelkaartjes en stickers om je pagina te promoten, je kunt deze zelf aanpassen en uitprinten. Let op: Facebook kan het webadres van je pagina altijd wijzigen dus neem deze url niet op in grote hoeveelheden drukwerk!

Tot ziens op Facebook!
Met deze snelcursus hebben we je op weg willen helpen met een eigen pagina op Facebook. Er valt nog veel meer te leren over het beheren van een pagina en het uitbreiden van je netwerk. Houd deze blog in de gaten voor meer tips over de promotie van je bed & breakfast op Facebook. Veel succes en vergeet niet om de Facebook-pagina van Bedandbreakfast.nl te ‘liken’! We zijn heel benieuwd naar je pagina.

Lees ook:

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

6 Reacties

 • Thanx voor tips!

  Een vraagje- is t ook mogelijk om (openstaande!) uitnodigingen zoals in 1ste tip beschreven te annuleren zodat deze vrienden OPNIEUW kan uitnodigen mijn pagina te liken op deze manier?
  Heb vrienden helaas bij aanmaken van mijn pagina te vroeg uitgenodigd, waardoor nu +300 friends dit toen niet hebben gedaan!

  Bvd. Tim

Laat een reactie achter