Algemeen

Waarom kiest een Gast jouw B&B?

We maken elke dag duizenden keuzes. Zo ook om een B&B te reserveren. Heb je genoeg informatie over hoe gasten keuzes maken, dan kun je hier op inspelen. Ontdek hoe je met kleine aanpassingen het keuzeproces beïnvloedt zodat gasten vaker voor jouw B&B kiezen.

Online zoekgedrag

Het zoeken naar een B&B gebeurt grotendeels online. Het is daarom belangrijk om in de zoekfase gevonden te worden. Volgens onderzoek van Bedandbreakfast.nl komt gemiddeld 62% van de reserveringen binnen via online platforms.

Online beïnvloeding

Het maken van keuzes gebeurt bewust of onbewust. Bewuste keuzes zijn de keuzes waar we écht over nadenken en bezorgen ons vaak keuzestress. Onbewuste keuzes zijn snelle, automatische en intuïtieve acties. Het is belangrijk om hierop in te spelen tijdens het reserveringsproces. Een gast moet niet té lang nadenken over de keuze voor je B&B. Met kleine aanpassingen kun je het keuzeproces beïnvloeden.

  • Sociale bewijskracht
  • Vertrouwen
  • Autoriteit

Sociale bewijskracht: Reviews

Sociale bewijskracht is waarschijnlijk een van de meest gebruikte overtuigingsprincipes. Gasten zijn vaak onzeker bij het maken van keuzes. Om deze onzekerheid weg te nemen, worden reviews gelezen. Een review draagt bij aan transparantie, betrouwbaarheid en bevestiging. Verzamel zoveel mogelijk reviews!

Meer Reviews door Reserveringsmodule
Reserveringsaanvragen via Bedandbreakfast.nl worden verwerkt in het reserveringssysteem. Gasten ontvangen de dag na hun verblijf automatisch een reviewverzoek. Indien gasten direct via je eigen website reserveren, is het raadzaam de Reserveringsmodule te downloaden. Reserveren gasten via deze module, dan komen ze automatisch in het systeem van Bedandbreakfast.nl terecht waardoor ook deze gasten een reviewverzoek ontvangen.

Gratis Reserveringsmodule

Vertrouwen: Bed & Breakfast Classificatie

Om gasten het gevoel te geven met vertrouwen te reserveren, kies je voor een B&B classificatie. Waar hotels worden gerangschikt op basis van sterren, worden B&B’s gerangschikt op ‘Tulpen’. Met een Bed & Breakfast Classificatie laat je zien dat je staat voor kwaliteit, wat zorgt voor vertrouwen. Uit analyse blijkt dat gasten regelmatig filteren op geclassificeerde B&B’s om een kamer te reserveren.

Classificeer je B&B

Autoriteit: Wereldwijde B&B specialist

Een ander overtuigingsprincipe is autoriteit. Mensen zijn gevoelig voor informatie van een autoriteit (denk aan een Dokter). Met promotie op Bedandbreakfast.nl profiteer je van de autoriteitspositie van het platform. Bedandbreakfast.nl schept als ‘wereldwijde B&B specialist’ vertrouwen bij gasten.

Vertrouwde Keurmerken
Daarnaast toont Bedandbreakfast.nl een aantal keurmerken, zowel op de homepagina als in het reserveringsproces. Voorbeelden hiervan zijn: Trustpilot en The Feedback Company. Dit geeft gasten een vertrouwd gevoel om te reserveren.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter