Reserveringssysteem

Zelf e-mailsjablonen maken in het reserveringssysteem

Email-sjablonen Bedandbreakfast.nl

Met een eigen e-mailsjabloon combineer je het gemak van een standaard e-mail met de persoonlijke uitstraling van een zelfgeschreven antwoord.

Wist je dat je in het reserveringssysteem van Bedandbreakfast.nl je eigen e-mailsjablonen kunt maken? Het is ideaal want je stuurt iedere gast in een handomdraai een persoonlijk antwoord toe. Je kunt de bestaande e-mailsjablonen wijzigen of nieuwe sjablonen maken. Beide manieren komen in onderstaande workshop aan bod.

Bestaande e-mailsjablonen aanpassen
Bedandbreakfast.nl biedt in je eigenarenservice een aantal standaard e-mailsjablonen aan: ‘Aanbetaling aanvragen’, ‘Beschikbaarheid na reserveringsaanvraag’, ‘Bevestiging’ en ‘Geen beschikbaarheid’. Steeds wanneer je een van die sjablonen kiest om een reactie te geven naar een gast, kun je de tekst aanpassen door erop te klikken. Maar je kunt de e-mailsjablonen ook blijvend aanpassen naar je eigen smaak. Dat werkt zo.

Stap 1: Klik in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl op ‘Mijn reserveringen’ en in het uitklapmenu op’ E-mailsjablonen’.

E-mailsjabloon
Stap 2: Je ziet nu de standaard e-mailsjablonen onder elkaar staan. Klik op een e-mailsjabloon om het te openen en klik op ‘Aanpassen’ om het sjabloon te wijzigen.

B&B e-mailsjabloon

 • Stap 3: Breng je wijzigingen aan of voeg zinnen toe. Rechtsboven in het venster kun je van taal wisselen. Let op: laat de rode stukken tekst ongewijzigd! Als je klaar bent met je wijzigingen, klik je op ‘Opslaan’. Je wijzigingen worden nu in het e-mailsjabloon opgeslagen.

B&B e-mailsjabloon

Volledig nieuw e-mailsjabloon maken
Je kunt ook een volledig nieuw e-mailsjabloon aanmaken met daarin je eigen tekst. Bijvoorbeeld omdat je een grotere variatie aan standaard e-mails wilt hebben. Ga hiervoor naar je overzicht van e-mailsjablonen (zie stap 1) en klik op de roze knop ‘Nieuw sjabloon aanmaken’.

B&B E-mailsjabloon

Vul een naam en een onderwerp in voor je sjabloon en typ je tekst in het grote vak. Rechtsboven in het scherm kun je van taal wisselen. Klik geregeld op ‘Opslaan’ om te voorkomen dat je wijzigingen verloren gaan.

B&B e-mailsjabloon

Je nieuwe e-mailsjabloon is nu toegevoegd aan het overzicht van e-mailsjablonen. Je kunt het herkennen aan het niet-vetgedrukte lettertype.

Bed & breakfast in e-mailsjabloon

Meer stap-voor-stap instructies
Ga voor meer handige stap-voor-stap instructies over het gebruik van het reserveringssysteem en de beschikbaarheidskalender naar onze lijst met veelgestelde vragen (FAQ). Veel succes!

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

 • Beste janneke, de sjablonen zijn inderdaad erg handig. Maar het kan beter. Geef bijvoorbeeld een lijstje van mogelijk te gebruiken variablen (rode tekst met haken). Ook is de tekst in de sjablonen moeilijk te bewerken, een tekstverwerker ontbreekt. Geef je een return dan krijg je er een lege regel bij die je niet weg kunt halen. Wil je iets met de lay out doen dan moet je plakken en knippen vanuit Wordpad. De lay out van de uiteindelijke email kan afwijken van de layout op het scherm na opslaan.
  waarom zijn in het voorbeeld engelstalige variablen gebruikt?
  groeten
  Kees Post

  • Dag Kees,
   Bedankt voor je nauwgezette feedback met concrete opmerkingen, daar kunnen we wat mee! De door jou aangegeven verbeterpunten gaan we bespreken, hopelijk kunnen we de sjablonen snel verbeteren. Dat ik Engelstalige variabelen heb gebruikt, komt doordat sommige screenshots afkomstig zijn van de eigenarenservice van Bedandbreakfast.eu (die ziet er identiek uit) waar meerdere talen mogelijk zijn. Hopelijk geen probleem, ik denk dat de screenshots nog altijd informatief genoeg zijn. Nogmaals dank!

Laat een reactie achter