Inspirerende Bestemmingen

Inspiratie en B&B’s voor een Weekendje Rotterdam

Bedandbreakfast.nl; Inspiratie en B&B’s voor een Weekendje Rotterdam

Tijdens een weekendje Rotterdam ervaar je pas echt hoe dynamisch, cultureel én divers deze metropool is. Kies voor een gastvrije B&B als uitvalsbasis en maak optimaal kennis met deze wereldstad aan de Maas. Check snel alle tips voor een onvergetelijke citytrip!

Bruisende Stedentrip

Van de Euromast ‘beklimmen’ en shoppen in de Koopgoot, tot een ritje met de watertaxi en het Depot Boijmans Van Beuningen bezoeken… Een weekendje Rotterdam is verrassend veelzijdig! Na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog heeft de hoofdstad van Zuid-Holland gebouwd aan een eigen identiteit, waaruit de beroemde skyline is ontstaan. Internationaal gezien staat de stad dan ook bekend om zijn architectuur, en als letterlijke thuishaven van een van de grootste havens ter wereld. Je kijkt hier hoe dan ook je ogen uit tijdens een bruisende stedentrip.

B&B Rotterdam

Spetterende Evenementen

Of het nu gaat om bekende bezienswaardigheden of de grote hoeveelheid musea; in Rotterdam hoeft niemand zich te vervelen. Met de vele festivals en evenementen daarbij opgeteld, is er eigenlijk altijd wel een goede aanleiding om te kiezen voor een citytrip naar de Maasstad. Staan events als North Sea Jazz Festival en de Vrienden van Amstel LIVE in Ahoy op jouw wensenlijstje? Kies dan voor een leuke B&B en plak er een paar dagen aan vast om de stad te ontdekken. Ook leuk tijdens het jaarlijkse Zomercarnaval of het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug!

Leukste Wijken

In een metropool als Rotterdam, wil je natuurlijk weten waar je het beste kunt verblijven én waar de verborgen parels zitten. Het mag geen geheim zijn dat je als shopaholic bij de Koopgoot en Lijnbaan in het centrum moet zijn. Wandel ook door de Witte de Withstraat, waar je tal van cafés, restaurants, kunstgaleries en winkels kunt vinden. Wil je het onontdekte Rotterdam verkennen, dan moet je in de pittoreske wijk Delfshaven zijn. Ook de Fenix Food Factory in de hippe wijk Katendrecht is een bezoekje waard. Voor nog meer lekker eten, ben je in de Foodhallen op de Kop van Zuid aan het juiste adres.

Diergaarde Blijdorp

Een weekendje Rotterdam is goed te combineren met een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Dit park behoort tot de oudste dierentuinen van Nederland, maar de tijd heeft hier niet stilgestaan. In het park leven meer dan 20.000 unieke dieren en planten, waarbij educatie en natuurherstel voorop staan. Hop van het ene naar het andere continent en maak kennis met de leefgebieden van de dieren. Duik bijvoorbeeld in de onderwaterwereld in het Oceanium, loop richting de Himalayan Peaks om de rode panda’s te zien en bewonder de Aziatische olifanten in het impactgebied Asian Corridors.

B&B Diergaarde Blijdorp

Iconische Highlights

In een grote stad als Rotterdam, zijn er altijd highlights die je met eigen ogen wilt aanschouwen. Wat je niet kunt missen zijn natuurlijk de Erasmusbrug en de Euromast. Geniet van het uitzicht dat de hoogste uitkijktoren van Nederland biedt, terwijl echte durfals ook naar beneden kunnen abseilen. Minstens zo iconisch zijn de Sint-Laurenskerk en De Kuip; het befaamde stadion van voetbalclub Feyenoord. Trek gekregen? Wandel dan richting de Markthal. Dit markante gebouw biedt onderdak aan tal van kramen en restaurants met keukens uit alle windstreken.

Volop Kunst en Cultuur

Onder de iconische bezienswaardigheden vallen natuurlijk ook de Rotterdamse kubuswoningen. Een van deze architectonische fenomenen is omgedoopt tot Kijk-Kubus Museumwoning, zodat je zelf even kunt zien hoe het is om hier te wonen. Als je bent uitgekeken, dan zijn er meer dan 30 andere musea die op je wachten. Het meest bekend zijn het Depot Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal Rotterdam, het Nederlands Fotomuseum en het Maritiem Museum. Extra leuk is de jaarlijkse Museumnacht010, waarbij je alle deelnemende musea kunt bezoeken!

B&B’s tussen Stad en Natuur

Denk je aan een weekendje Rotterdam, dan denk je niet automatisch aan een verblijf in het groen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een B&B of appartement nabij stadsparken als het Kralingse Bos of het Zuiderpark. Maar een verblijf bij een B&B in een nabijgelegen plaats of natuurgebied behoort natuurlijk ook tot de opties. Zo bepaal je zelf wanneer je de drukte van de stad opzoekt. Wat denk je van een verblijf dichtbij de Rottemeren? In dit waterrijke gebied kun je ook heerlijk wandelen door de parkachtige recreatiebossen. Of ga bij mooi weer lekker varen of kanoën.

B&B Rottemeren

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter