Geclassificeerde B&B's

Fotoreportage bekendmaking Beste B&B 2011

Beste B&B 2011
Een voltallig publiek bij de bekendmaking van het Beste B&B van Nederland 2011

Een toplocatie, stralend weer, leuke sprekers, blije winnaars en een overdadig ontbijt toe. Dat zijn de hoofdingrediënten van de prijsuitreiking van de verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011’ op dinsdag 5 juli 2011. Een fotoreportage van een heerlijke dag.

Leuke sprekers
Uit heel Nederland zijn genodigden naar B&B De Donk in Bergharen gekomen om te horen wie wordt uitgeroepen tot Beste B&B van Nederland. De tuin baadt al in het zonlicht als om 10.30 het programma van start gaat. Stichting Bed & Breakfast Nederland heeft leuke sprekers uitgenodigd om de ochtend te vullen tot het grote moment daar is.

Beste B&B 2011

Flip van Doorn: ga Nederland nou eens ontdekken!

Smalste pand ter wereld
Flip van Doorn, auteur van de gids ‘Nederland – 1000 Plekken die je echt gezien moet hebben’, houdt een enthousiasmerend betoog voor Nederland als toeristische bestemming. “Het lijkt wel of wij Nederlanders de hele wereld gezien moeten hebben, voor we erachter komen dat het in onze eigen achtertuin ook heel goed is”, zegt hij.

Ter illustratie noemt Flip enkele bijzondere plekken om eens te gaan bekijken, zoals het smalste pand ter wereld (70 cm breed) in Meppel, Drenthe. Ook vertelt de auteur over zijn project ‘Fietsen Rond de Wereld – in Nederland’ (FRDW), een nieuwe fietsroute van 3.500 kilometer door heel Nederland.

Beste B&B 2011

Annemieke Hoogendijk vertelt over haar nieuwe rol als B&B-gastvrouw

Mevrouw Stemband
Wie kent haar nog, ‘mevrouw Stemband’ uit de Grote Meneer Kaktus Show? Met plezier vertelt Annemieke Hoogendijk hoe ze vanuit de televisiewereld in de rol van B&B-gastvrouw terecht is gekomen. “Of ik het directe applaus mis? Eigenlijk niet. Ik heb me afgevraagd: wat vind ik nog meer leuk? Eerst ben ik een thuiskokbedrijf gestart. En in juni 2009 openden we B&B De Derde Ronde” [in Wemeldinge, Zeeland, nvdr].

Het contact met de gasten vindt ze “hartstikke leuk”. Annemieke: “Soms komen gasten totaal gestresst binnen en gaan ze na een paar dagen helemaal ontspannen naar huis. Fantastisch om te zien.” Een mooie herinnering bewaart ze aan drie jongens uit een ska-band, die bij haar te gast waren en ’s avonds hun instrumenten tevoorschijn haalden. “Tot diep in de nacht hebben we een jam-sessie gehouden. Zo kon mevrouw Stemband haar stembanden nog eens oefenen!”

B&B classificatie

Hanny Hoedemaker en Annemieke Hoogendijk maken de winnaars bekend.

Prijsuitreiking
Dan is het tijd voor de prijsuitreiking. Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland, en Annemieke Hoogendijk lezen samen de uitslag op. Één voor één komen de winnaars in de categorieën 1 t/m 4 tulpen naar voren om een certificaat en een bos bloemen in ontvangst te nemen.

B&B classificatie

Buitenplaats Natuurlijk Goed en La Gourmandise winnen respectievelijk de derde en tweede prijs.

Derde en tweede prijs
Maar wat is nu de uitslag in de categorie van 5 tulpen? Hanny en Annemieke houden het publiek niet langer in spanning. “Op de derde plaats is geëindigd: Buitenplaats Natuurlijk Goed in Oosterwolde. En op de tweede plaats: La Gourmandise in Bemelen!”

Beste B&B 2011

Karlijn en Nico: dolgelukkig met hun eerste prijs.

En de winnaar is…
Blijft de winnaar over: Résidence La Vie en Rose in Lottum, Limburg. Prachtig nieuws voor eigenaren Karlijn en Nico Dapper!

Beste B&B 2011

Een feestelijk ontbijt met zelfgemaakte quiche en jam ter afsluiting.

Tijd voor een feestje
Nu de spanning eraf is, is het tijd voor een feestje. De eigenaren van B&B De Donk hebben een werkelijk heerlijk ontbijt verzorgd, met streekproducten en eigengemaakte lekkernijen zoals jam van frambozen uit eigen moestuin. Wat is het genieten, in de zon met een glaasje champagne! Een mooie afsluiting van een feestelijke ochtend.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Elk bed en breakfast dat deelneemt aan het classificatiesysteem wordt periodiek bezocht en gecontroleerd door een mystery guest van de stichting. Aan de hand van het bezoek en een objectieve normenlijst volgt de indeling in één van de volgende tulpencategorieën:

1 tulp I 2 tulpen I 3 tulpen I 4 tulpen I 5 tulpen

Een bed en breakfast kan dus 1 tot 5 tulpen hebben: van eenvoudig tot zeer luxe. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Kies ook voor een bed en breakfast met kwaliteitskeurmerk en ga een zorgeloos verblijf tegemoet!

Over de auteur

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

1 reactie

  • HALLO,ben op zoek voor mijn gehandicapte zoon naar het liedje van mevrouw stemband,
    het gaat als volgt:een beetje hoog hoog hoog een beetje laag laag laag,dat is alles wat ik er over weet.
    Kunt u mij helpen?
    veel groetjes

Laat een reactie achter