Inspirerende Bestemmingen

Bed en breakfast in Amsterdam-Noord: hip en anders

Eye Amsterdam

Het EYE Film Instituut Nederland aan het Ij in Amsterdam-Noord.

Amsterdam-Noord is al lang niet meer het vergeten stukje Amsterdam. Het stadsdeel bruist en is hipper dan ooit met volop kunstexposities, ateliers, festivals en leuke restaurantjes. Pak het pontje en ontdek Amsterdam-Noord: onze tips voor activiteiten en gezellige bed & breakfasts aan de overkant van het Ij.

Bed and Breakfast in Amsterdam-Noord

Uitzicht op karakteristieke woningen aan het Ij vanaf het NDSM-pont.

Bed and Breakfast in Amsterdam-Noord
De leukste manier om Amsterdam-Noord te bereiken, is via het pontje. Ga in het Centraal Station van Amsterdam aan de achterkant naar buiten. Even verderop naar links vind je de pontjes. Deze brengen je gratis naar verschillende plekken in Amsterdam zoals de NDSM-werf, de Distelweg en het Pontplein. Waai lekker uit aan dek terwijl de oevers van het Ij aan je voorbij trekken: je hebt meteen een vakantiegevoel!

B&B in Amsterdam-Noord

Bij Bed & Breakfast Welcome2Amsterdam heb je een eigen huisje tot je beschikking.

De kortste vaartocht gaat rechtstreeks naar de overkant, naar de Buiksloterweg. Vijf minuten lopen en je komt bij Bed and Breakfast Welcome2Amsterdam. Hier overnacht je in een gerenoveerde arbeiderswoning met eigen tuin. Een publiekstrekker in dit deel van Amsterdam-Noord is EYE, het nationale museum voor de film. Het spectaculaire gebouw met terras aan het Ij is alleen al de moeite van een bezoekje waard.

B&B in Amsterdam-Noord

De NSDM-werf in Amsterdam-Noord heeft een industriële en tegelijk creatieve sfeer.

NDSM-werf in Amsterdam-Noord
Een kwartiertje varen met het NDSM-Werfveer en je staat op een bijzonder stukje Amsterdam-Noord. Het NDSM-werf is een voormalige scheepswerf met een industriële sfeer. Oude boten, hijskranen en een energiecentrale zorgen voor een bijzonder decor. Naast de aankomstplaats van het pontje ligt de Ij-kantine. Het is heerlijk relaxen op het grote terras met uitzicht over het Ij, vlakbij een Greenpeace-boot en een echte onderzeeër. Op wandelafstand vind je Kinetisch Noord, een culturele broedplaats met ateliers. Bij cultureel café Noorderlicht kun je lekker eten en staat vaak een band op het podium.

Bed and Breakfast Louise Quatorze

Bed en Breakfast Louise Quatorze, een gezellig B&B in Amsterdam-Noord.

Op tien minuten loopafstand van het NDSM-werf vind je Bed & Breakfast Louise Quatorze. Je overnacht er in een ruime kamer voor twee tot vier personen met eigen badkamer. Een andere optie is B&B ‘Dromen op het Water’, een bed en breakfast in een woonark. Een fijne plek, met aan de ene kant de levendige NDSM-werf en aan de andere kant het weidse Noord-Hollandse landschap.

Bed en Breakfast Boven Ij

Bed & Breakfast ‘Boven Ij’.

Natuurlijk kun je Amsterdam-Noord ook prima met de auto en de bus bereiken. Dieper het stadsdeel in kom je leuke B&B’s tegen, zoals Bed and Breakfast HutSpot. De accommodatie ligt ongeveer op de route tussen de NDSM-werf en Buikslotermeerweg en heeft twee knusse gastenkamers. Verder naar het oosten ligt B&B ‘Boven Ij’. Een stijlvolle accommodatie in een dijkhuis op een rustige locatie.

Tuindorp Nieuwendam
Aan de oostelijke kant van Amsterdam-Noord heb je een ruimere keuze uit bed en breakfasts.  Zo liggen in en rond de wijk Tuindorp leuke B&B’s zoals De Blokhut, bed en breakfast Het Oude Dijkhuis en BB Nieuwendam. Ook vind je hier Bed and Breakfast Noorderlicht, een woonark aan de Nieuwendammerkade. “Een unieke oase van rust en groen in een drukke wereldstad”, aldus de eigenaren.

B&B Noorderlicht

Bij Bed and Breakfast Noorderlicht slaap je in een woonark in een zijkanaal van het Ij.

Boek bed and breakfast in Amsterdam-Noord
Meer bed and breakfasts in Amsterdam-Noord vind je eenvoudig op de kaart van Bedandbreakfast.nl. Je kunt inzoomen tot op wijkniveau, Amsterdam-Noord is het stadsdeel boven het Ij. Bekijk snel het aanbod en boek van daag nog jouw bed en breakfast in Amsterdam-Noord!

Over de auteur

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter