Inspirerende Bestemmingen

Bed en breakfast met bedstee: knus en romantisch

Vakantie

Bedstee van bed & breakfast Lytshuis Zilver in Paesens in zoete pasteltinten.

Een bed en breakfast met bedstee ouderwets? Welnee, B&B’s met bedstede passen helemaal in de trend waarin authenticiteit en het gebruik van natuurlijke materialen centraal staan! Duik eens in een bedstee via Bedandbreakfast.nl, we zetten alvast een paar mooie exemplaren voor je op een rij.

Nostalgie

Kruip ‘s avonds knus met z’n tweeën in de bedstede bij B&B NatuurlijkBUITEN.

Bed en breakfast met bedstede: slaap lekker!
In een B&B met bedstede hoef je niet bang te zijn voor taferelen uit overgrootmoeders tijd. Het basisprincipe mag dan nog altijd hetzelfde zijn, de faciliteiten rond de bedstede zijn wel met de tijd meegegaan. De beste verandering: het toilet in de badkamer ensuite in plaats van de kamerpot onder de bedstee! Bovendien lig je tegenwoordig een stuk comfortabeler in een bedstede dan vroeger, dankzij de verbeterde matrassen en het onderstel.

Bij B&B NatuurlijkBUITEN tref je op iedere kamer knusse bedstedes aan. Dat is niet alleen slim gedaan qua ruimtelijke indeling van de kamers, het ziet er ook nog eens fantastisch uit en is natuurlijk érg romantisch.

Familiekamer

Bij B&B ‘t Bullekroffie slaap je zelf in een gewoon bed en de kinderen in een prachtige bedstee.

Lekker warm in een bedstede
Als je een koukleum bent dan is een bedstee dé ideale slaapplek voor jou. Met de deuren op een kier, warm je snel de bedstee op door middel van je eigen lichaamstemperatuur. Probeer het eens uit bij B&B Lytshuis Zilver of bij Hoeve de Posthoorn.

Heb je enigszins last van claustrofobie in een bedstede? Geen probleem, door de komst van de centrale verwarming kun je de deuren van je bedstee ook wagenwijd open laten staan. Mocht je het echt niets vinden dan laat je het overnachten in de bedstee over aan de kids, dat is een waar avontuur voor hen bij B&B ‘t Bullekroffie! Zo slaap je zelf in een normaal bed én bespaar je bovendien geld. Je hoeft tenslotte geen aparte (kinder)kamer te reserveren.

Giethoorn

Nostalgie ten top: overnachten in de bedstede van B&B De Galeriet in Giethoorn.

Romantische ambiance
Als we eerlijk zijn dan is de functie van een bedstede niet meer zo relevant als vroeger, het gaat vooral om de beleving en het totaalplaatje. Knusheid, nostalgie en romantiek zijn toch wel de sleutelwoorden die aansluiten op de hedendaagse beleving van bedstedes. Dat wordt zelfs opgemerkt door vakantiegangers uit het buitenland. Zo schrijft Chia-Ling uit New York over haar verblijf bij B&B De Galeriet in Giethoorn: “The traditional Dutch bed was very interesting and cozy”. Bedsteden zijn dan ook vooral terug te vinden bij B&B’s met een landelijke of romantische uitstraling; van stoere steigerhouten deuren tot een lieflijk ruitpatroon op het dekbedovertrek.

Bed en breakfast

Het verleden in combinatie met het heden. Bij Hoeve de Posthoorn hebben ze er goed over nagedacht.

Reserveer een bed and breakfast met bedstede
Is een bedstee iets voor jou of juist helemaal niet? Er is maar één manier om daar achter te komen; reserveer via Bedandbreakfast.nl een B&B met bedstede! Je boekt direct bij de B&B-eigenaar, dus zonder reserveringskosten. Bekijk alle B&B’s met een bedstee >>

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter