B&B Boerderij

Unieke B&B’s waar je kunt Logeren bij de Boer

Bedandbreakfast.nl; Unieke B&B’s waar je kunt Logeren bij de Boer

In Nederland vind je tal van B&B’s waar je kunt logeren bij de boer. Van actieve boerenbedrijven tot sfeervolle woonboerderijen met diverse boerderijdieren op het erf; maak alvast kennis met vijf unieke accommodaties op het Nederlandse platteland!

Boerderij Sinneveld – Santpoort-Zuid

Logeren bij de boer is een ware beleving bij Boerderij Sinneveld, het gastenverblijf van deze B&B bevindt zich namelijk boven de paardenstal. Via het raam in de woonkamer en slaapkamer, heb je een uniek uitzicht op de paardenboxen. Verder is het appartement ruim opgezet en van veel gemakken voorzien. Bovendien kun je bij helder weer urenlang staren naar de sterren, dankzij de grote lichtstraat boven het bed. Neem ook zeker een kijkje op het erf om, naast de paarden, ook alle andere dieren te ontmoeten.

Boerderij Sinneveld

Bissems Hofstede – Marle

Als je op zoek bent naar een stijlvol verblijf op de boerderij, dan is Bissems Hofstede een van de beste opties. Je overnacht hier in een sfeervol appartement dat is ondergebracht in een monumentale wagenschuur. Het gastenverblijf is van alle gemakken voorzien en biedt een schitterend uitzicht over de IJssel. Op verzoek geven de eigenaren je graag een rondleiding en op het erf mag je gerust de ligboxenstal binnenlopen, waar de melkkoeien gevoerd worden. Of bewonder de koeien van een afstandje, als ze ‘s zomers in het weiland grazen.

Bissems Hofstede

B&B de Balkende Ezel – Winterswijk

Ontdek de Achterhoek vanuit B&B de Balkende Ezel, waar het mogelijk is om de omgeving te verkennen via een bijzondere ezelwandeling. Bij de boerderij zijn vijf ezels aanwezig waarmee je de wandeling kunt maken, eventueel met een goedgevulde picknickmand. Uiteraard is het ook mogelijk om bij deze landelijke B&B te verblijven en eropuit te trekken met de fiets of benenwagen. Na een heerlijke dag in de natuur, kom je ‘s avonds weer helemaal tot rust in één van de drie gastenkamers. ‘s Morgens wacht er een royaal ontbijt in de ontbijtkamer.

B&B de Balkende Ezel

PorcusCampus – Aarle-Rixtel

PorcusCampus is niet zomaar een boerderij, maar één die is omgetoverd tot belevingscentrum. Hier slaap je letterlijk boven de varkens, want de gastenkamers bevinden zich boven de stallen. In totaal zijn er zeven verschillende kamers, die allemaal beschikken over privé sanitair. De varkens zijn te zien vanuit de lounge en vanaf de gang naar de kamers, maar je kunt ze uiteraard ook van dichtbij bewonderen. Je kunt zelfs knuffelen met de varkens. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten te beleven in de evenementenhal.

PorcusCampus

De Raaphorst – Wassenaar

Een historische boerderij uit 1876, een kudde melkkoeien en een prachtige ligging in Wassenaar… Als je op unieke wijze wilt slapen bij de boer, dan ben je bij De Raaphorst aan het juiste adres. De boerderij beschikt over oude elementen, zoals een karnmolen, waterfornuis en een bedstede. Gasten overnachten in de royale opkamer die van alle moderne gemakken is voorzien, waaronder een privé badkamer. Bovendien ben je vanaf de B&B zó in de duinen of op het strand van Wassenaar, Scheveningen en Noordwijk.

De Raaphorst

Logeren bij de Boer

Als je fan bent van Boer zoekt Vrouw op televisie, dan is een overnachting bij een Bed and Breakfast boerderij ook echt iets voor jou. Je krijgt een uniek kijkje in de keuken (of eigenlijk in de stal), waardoor je even kunt ervaren hoe het boerenleven is. Bovendien kun je in veel gevallen rekenen op een goed ontbijt met producten die vers van het land komen. Ook zijn er veel B&B’s gevestigd in verbouwde boerderijen, waar eveneens een aantal dieren op het erf rondloopt. Dat biedt misschien een andere beleving, maar is minstens zo leuk!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter