Inspirerende Bestemmingen

Overnachten bij B&B’s op de Heide

Bedandbreakfast.nl; Overnachten bij B&B’s op de Heide

Nederland telt tal van prachtige heidegebieden, die jaarlijks in augustus in volle bloei staan. Daarbij zijn deze natuurgebieden ook zeer geliefd in andere jaargetijden. Laat je betoveren door het natuurschoon tijdens je verblijf bij kleinschalige B&B’s op de heide!

De Posbank

De Posbank behoort zonder twijfel tot de mooiste heidegebieden van Nederland. Het gebied maakt deel uit van Nationaal Park Veluwezoom, waar je urenlang kunt wandelen over slingerende weggetjes dwars door de heide. De heidevelden wisselen elkaar af met feeërieke dennenbossen en idyllische dalletjes. Een mooie plek om te lunchen is Paviljoen de Posbank en breng daarnaast ook een bezoek aan het bezoekerscentrum Veluwezoom.

Bed and Breakfast De Posbank

heide

Sallandse Heuvelrug

Een magisch schouwspel voltrekt zich in augustus, wanneer de heide op de Sallandse Heuvelrug in bloei staat. Het grootste deel van Salland ligt hoog en droog, waardoor het een ideaal groeigebied is voor heideplanten. Bovendien is het één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van West-Europa. Hierdoor dwaal je rond in een eindeloze paarse zee. Bedwing ook de Holterberg of Sprengenberg en kom daarna tot rust bij een fijne B&B.

Bed and Breakfast Sallandse Heuvelrug

Loonse en Drunense Duinen

Ooit gehoord van de Brabantse Sahara? Deze bijnaam misstaat de Loonse en Drunense Duinen niet, aangezien het gebied tot de grootste stuifzandgebieden van Europa behoort. Toch vind je er meer dan alleen zand. Denk bijvoorbeeld aan een moerasgebied, bossen en natuurlijk heide. Vanwege het afwisselende landschap zijn er ook uiteenlopende diersoorten te spotten, waaronder dassen, boomkikkers en hagedissen. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Hoorneboegse Heide

Hoewel Hilversum bekendstaat als de mediastad van Nederland, vind je er ook oogverblindende heidevelden. Laat je daarom eens verrassen en ontdek de Hoorneboegse heide vanuit een een gastvrije Bed and Breakfast in ‘t Gooi. Een mooie toevoeging aan het landschap, zijn de witte runderen die hier grazen en zo de planten bijhouden. Voordat je vanaf de heide richting het bosgebied de Zwarte Berg trekt, vind je voldoende mooie plekjes voor een leuke picknick.

Bed and Breakfast Hoorneboegse Heide

heide

Brunssummerheide

Het glooiende heuvellandschap van de Brunssummerheide, leent zich goed voor een actieve vakantie in Limburg. Zo ver als het oog reikt, zie je een betoverend mooie zee van heidevlaktes, bossen, zandverstuivingen en vennen. Tijdens een wandeling of fietstocht kom je ongetwijfeld ook de Roode Beek tegen, die dwars door het gebied stroomt en de bron vormt voor de heidevelden. En met een beetje geluk kom je ook de schaapskudde tegen die hier graast.

Bed and Breakfast Brunssummerheide

Overnachten op de Heide

Overal in Nederland vind je magische heidevlaktes voor een actieve wandelvakantie. Als je heide in volle glorie wilt aanschouwen, dan is augustus de beste maand hiervoor. Maar ook in juli en september kun je je verwonderen over het natuurschoon. Boek een B&B bij de Schoorlse Duinen, Nationaal Park De Hoge Veluwe of op Texel en maak er een heerlijke vakantie van op de heide. Dichtbij huis, maar tegelijkertijd in een compleet andere wereld:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter