Inspirerende Bestemmingen

Op de bucketlist: citytrippen in een Hanzestad

Tijd voor een citytrip in een historische Hanzestad! Deze schilderachtige stadjes verdienen absoluut een plaatsje op jouw bucketlist, ontdek ze snel via Bedandbreakfast.nl en maak binnenkort een memorabele reis terug in de tijd…

Hanzestad

Midden in de Hanzestad Doesburg vind je B&B De Oude Stadsboerderij.

Citytrip in een Hanzestad
Hanzesteden waren in de middeleeuwen lid van het Hanzeverbond: een samenwerkingsverband van handelaren en steden in onder meer Duitsland, Nederland en België. Tijdens je bezoek aan een Hanzestad keer je dan ook even terug in de tijd… Imposante stadspoorten, kleine bruggetjes en schilderachtige taferelen passeren volop de revue in bijvoorbeeld ZwolleDoesburg en Hattem.

Hanzesteden

Tip: bezoek de Kamper Kogge, een exacte reconstructie van een authentieke kogge uit 1340.

Bed en breakfast in Kampen
Dankzij de gunstige ligging aan de zee, was Kampen in de middeleeuwen één van de rijkste en machtigste steden van Europa. En hoewel deze Hanzestad tegenwoordig niet meer grenst aan de Zuiderzee, ademt het geschiedenis op elke straathoek. Ervaar het zelf bij B&B de Stadsboerderij of bij ‘t Geheim van de Molenaer en breng vooral een bezoek aan de Kamper Kogge.

Monument

Het oudste waaggebouw van Nederland staat op de Brink in Deventer.

Hanzestad Deventer
Handel drijven, beschermen en uitbreiden; de kooplieden van het Hanzeverbond werden steeds rijker en dat heeft ook in Deventer de nodige sporen nagelaten. Je vindt hier tal van monumentale panden waaronder Het Swarte Peert, B&B Van Marlehuis en het oudste waaggebouw van Nederland. Bovendien barst deze Hanzestad van de leuke winkels, perfect voor een afwisselende citytrip!

Dolfinarium

In Harderwijk vind je naast de vele historische monumenten zoals de Vischpoort, ook volop winkels en leuke B&B’s.

B&B’s in Harderwijk
Harderwijk wordt al in 1252 aangeduid als Hanzestad en is daarmee één van de oudste Hanzesteden van Nederland. De Vischpoort, de vestingmuren, het stadhuis en vele andere monumenten zijn het bewijs van een roemrijke geschiedenis. Vanuit Het StadsLogementDe Stadsboerderij Harderwijk of B&B Logeren aan de Brink ontdek je al snel hoe bijzonder deze stad vandaag de dag is!

Hanzestad

Fijn logeeradres aan de rand van Elburg: B&B Rose Garden.

Bed en breakfast boeken in een Hanzestad
Het water en het Hanzeverbond waren in de middeleeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden, aangezien de handel veelal per kogge werd verscheept. Hierdoor zijn de mooiste Hanzesteden aan het water gevestigd, tel daar alle monumenten, leuke winkels en terrasjes bij op en je hebt het perfecte recept voor een onvergetelijke citytrip in bijvoorbeeld Zutphen, ElburgHasselt of Groningen.

Bekijk de leukste B&B’s in jouw favoriete Hanzestad en boek zonder reserveringskosten een heerlijk verblijf, veel plezier! 

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter