Inspirerende Bestemmingen

Mooiste Hanzesteden voor een Verrassende Citytrip

Bedandbreakfast.nl; Mooiste Hanzesteden voor een Verrassende Citytrip

Ben je op zoek naar bijzondere steden met een rijke geschiedenis, schilderachtige straatjes en een gevarieerd aanbod van winkels, restaurants en B&B’s? Ontdek dan snel de mooiste Hanzesteden in Nederland, waar je kunt rekenen op een verrassende citytrip!

Hanzestad Deventer

Monumentale panden, eeuwenoude pleinen en een idyllische ligging aan de IJssel… In Deventer vind je nog vele sporen die terugleiden naar het Hanzeverbond; een middeleeuws samenwerkingsverband tussen kooplieden en Hanzesteden uit onder meer Duitsland, Nederland en België. Laat je betoveren door de historische taferelen en kom ’s avonds weer tot rust bij een Bed and Breakfast in de stad.

Bed and Breakfast Deventer

Weekendje Kampen

Hanzesteden kenmerken zich door hun gunstige ligging aan het water. De middeleeuwse kooplieden vervoerden hun handelswaar via koggeschepen van de ene naar de andere Hanzestad. In Kampen ligt een exacte replica van een koggeschip uit 1340, wat een extra reden is om deze prachtige stad te bezoeken. Naast de Kamper Kogge vind je hier volop monumenten, gezelligheid en gastvrije B&B’s.

Bed and Breakfast Kampen

Bruisend Zwolle

Van alle Hanzesteden binnen het Nederlandse koninkrijk, is Zwolle misschien wel het leukst voor cultuurfanaten én echte shopaholics! In de bruisende binnenstad vind je tal van boetieks, koffietentjes en goede restaurants. Bovendien is het in Zwolle niet moeilijk om je in de roemruchte tijd van het Hanzeverbond te wanen, maak een stadswandeling en ontdek de mooiste plekjes!

Bed and Breakfast Zwolle

Historisch Harderwijk

Sinds 1252 wordt Harderwijk aangeduid als Hanzestad en behoort daarmee tot de oudste Hanzesteden van Nederland. Deze authentieke stad ligt aan de voormalige Zuiderzee en biedt een schat aan rijksmonumenten, waaronder de iconische Vischpoort. Ontdek de idyllische pleinen, ga botters spotten in de haven en pak een terrasje op de historische markt. Warm weer? Strijk dan lekker neer op het stadsstrand.

Bed and Breakfast Harderwijk

Idyllisch Elburg

Misschien is Elburg wel één van de meest idyllische Hanzesteden voor een verrassende citytrip. Zodra je de karakteristieke Vischpoort passeert, kom je in een middeleeuws decor terecht. Verwonder je over vestingwallen, kazematten en de bijzondere keitjesstoepen. Bijkomend voordeel: de straten in dit mooie vestingstadje zijn rechttoe-rechtaan, waardoor het bijna onmogelijk is om te verdwalen.

Bed and Breakfast Elburg

B&B’s in Historische Hanzesteden

Nederland telt meer dan twintig Hanzesteden, waar je tijdens een stedentrip ogen en oren tekort komt. Van imposante stadspoorten en gezellige havens, tot sierlijke koopmanshuizen en authentieke schepen… Met de vele winkels, restaurantjes en B&B’s daarbij opgeteld, zijn dit de perfecte bestemmingen voor een heerlijk weekendje weg. Welke Hanzestad ga jij binnenkort bezoeken?

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter