Inspiratie

Geselecteerd voor jou: 5 bijzondere B&B-arrangementen

Het is lente en dat betekent: tijd om de leukste bed & breakfasts te bezoeken in eigen land! Om je op weg te helpen, hebben wij alvast zes B&B’s geselecteerd die naast bijzondere overnachtingen, ook unieke arrangementen aanbieden.

arrangementen

Koeien kieken: karakteristieke dieren op de gevoelige plaat zetten én overnachten bij het Rechthuis van Zouteveen.

Koeien kieken
In samenwerking met lokale ondernemers, hebben de eigenaren van Rechthuis van Zouteveen leuke arrangementen samengesteld en één daarvan is Koeien kieken. Trek na de koffie en een korte introductie je kaplaarzen aan bij de B&B, om vervolgens met een bevlogen workshopleider koeien te kieken. Je hoeft geen workshop over lenzen, ingewikkelde sluitertijden of diafragma’s te verwachten, maar je kunt je wel verheugen op een onvergetelijke tijd in de polder van Midden-Delfland!

wellness

De Rijsgaardhoeve beschikt over vele wellness faciliteiten, waaronder diverse sauna’s, een hot tub en een zwemvijver.

Nostalgie en wellness in één
Een wellnessboerderij waar de totaalbeleving centraal staat, dát is B&B Rijsgaardhoeve. Niet alleen de unieke gastenverblijven ademen de sfeer van weleer, maar ook de idyllisch omschreven wellness-arrangementen brengen je al in de juiste stemming; van ’n Uutstäppien noar de boerderieje en Eff’n d’r uut tot Smor’n en Bakk’n… Je gaat hier niet zomaar naar een sauna, maar neemt plaats bij de smidse, oma’s kruidenkeuken of in het stookhok. Authenticiteit, comfort en beleving zijn hier consequent met elkaar verbonden, waardoor je even een andere wereld betreedt.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Bij De Brabantse Hoeve is het bourgondisch genieten tijdens de pizzaworkshop.

Pizzaworkshop
De Brabantse Hoeve is een sfeervolle B&B die bij uitstek geschikt is voor een vrienden- of familieweekend. Sluit met de hele groep aan bij de Pizzaworkshop en ga een voortreffelijke avond tegemoet. Onder begeleiding van getrainde pizzabakkers ga je aan de slag: deeg rollen, verse ingrediënten kiezen en beleggen. Vervolgens bak je in een paar minuten tijd de pizza af in de houtgestookte oven en is het smullen geblazen. Tijdens de workshop geniet je van een heerlijk wijntje, een vers getapt biertje of frisdrank en na afloop krijg je een ijsje naar keuze toe.

Mozaïek arrangement

Deze vissen in mozaïek sieren de muur van B&B Basalt aan See, maar zelf mozaïeken is ook mogelijk.

Kunstzinnig keramiek
B&B-houder én keramiekkunstenares: Renske Wierda is het allebei. Hierdoor heb je als gast de mogelijkheid om bij haar B&B deel te nemen aan verschillende workshops in het atelier op de begane grond. Van voorwerpen mozaïeken tot zelf een poging wagen op de draaischijf… In overleg is er van alles mogelijk. Bovendien is B&B Basalt aan See origineel ingericht met strand accenten en maak je tijdens je verblijf gebruik van het handgemaakte servies van Renske, persoonlijker kan het haast niet worden!

Tulpenclassificatie

B&B Johannesberg is gelegen in Oldebroek, een prachtige landelijke plek voor natuurliefhebbers en genieters.

Midweek arrangement ‘Slapen bij de broers’
Twee broers, twee B&B’s, twee keer een museumbezoek, twee warme maaltijden én vier overnachtingen inclusief ontbijt; voor dit unieke arrangement halen de broers Dirk en Henk Hop alles uit de kast! Dirk runt samen met zijn vrouw Marianne B&B Johannesberg, terwijl Henk en zijn vrouw Saskia zo’n 26 kilometer verderop aan het roer staan bij Logeren aan de Brink. Deze tussenliggende afstand is perfect voor een fietstocht door de Veluwse natuur en je bepaalt zelf welke B&B je het eerst bezoekt.

Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie

Bij Logeren aan de Brink in Harderwijk overnacht je in een voormalige koeienstal, die verbouwd is tot smaakvolle B&B.

B&B-arrangementen boeken
Wil jij binnenkort overnachten bij één van deze B&B’s én gebruikmaken van een arrangement? Neem dan contact op met de betreffende B&B-eigenaar via de contactgegevens die je op iedere presentatiepagina kunt terugvinden boven de landkaart, of klik voor meer informatie door naar de eigen website van de B&B. Natuurlijk kun je via Bedandbreakfast.nl nog veel meer leuke B&B’s vinden die bijzondere arrangementen aanbieden, maak er een leuke lente van!

Over de auteur

Josjah Thalen

Josjah Thalen

Josjah Thalen is webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Naast het schrijven van teksten over de mooiste B&B-bestemmingen, heeft hij diverse deelnemers van het tv-programma Bed & Breakfast op Omroep MAX geïnterviewd. Ook bezoekt hij graag verschillende bed & breakfasts, zijn ervaringen en tips hierover deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter