Televisie

Eigenaren B&B Diependal op tv bij BinnensteBuiten

In het mooie natuurgebied Heijkerveld in Drenthe bevindt zich B&B Diependal, deze bijzondere accommodatie was onlangs te zien in het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Neem snel een kijkje bij het paradijsje van Hanny en Dick Marree!

Diependal B&B

B&B-houders Hanny en Dick Marree bij de KRO-NCRV over landgoed Diependal.

BinnensteBuiten
BinnensteBuiten biedt inspiratie voor zowel binnen- als buitenshuis; in dit programma vertellen bewoners over de bijzonderheden van hun huis of tuin. B&B-eigenaren Hanny en Dick Marree zijn trots op hun gerenoveerde kapschuur en gaven daarom ook graag een kijkje in hun woning.

We droomden van deze plek, we droomden van Diependal – Hanny Marree

Liefde voor landgoed Diependal
Zo’n 21 jaar geleden fietste Hanny Marree langs de schuur en werd ze verliefd op het Drentse landgoed Diependal. De liefde was dusdanig groot, dat ze samen met haar man besloot het pand te kopen en volledig te renoveren. De verouderde kapschuur is eigenhandig omgebouwd tot een ruime moderne woning met bed en breakfast.

B&B Diependal

Bijna alles bij B&B Diependal is eigenhandig gemaakt of opgeknapt door de eigenaren.

Zo goed als nieuw
De creativiteit van Hanny en de handigheid van Dick bleken perfect op elkaar aan te sluiten. Zo werden er diverse vondsten uit de kringloopwinkel en oude materialen van de kapschuur omgetoverd tot nieuwe meubels of accessoires. De tien meter lange tafel, gemaakt van oude schuttingen, en de opgeknapte gym-banken zijn hier een goed voorbeeld van.

Natuurgebied Diependal Drenthe

“Het is gewoon prachtig, het is gewoon een voorrecht om hier te kunnen en te mogen wonen”, aldus Hanny Marree.

Bed and breakfast in de natuur
Koolmeesjes, pimpelmezen, merels en roodborstjes zijn het dagelijkse te vinden in de tuin van de B&B. Elk seizoen voelt als een nieuwe natuurdocumentaire, waar je als gast ook deelgenoot van bent. Daarnaast zijn er natuurlijk volop wandel- en fietsroutes in het prachtige natuurreservaat Hijkerveld. Na een lange dag in het groen, is het ‘s avonds heerlijk toeven bij het luxe en comfortabele appartement.

Erfgoedlogies

Gasten van B&B Diependal hebben de beschikking over een eigen appartement, inclusief privébadkamer en kitchenette.

Overnachten bij Bed & Breakfast Diependaal
Wil je net zoals Hanny en Dick even ‘wonen’ op dit mooie landgoed? Maak dan snel een reservering bij B&B Diependal via Bedandbreakfast.nl, je betaalt geen reserveringskosten en hebt direct contact met de eigenaren!

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Gaat graag op pad in Nederland en heeft een grote liefde voor Limburg.

1 reactie

  • Beste Lizzy

    Wat heb je een mooi artikel geschreven over Diependal, ons huis,de verbouwde kapschuur, het landgoed Diependal en het Hijkerveld en hoe we deze fantastische plek ervaren.
    Ik zag dit bij toeval.
    Heel veel dank hiervoor.

Laat een reactie achter