Inspirerende Bestemmingen

Citytrip in Nederland: 5 Originele Bestemmingen

Bedandbreakfast.nl; Citytrip in Nederland: 5 Originele Bestemmingen

Bij een stedentrip in Nederland denk je al snel aan populaire bestemmingen als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Toch zijn er nog veel meer leuke plaatsen om te ontdekken, hierbij 5 alternatieve steden voor een bruisende citytrip in eigen land!

citytrip

Historisch Haarlem

Van het middeleeuwse stadhuiscomplex en de St. Bavokerk, tot De Waag en vele hofjes… Met meer dan 4000 Rijks- en Gemeentemonumenten kijk jij je ogen uit in Haarlem. De rijke historie ervaar je volop in het stadshart en in de pittoreske Gouden Straatjes, waar je winkelhart spontaan sneller gaat kloppen. Trek gekregen? Neem plaats bij één van de vele barretjes of eetgelegenheden voor een lekkere lunch of een uitgebreid diner. Tip: vraag eens op het terras naar Haarlemmer Halletjes, een typische Haarlemse lekkernij voor bij de koffie.

Reserveer je favoriete B&B Haarlem

Citytrip Arnhem

Een originele manier om je citytrip in Arnhem te starten is per trein: sinds enkele jaren beschikt de stad over een bijna futuristisch stationsgebouw. Na deze indrukwekkende entree, ben je binnen een paar minuten in het gezellige centrum. Hier kun je een stadswandeling maken door de winkelstraten én daaronder… Onder de straten bevinden zich namelijk 36 eeuwenoude kelders die met elkaar zijn verbonden. Na een dag vol ontdekkingstochten en shopplezier, kom je weer tot rust bij een B&B. Maak de volgende dag je trip verder compleet met een bezoek aan Burgers’ Zoo!

Bed and Breakfast Arnhem

Ervaar de Gouden Eeuw in Middelburg

In dit lijstje mag Middelburg natuurlijk niet ontbreken, de Zeeuwse hoofdstad is tenslotte één van de leukste steden die de provincie rijk is. De stad staat bol van gastvrije B&B’s, leuke winkels én bezienswaardigheden zoals de Kuiperspoort, de Oostkerk, de Abdij en het stadhuis van Middelburg. Bovendien kom je overal schitterende panden tegen, waardoor de Gouden Eeuw nog altijd dichtbij voelt. Ontdek meer over de geschiedenis van Zeeland in het Zeeuws Museum of plof neer op het terras voor een Zeeuws biertje of een goed glas wijn.

Vind de mooiste B&B's in Middelburg

Eindhoven, Stad vol Design

Liefhebbers van shoppen, design én architectonische hoogstandjes kunnen hun hart ophalen tijdens een citytrip in Eindhoven. Laat je verrassen door de diversiteit van de stad en wandel van het moderne centrum, richting het karakteristieke stadsdeel De Bergen. Hier vind je tal van gezellige cafés, restaurants en bijzondere boetiekjes. Andere aanraders zijn onder meer een hapje eten bij de Down Town Gourmet Market, een bezoek aan de industriële wijk Strijp-S, het jaarlijkse lichtfestival Glow en de Dutch Design Week.

Bed and Breakfast Eindhoven

Leeuwarden: Culturele Hoofdstad van Europa

Last but not least: Leeuwarden belooft dé topbestemming te worden voor 2018; deze stad is dit jaar uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Ontdek de historische binnenstad aan de hand van een kunstroute, dwaal samen met een oud gevangenisbewaarder rond door De Blokhuispoort en bezoek het Fries Museum. Extra leuk: naast alle culturele events die dit jaar plaatsvinden in de hoofdstad van Friesland, worden er ook het vele manifestaties in de rest van de provincie georganiseerd!

Kies jouw ideale B&B in Leeuwarden

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter