Inspirerende Bestemmingen

Topbestemmingen met Carnaval

Bedandbreakfast.nl; Topbestemmingen met Carnaval

Carnaval is het ultieme volksfeest waar zowel jong en oud zich in het feestgedruis stort en vrolijkheid regeert. Vooral in Limburg en Noord-Brabant heeft Carnaval het dagelijks leven drie dagen in zijn greep. Bekijk de beste Carnavalsbestemmingen, boek jouw favoriete B&B en ga op in het feestgedruis.

Van religieus feest tot Volksfestijn

Carnaval (11 t/m 13 februari 2018) is een van oorsprong katholiek feest dat voornamelijk in het zuiden plaatsvond. Tegenwoordig wordt het feest ook in oosten van ons land gevierd. Volgens de traditie is het feest van zondag t/m dinsdag. Drie dagen lang trekken optochten als een bonte stoet door steden en dorpen, gaan de mensen verkleed en neemt een feestende massa bezit van de straten en cafés.

vastelaovend

Vastelaovend in Limburg

Dé carnavalsstad van Nederland is Maastricht. Met veel aandacht en liefde worden kostuums gemaakt en veel mensen zijn geschminkt. Je ziet de meest bijzondere creaties op straat of zijn te bewonderen tijdens de optocht. In het zuiden zijn de steden en dorpen gehuld in de carnavalskleuren rood, geel en groen. Er is muziek op iedere hoek van de straat, ‘Zate Hermeniekes’ creëren de optimale sfeer en het is volop feest in de straten en op de pleinen. Boek snel een B&B op één van de volgende bestemmingen en zorg dat je niets mist van Carnaval:

oeteldonk

Bourgondisch Carnaval in Brabant

Prins Carnaval neemt in verschillende dorpen en steden op rituele wijze de macht over en viert met zijn onderdanen uitbundig feest. Den Bosch, Eindhoven, Bergen op Zoom en Breda gaan een paar dagen door het leven als Oeteldonk, Lampegat, Krabbegat en Kielegat. Geniet in een boerenkiel van een imposante optocht of loop in polonaise door de straten op het ritme van een dweilorkest. Reserveer nu een Bed and Breakfast in het Brabantse land en geniet van het ultieme volksfeest.

carnaval

Carnaval in Gelderland

De diversiteit in carnavalsrituelen is groot. Ook in Gelderland zijn er veel steden en dorpen waar Prins Carnaval het enkele dagen voor het zeggen heeft en waar menig optocht door de straten trekt. Het prinsentreffen in Nijmegen, een concours in Oud Zevenaar, de Korenmarkt in Arnhem of de vele feestzalen in het Land van Maas en Waal… Tijdens Carnaval is ook Gelderland volledig in de ban van dit volksfestijn. De bestemmingen die tijdens Carnaval bijzondere aandacht verdienen zijn:

carnaval

Carnaval in Twente

Ook in Overijssel zijn er circa 50 plaatsen waar men een aantal dagen volledig opgaat in Carnaval. Er worden diverse optochten georganiseerd en carnavalisten trekken van kroeg naar kroeg. Veel tukkers bezoeken Boeskoolstad (Oldenzaal), waar op zondag een grootse parade wordt georganiseerd. Selecteer jouw favoriete Bed and Breakfast in één van de volgende bestemmingen en geniet van het Carnaval in Twente:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Mark Verhoeven

Online Marketing bij Bed & Breakfast Europe. Speciale focus op SEO, SEA, Social en Crossmediale Content Marketing.

Laat een reactie achter