Inspirerende Bestemmingen

B&B Friesland voor een Top Vakantie dichtbij huis

Stille meren, pittoreske stadjes en betoverende Waddeneilanden… Niet voor niets prijkt de meest noordelijke provincie van Nederland in Lonely Planet’s top-3 van beste bestemmingen in Europa. Check de shortlist van B&B Friesland voor een Top Vakantie dichtbij huis!

Vakantie in Friesland

Of je nu alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin eropuit trekt: een vakantie in Friesland staat garant voor een heerlijke tijd. Dankzij de vele meren en sfeervolle steden, is de provincie geliefd bij zowel watersporters als liefhebbers van stedentrips. Een vakantie in Friesland leent zich dan ook goed voor een zeiltocht of roadtrip langs de 11 bekende steden. Bovendien is het noorden dit jaar voorzien van een extra dosis cultuur; perfect voor je vakantie in Friesland!

Bedandbreakfast.nl; B&B Friesland voor een Top Vakantie dichtbij huis

Leeuwarden is Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden is met Friesland uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het hele jaar worden er in de hele provincie verschillende evenementen georganiseerd en zijn er diverse kunstinstallaties te zien. Aanraders zijn onder meer de tentoonstelling Escher op Reis en muziekfestival Welcome to The Village. Maar een mooie wandeling door de provinciale hoofdstad is minstens de moeite waard, want je vindt hier maar liefst zo’n zeshonderd rijksmonumenten.

Bed and Breakfast Leeuwarden

Bruisend Sneek

Bij B&B Friesland denk je natuurlijk ook aan een authentiek verblijf in Sneek. De historische binnenstad trekt jaarlijks vele bezoekers die graag de bekende Waterpoort en de Martinikerk met eigen ogen willen aanschouwen. Ook de populaire Sneekweek en de gezellige terrassen zijn ’s zomers echte trekpleisters. Bovendien ligt de stad direct naast het Sneekermeer, waardoor het een geliefde bestemming is onder watersporters.

Bed and Breakfast Sneek

Friese Elf Steden

Zodra de temperaturen onder de nul graden Celsius duiken, wordt er al snel gefluisterd over een eventuele Elfstedentocht… Maar of het nu vriest of niet: een bezoek aan deze fameuze steden is een absolute aanrader. Wil je echt kennismaken met de lokale cultuur? Kies dan voor een verblijf bij B&B Friesland! Fiets bijvoorbeeld van de ene naar de andere bestemmingen en overnacht bij verschillende accommodaties in één van de populairste steden:

B&B Friesland: Waddeneilanden

Laat je tijdens een weekendje weg of vakantie betoveren door de Waddenzee. Sinds 2009 staat dit bijzondere stukje aarde op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En misschien sta je er niet altijd bij stil, maar vier van de vijf de Waddeneilanden behoren tot Fries grondgebied. Een verblijf op de wadden is dan ook te scharen onder het fenomeen B&B Friesland. Je vindt er tal van B&B’s met gastvrije eigenaren, die je graag wegwijs maken op hun eiland:

Provincie van de Watersport

Zeil je graag of droom je ervan om met een eigen bootje rond te varen? Dan ben je bij B&B Friesland aan het juiste adres! Sinds jaar en dag is de provincie mateloos populair onder watersporters en dat is niet zonder reden. De vele meren, rivieren en sloten vormen een walhalla voor urenlang plezier op of aan het water. Reserveer een Bed and Breakfast nabij je favoriete meer, zodat je na een lange dag optimaal kunt bijkomen.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

4 Reacties

  • Waarom wordt het “andere Friesland” vergeten? Zuid – Oost Friesland Appelscha / Drents Friese Wold / na de hoge Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland met de meeste en mooiste fiets en wandelpaden!

  • Het prachtige bosrijke historische Oranjewoud bij Heerenveen mag ook wel op de lijst bijzondere bestemmingen. Niet èèn van de elfsteden en geen meren toch zeer de moeite waard met het museum De Belvedère en een parkachtig landschap.

Laat een reactie achter