Inspirerende Bestemmingen

Culturele Evenementen in het Najaar

Bedandbreakfast.nl; Culturele Evenementen in het Najaar

Van de Museumnacht in Amsterdam tot GLOW Eindhoven; het najaar is de perfecte periode voor een culturele break of kunstzinnig weekendje weg. Ontdek de leukste B&B’s en evenementen waar je kunst- en cultuurhart sneller van gaat kloppen!

Museumnacht Amsterdam

Heb je altijd al eens ’s nachts willen ronddwalen door het Stedelijk Museum of het Rijksmuseum in Amsterdam? Grijp dan je kans op de eerste zaterdag van november. Meer dan 50 Amsterdamse musea openen dan hun deuren tussen 19:00 en 02:00 uur tijdens de Museumnacht. Naast de kunstcollecties geniet je deze avond ook volop van muziek, mode en theater. Haal het beste uit één van de leukste evenementen in de hoofdstad en blijf slapen bij een gastvrije B&B.

Overnachten in Amsterdam

Kunst10daagse Bergen

Denk je aan het Noord-Hollandse dorpje Bergen, dan denk je aan kunst. Het hele jaar worden er diverse evenementen georganiseerd, maar de jaarlijkse Kunst10daagse is misschien wel het leukst. Het lommerrijke kunstenaarsdorp én het aangrenzende stranddorp Bergen aan Zee, worden tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot één grote galerie. Maar liefst 260 kunstenaars exposeren onder meer met schilderkunst, beeldhouwwerk, fotografie en keramiek. Ontdek de kunst aan de kust:

GLOW Eindhoven

Laat je betoveren door een zee van licht in allerlei vormen en maten, tijdens GLOW Eindhoven. Dit innovatieve lichtfestival vindt jaarlijks plaats in november en behoort tot de bekendste evenementen van de Lichtstad. Een speciale route leidt je ‘s avonds langs indrukwekkende kunstwerken van internationale lichtkunstenaars, maar ook van jong talent uit Eindhoven zelf. Reserveer alvast een verblijf in een Bed and Breakfast, zodat je het lichtspektakel van begin tot eind kunt meemaken.

B&B’s in Eindhoven

Crossing Border Festival

Als je interesse hebt in evenementen die bol staan van literatuur en muziek, dan is een bezoek aan Crossing Border een goede optie. Eind oktober komen meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten naar Den Haag, waar zij unieke optredens verzorgen op inspirerende locaties in de stad. Bijvoorbeeld in Theater aan Spui, maar ook in de Nieuwe Kerk en de Centrale Bibliotheek. Tijdens dit culturele uitstapje raak je absoluut geïnspireerd door nieuwe ideeën, verhalen en geluiden.

Overnachten in Den Haag

Kunstmaand Ameland

Van alle evenementen die er in het najaar op de Wadden worden georganiseerd, springt de Kunstmaand ertussenuit. De gehele novembermaand vind je op Ameland uiteenlopende exposities van meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Verspreid over het hele eiland kun je onder meer deelnemen aan creatieve workshops, poëzieavonden bijwonen, concerten bezoeken en nog veel meer. Kortom: kunst, cultuur én het eilandleven komen samen bij je favoriete B&B op Ameland.

Bed and Breakfast Ameland

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter