Inspirerende Bestemmingen

B&B Zuid-Limburg: ervaar het ultieme vakantiegevoel

Voor een extra bijzondere vakantie dichtbij huis, behoort B&B Zuid-Limburg tot de beste opties! Van het befaamde Heuvelland en de uitgestrekte heidegebieden, tot historische steden en bourgondische B&B’s… Ontdek de beste tips uit deze regio.

Dwalen door het Heuvelland

Als je aan B&B Zuid-Limburg denkt, dan kun je niet om het iconische Heuvelland heen. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen door heuvels, idyllische dorpjes en langs mooie wijndomeinen. Wil je het Limburgse land op een andere manier ontdekken? Denk dan eens aan een onvergetelijke rit met de stoomtrein van de Miljoenenlijn. Daarnaast leent het water van de Maas zich perfect voor een fijne vaartocht, terwijl de Pieterplas ook tal van watersportmogelijkheden biedt. Ook leuk: een middagje golfen bij het Rijk van Margraten.

B&B Limburg

Historisch Maastricht

Maastricht is één van de populairste bestemmingen in Zuid-Limburg. Vreemd is dat niet, want deze stad heeft alles in huis voor een heerlijke stedentrip. Met een gastvrije B&B of een fijn appartement als uitvalsbasis, ben je binnen een mum van tijd bij alle bezienswaardigheden. Verken op je gemak de historische straten van het oude stadsdeel Wyck, pak een terrasje op ‘t Vrijthof en laat je winkelhart sneller kloppen in het chique Stokstraatkwartier. Uiteraard mag je de basilieken van Sint Servaas en Onze Lieve Vrouwe niet overslaan!

B&B Maastricht

Glooiende Heidevelden

Verblijf je bij een B&B in Brunssum, Heerlen of Landgraaf? Maak dan zeker wat tijd vrij voor een bezoek aan het grootste heidegebied van Limburg: de Brunssummerheide. Ook als je er iets verder voor moet reizen, is dit natuurgebied de moeite van het bezoeken waard. Het hele jaar hangt er een feeërieke sfeer, maar vanaf half augustus is het hier extra magisch vanwege de bloeiende paarse heide. Volg één van de wandel- of mountainbike routes, en wie weet kom je onderweg de kudde met Schoonebeekerschapen tegen.

B&B Brunssummerheide

Geliefd Valkenburg

Of het nu gaat om de herkenbare kasteelruïne, de Romeinse Katakomben, het sfeervolle centrum óf de bekende kerstmarkten: in Valkenburg hoeft niemand zich te vervelen. Daarbij zijn er al veel reizigers verliefd geworden op dit mooie mergelstadje. Niet in de laatste plaats vanwege het bourgondische karakter dat de stad heeft. Je vindt er dan ook volop gezellige restaurants, terrassen en B&B’s. Toch zijn het vooral de mergelgrotten die veel bekendheid genieten, neem dan ook absoluut een kijkje in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot.

B&B Valkenburg

Laat je meevoeren door de Mergellandroute

De Mergellandroute voert je dwars door de natuur langs de mooiste mariakapelletjes, vakwerkhuizen, kastelen en andere bouwwerken die zijn opgetrokken uit mergel. Uiteraard mag een pauze bij het Drielandenpunt niet ontbreken. De route leent zich dan ook perfect voor een fiets- of wandelvakantie. De ideale overnachtingsplek is natuurlijk een B&B. Zuid-Limburg biedt tal van kleinschalige accommodaties, dus ook langs deze prachtige route die zo’n 155 kilometer lang is. Liever met de auto? Volg dan de bruin-witte zeskantige borden van de ANWB.

Op pad in het Bunderbos

Naast Kasteel Elsloo vind je het Bunderbos: één van de mooiste bronbossen van Nederland. Dit bos kenmerkt zich door de hoeveelheid bronnen en kleine beekjes, waardoor een magisch landschap ontstaat. Met een beetje geluk spot je nog een bever. Ook het panoramapunt over Geulle in de Maasvallei is letterlijk één van de highlights. Daarnaast zorgen de vlonderpaden, bruggetjes, trappen en een tunneltje voor mooie afwisselingen in het landschap. Neem een picknickmand vol lekkers mee en geniet met volle teugen van de natuur.

B&B Bunderbos

B&B Zuid-Limburg

Kijk je al uit naar een heerlijke vakantie in het zuiden van Limburg? Dat is meer dan begrijpelijk! Kies voor een verblijf bij een gastvrije B&B, appartement of vakantiehuisje en ervaar deze schitterende regio op haar best! Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een weekendje weg naar Heerlen of Sittard? Of ga op wandelvakantie door het Limburgse land, waarbij je schattige dorpjes als Gulpen en Schin op Geul kunt ontdekken. Reserveer snel jouw ideale verblijf op Bedandbreakfast.nl, zonder reserveringskosten!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter