Onderzoek/ trends

B&B’s in Nederland 36 procent goedkoper dan hotel

prijzen_bed_and_breakfast

Bed & breakfasts in Nederland zijn 36 % goedkoper dan hotels. In 2014 betaalden reizigers gemiddeld € 121,- voor een hotelovernachting in Nederland. De gemiddelde prijs van een overnachting inclusief ontbijt in een B&B in Nederland bedraagt € 77,85. In de populaire steden zijn de prijsverschillen kleiner, blijkt uit cijfers van Bedandbreakfast.nl.

Prijsvergelijking
Van acht Nederlandse steden zijn de prijzen vergeleken. Het betreft een vergelijking van de gemiddelde hotelkamerprijs in 2014* versus de actuele gemiddelde B&B kamerprijs op Bedandbreakfast.nl. In topbestemming Amsterdam is een bed & breakfast bijna tien procent goedkoper dan een hotel. In Eindhoven loopt het prijsverschil op tot 28 %. 
hotel_bb_prijzen_tabel
In de praktijk is het prijsverschil tussen een hotel en een B&B groter. Bij hotels moet vaak worden bijbetaald voor extra diensten, zoals het ontbijtbuffet (gemiddeld € 14,- per persoon**) en Wi-Fi. De kamerprijs van een bed & breakfast is bijna altijd inclusief ontbijt en Wi-Fi is meestal gratis.

Prijskwaliteitverhouding
“Met hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn B&B’s een aantrekkelijk alternatief voor hotels in Nederland”, zegt Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl. “Qua comfort doet een gemiddeld bed & breakfast niet onder voor een hotel. B&B’s zitten vaak op gunstige plekken middenin de stad, wat ze aantrekkelijk maakt voor zakenreizigers. Een meerwaarde is de persoonlijke service. Met een hartelijke ontvangst, tips over de omgeving en een geserveerd ontbijt onderscheidt een bed & breakfast zich op positieve wijze van hotels.”

* Prijzen betaald door reizigers uit de Eurozone. Bron: Hotel Price Index 2014.
** HRS Great Hotel Breakfast Survey 2014.

Over de auteur

Avatar

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter