Televisie

Tv-serie Bed en Breakfast: interview Villa Rozenhof

Bed & breakfast Villa Rozenhof

Maas Brink en Anita Wekema bij B&B Villa Rozenhof.

De vierde aflevering van de tv-serie ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX wordt op vrijdag 18 mei uitgezonden. Bed & Breakfast Nederland interviewt Maas Brink van bed & breakfast Villa Rozenhof in het Gelderse dorp Almen. Samen met Anita Wekema strijdt hij in de vierde aflevering met twee andere koppels om de titel van beste B&B.

“We hadden het Vlaamse programma ‘Met Vier in Bed’ gevolgd en het leek ons leuk om aan de Nederlandse versie mee te doen”, licht Maas toe. “Deels omdat het onze bed & breakfast publiciteit oplevert natuurlijk. En omdat het goed is voor de hele B&B-branche als het bed & breakfast dat wordt gefilmd, er leuk uitziet.”

Luxe bed & breakfast
Dat laatste kan van Villa Rozenhof in de Gelderse Achterhoek zeker gezegd worden. Het bed & breakfast is gevestigd in een monumentaal pand uit 1902 dat door Maas en Anita helemaal is verbouwd. Het pand heeft een parkachtige tuin en is omringd door bossen. Een luxe bed & breakfast voor het hogere segment – wat ook geldt voor de andere twee deelnemende accommodaties. Wellicht verklaart die overeenkomst waarom de drie koppels elkaars B&B zo op prijs stellen.

“We zouden morgen zo weer naar de B&B in Amsterdam gaan. En ook naar het bed & breakfast in Lelystad, als we even een weekendje lekker willen relaxen”, stelt Maas. Andersom viel Villa Rozenhof in de smaak bij de andere deelnemers. “Ze vonden ons pand heel mooi. Mogelijk vond Lia uit Amsterdam ons pand iets te ‘hotellerig’, aangezien zij haar gasten in het woongedeelte onderbrengt en wij niet. Maar dat is prima.”

Duidelijke mening
Spanningen tussen de deelnemers zijn er volgens hem niet geweest. “De sfeer was gemoedelijk. De dame uit Amsterdam had een duidelijke eigen mening maar dat kan ik wel waarderen. En Ronald en Sylvia zijn ook hele aardige mensen met een mooie bed & breakfast. Er is over en weer met respect over elkaars B&B gesproken. Ik weet natuurlijk niet wat Omroep MAX in de montage heeft geknipt, maar ik ben daar niet zenuwachtig over.”

Wat Maas en Anita vooral hebben geleerd van het programma, is om goed te communiceren naar gasten toe. “Dus heel goed in onze uitingen vertellen wie en wat we zijn, zodat gasten precies weten wat ze kunnen verwachten. Daar gaan we nu nog zorgvuldiger mee om.”

MAX, ‘Bed & Breakfast’
Vrijdag 18 mei 2012, 21.30 uur, Ned 1
Zoek & boek meer dan 4.400 bed en breakfasts in Nederland op Bedandbreakfast.nl >>

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

3 Reacties

  • Na het programma gezien te hebben,en wij willen een paar dagen er tussen uit,kiezen wij voor Villa Rozenhof.Vanwege de spontanieteit van jullie beiden.Betaalbaar en toch heel luxe.Misschien tot ziens. HENNIE EN RITA van Egmond

  • Wij volgen het programma en vinden dat jullie B&B een schitterende locatie is met sc hitterende uitbaters.
    Het interieur is prachtig, gewoon af en toch eenvoudig mooi. Het zien en horen in dit programma doet de mensen er zich reeds thuisvoelen.
    Ik hoop er ooit eens van gebruik te maken.

Laat een reactie achter