Televisie

Interview met La Gourmandise uit tv-serie Bed & Breakfast

Roos en Remand Houben van B&B La Gourmandise

Roos en Remand Houben van Bed & Breakfast La Gourmandise in Bemelen.

De vijfde aflevering van de tv-serie ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX wordt op vrijdag 25 mei uitgezonden. Bed & Breakfast Nederland interviewt Roos Houben van Bed & Breakfast La Gourmandise in het Limburgse dorp Bemelen. Samen met Remand Houben strijdt zij in de vijfde aflevering met twee andere koppels om de titel van beste B&B.

Koninklijk B&B
La Gourmandise in Bemelen is niet het eerste het beste bed & breakfast. In 2009 is de accommodatie verkozen tot ‘Beste B&B van Nederland’ en in 2011 eindigde La Gourmandise op nummer twee in deze verkiezing. Wat misschien nog wel meer zegt: in 2009 hebben kroonprins Willem-Alexander, zijn vrouw Máxima en hun kinderen in La Gourmandise overnacht. Wat je noemt een eerste klas keuze.

Voorgevel Bed en Breakfast La Gourmandise

La Gourmandise is ingericht in een Rijksmonument, daterend uit 1860.

Vloerbedekking
Helaas viel La Gourmandise niet zo in de smaak bij de andere twee deelnemende B&B’s: een woonark en een paardenranch met bed & ontbijt. “De eigenaren konden de zaken waar wij veel aandacht aan besteden, zoals het ontbijt en de aandacht voor de gasten, niet waarderen. Terwijl wij daar normaal gesproken juist mee scoren”, vertelt Roos. “Zij waren kritisch over de plinten die niet zijn afgewerkt en de spleten in de monumentale vloer. Maar dit is een monumentaal pand uit 1860, dat wij bewust zoveel mogelijk in authentieke staat hebben gelaten. Zij vonden dat er vloerbedekking in moest komen.”

Eigen kracht
Zoveel mensen, zoveel smaken en dat komt wel heel duidelijk naar voren in de tv-serie Bed & Breakfast van Omroep MAX. Niet zelden betalen de deelnemers aan het eind van hun verblijf minder dan de vraagprijs. Ook voor Remand en Roos was de uitslag teleurstellend. “Dat is best moeilijk want je werkt je uit de naad en je besteedt zoveel zorg aan de kamers en het ontbijt. Maar ik ga uit van mijn eigen kracht. Bij La Gourmandise komen mensen die houden van sfeer en van het buitenleven. Ik hoop dat zij de kwaliteit van onze B&B herkennen op tv, door de beelden heen kunnen prikken en denken: daar ga ik logeren.”

Bed & Breakfast La Gourmandise
La Gourmandise is ingericht in een 150-jarige woonboerderij die is aangemerkt als Rijksmonument. Het bijzonder sfeervolle interieur is een fijne mix van authentieke en rustieke elementen en modern comfort. Er zijn drie gastenkamers, ieder met een eigen badkamer. Op de begane grond is een gezellige eetkamer en als het mooi weer is, kun je buiten eten op het terras. “Wedden dat u zich in Zuid-Frankrijk waant!”, aldus Roos en Remand.

Voor meer mooie bed en breakfasts in Nederland ga je natuurlijk naar Bedandbreakfast.nl. Hier kun je kiezen uit meer dan 4.500 leuke B&B-adressen in het hele land.

 

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

68 Reacties

  • roos en remand hebben zich als een stel arrogante betweters opgesteld. Ik snap niet dat ze zich zo op stellen.
    Ze hebben overal kritiek op, echter naar zich zelf kijken doen ze niet.
    Het zijn een ongelofelijk stelletje losers.

  • Stuitend. Wat een kinderachtig stel, voor 40 euro slaap je in een stapelbed! Zij waren de verliezers van de verliezers van de avond.

  • Ongelovelijke enge mensen, ik kan mij niet voorstellen dat je zo laat (mis)leiden door commentaar van andere bed and breakfast bezitters. De hoge rating op diverse sites komt waarschijnlijk van mooi-lopers die graag in Maxima d’r kuiltje hebben willen liggen.

  • De reactie van met name Roos, maar ook van Remand is buitengewoon ongepast en arrogant. Bij mensen van niveau, zoals ze zich zo graag willen voordoen, hoort correct en respectvol gedrag. Ze hebben zichzilf met name in de B en B in Den Ham van een bijzonder vervelende kant laten zien.

  • Tjonge Roos en Remand Houben, wat een snot in de neus.
    Decadent u waant zich in Zuid-Frankrijk, zijn jullie wel eens in Zuid-Frankrijk geweest?
    Ik denk het niet, ik kan het weten want ik woon er.

  • Roos en Remand gewoon respectloos en zitten vast hun eigen tunnelvisie. Hoe mooi hun B&B ook mag lijken, ik zou voor geen goud bij deze mensen overnachten!

  • beste mensen,wat jammer dat jullie zo ontzettend kinderachtig hebben gereageerd op de andere kandidaten in het programma.het was een schandalige vertoning.

  • Ongelooflijk…. Wat een arrogant, vreselijk en denigrerend stel. Ze zouden zich de ogen uit hun botte kop moeten schamen. Wat zijn ze diep gezonken en met stip de grootste verliezers.
    Ik hoop oprecht dat door deze uitzending het snel gedaan is met hun ‘koninklijke’ attitude en B&B……. Bah!

  • Wij gaan regelmatig naar b&B in nl en buitenland.. maar deze in limburg zag er leuk uit, wel duur en een slechte afwerking in de kamers. snap niet dat jullie de beste van nl zijn geweest. maar ja waarschijnlijk werden er op andere punten gelet.

    wat betreft jullie culinaire uitstapje kan je kort over zijn. het is interessant maar bloedworst aanbieden in een ontbijt dan hou je geen rekening met personen die geen bloed willen eten.
    Er is in maastricht nog genoeg andere leuke dingen te zien dan de slager en kaasboer.

    En dan zo afreageren op de andere b&B’s en zo weinig betalen omdat jullie snobs zijn en graag willen winnen is dit natuurlijk niet de manier van doen.

    Weglopen van een uitje is helemaal uit den boze, alles wat buiten limburg woont is bij jullie bijvoorbaat al niet goed. of te wel in maastricht zouden we jullie b&B niet kiezen, gelukkig zijn er andere b&B genoeg.

  • Jullie zijn wel heel arrogant….
    Luister naar kritiek en doe er iets mee.
    En toon respect voor iedereen, en niet alleen voor jullie eigen soort (zoals jullie dat zelf noemden)!

  • Ik ben benieuwd of deze mensen al deze reacties onder ogen zullen krijgen.
    Al heel snel vielen ze door de mand met hun arrogantie, vervelend omdat ik Limburgers ken als hele lieve zachtaardige mensen. Deze mensen moeten maar snel verhuizen en iets anders gaan doen.

  • Hebben jullie serieus zitten rekenen met dat bedrag zodat je nog tweede kon worden? Sneu hoor.
    Maar sowieso, wat een vreselijk stel, erg kinderachtig.
    Nooit naar de B&B van Roos en Remand(?), dat heb ik dan wel opgestoken van dat rare gedrag op tv.
    Wat vonden jullie er zelf van, toen je het terug zag op tv? Toch stiekem een beetje huilen om jezelf?

  • Wat een rare mensen zijn dit, ze halen zichzelf erg naar beneden, en wat erger is, de mentaliteit van Limburg halen ze kilometers omlaag. Ik ken Limburgers als gastvrij en hartelijk, maar deze twee moeten zich maar eens te rade gaan hoe ze met mensen omgaan!
    Respectloos hoe hun gedrag in Den Ham was naar die twee lieve achterhoekers!
    Ik denk en weet bijna wel zeler dat hun omzet flink gaat dalen, en dat is verdiend!

    Henk

  • Sjongejonge….wat een over het paard getilde nare mensen.

    1. Hoe chic is het om te melden wie je gasten zijn geweest.
    2. De reactie “focussen op 1 soort publiek” en het “best gezellig kunnen hebben met het ander soort mensen” toont aan dat jullie jezelf beter vinden? Maar wat zijn jullie goed op de plaats gezet door het stel uit Schiedam!
    3. 40 Euro voor een overnachting? Daar sta je niet eens voor op de camping!
    4. Weglopen terwijl mensen hun best doen is respectloos! Bloedworst valt ook niet bij iedereen in de smaak, echter dat “andere publiek” heeft wel het respect om gewoon te proeven.

    Prijzen winnen wil niet zeggen dat je naast jullie schoenen moet gaan lopen. Werk aan de winkel dus! Ik laat het verblijf links liggen!

  • Ik sluit me helemaal aan bij bovenstaande reacties. Wat een arrogant en kinderachtig stel. En dan dat zure mondje van Roos als ze terecht kritiek krijgt. Het meest beschamende en respectloze was nog wel het weglopen bij de uitleg en training van de paarden door Inge van B&B in Den Ham. La Gourmandise, een “no go area”. Geef mij de mensen maar uit Schiedam en Den Ham!

  • Zo, dit was geen slimme zet van ze. En zelfs in het artikel hierboven druipt de arrogantie er van af!

    Ik hoop wel dat deze site zo professioneel is om dit artikel te laten staan.
    Voor de zekerheid maak ik vast een schermprint! 😉

    Iedereen mag weten bij wie ze komen te slapen. Persoonlijk zou ik even verder kijken!

  • Zogenaamd kak zijn en dan wel in een renault twingo rijden, ze doen alsof ze compleet veel geld bezitten maar ondertussen wel 120 euro per nacht vragen om een ralph lauren truitje voor meneer te kunnen bekostigen.
    Ik ben ook meer “kak” om mezelf maar in een groep te plaatsen maar houd nog altijd respect voor iedereen en ga me niet beter voordoen dan dat ik ben. En op dit moment heb ik meer respect voor de andere twee stellen die tenminste wel met beide benen op de grond staan.
    Ps wel een leuk programma!

  • Nooit of te nimmer zal ik ooit naar een bed and breakfast gaan waar mensen denken dat zij alles in huis hebben. Deze mensen zijn arrogant, kortzichtig en zo ontzettend dom.
    Zij hadden geen respect voor een ander en dit was zo erg om te zien.
    Ik ga hier nog niet voor niets slapen! Deze mensen hebben nog veel te leren in het leven!

  • ik ben het helemaal eens met de bovenstaande reacties wat een vreselijke kwakbollen zeg zelf niet alles op orde hebben en niet tegen kritiek kunnen en dan 40 % onder de vraagprijs van 65 euro te gaan zitten om zo toch eerste te kunnen worden wat een kakleiers
    mij zullen ze daar nooit en te nimmer zien
    dan ga ik liever naar Den Ham of Schiedam

  • Wij hebben vorig jaar bij La Gourmandise gelogeerd. De afwerking is sindsdien niet verbeterd, maar de prijzen zijn wel iets gezakt. We hebben er een leuke 2 nachten doorgebracht. Het ontbijt is geweldig, daar kan niks aan afgedaan worden. Tevens zijn Roos en Remand tegenover de gasten erg hartelijk en delen graag allerlei informatie over de omgeving.

    Wat we echter vanavond tijdens de aflevering hebben gezien verbaasde ons zeer. Een stel wat zich absoluut niet chique opstelt. Niet inleven in de doelgroep van de betreffende B&B. Slecht kritiek kunnen ontvangen. Het kwam allemaal erg uit de hoogte over. Zuid Limburg is prachtig, maar het is niet het paradijs. Doe aub niet alsof het het enige stukje NL is waar je kan genieten.

    Roos en Remand, shame on you. Weglopen bij een activiteit terwijl iemand erg z’n best doet en waarschijnlijk zeer zenuwachtig is. Domweg onbeschoft gedrag.

    Jammer.

  • Heerlijke TV avond met Bed en Ontbijt van Omroep MIN. Wat een kostelijke soap met Limburgers die weer eens er vol voor gaan om alle cliches over hen te bevestigen.

  • Ik wil Roos en Remand niet neerknuppelen ,maar dat ze zich misdragen hebben moge duidelijk zijn.Erg negatief ingestelde mensen!Zullen zichzelf nog regelmatig tegenkomen als ze hun instelling niet veranderen.

  • Beste Remand en Roos,

    Of de beelden zijn volledig verknipt of jullie zijn echt zo arrogant als jullie naar voren kwamen op tv.
    In eerste instantie richting de andere kandidaten mooi weer spelen(toch wel iets van hartelijkheid tonen zoa het de Limburger betaamt) maar ondertussen alles afkraken is gewoon niet netjes. En als iets gegrond is mag dat, maar volgens mij was het dat niet!
    Jammer dat jullie laten zien hoe vele Limburgers – vooral Zuidlimburgers – zijn, achterbaks en niet recht voor zijn raap en negatief!
    Ik snap absoluut niet hoe jullie aan zulke hoge beoordelingen komen. Misschien, dat jullie in het echt toch anders zijn? Ik hoop het maar.

    Groeten,
    Eveneens een Limburger

  • ik schaam mij een beetje dat ik limburger ben ,wat een kak ,hebben nog niet eens een deur tussen de slaapkamer en wc ,

  • jammer, jammer. Jullie waren erg negatief over de andere deelnemers in B en B.
    Ik vond Den Ham helemaal te gek!

  • Met volle verbazing heb ik de uitzending van vanavond gekeken, niet te geloven hoe onaardig het stel uit Limburg was, geen respect niets. Aangezien jullie zelf ook een B&B hebben moet jullie toch kunnen voorstellen hoe je je ziel en zaligheid hierin legt, en dan toch de mensen uit Overijssel afkraken, terwijl ze zo hun best doen en zij deden wel overal vrolijk en enthousiast aan mee. Jullie snappen toch ook wel dat je die mensen op hun ziel kan trappen op deze manier, zo ga je toch niet met elkaar om, gelukkig kunnen zij wel goed met kritiek omgaan en dat kan van jullie niet gezegd worden! Kritiek kun je ook op een andere/subtielere manier uitten. Het kan zo zijn dan paardrijden je ding niet is, maar je kunt toch wel respect tonen i.p.v weglopen, echt onbeschoft, misschien vonden de andere stellen het bloedworst ook wel niet lekker, maar heb je zo horen klagen?
    Limburg is zeker mooi, maar er zijn nog veel meer mooie plekjes in Nederland, is wel heel kortzichtig.
    En die man uit Overijssel meteen afschilderen als cowboy/iemand in carnavalskleding aan de hand van een foto, hoe kortzichtig kun je zijn.
    Dit is absoluut geen reclame voor jullie B&B en voor jullie als persoon ook niet. Ik ben blij dat ik andere Limburgers ken en weet hoe vriendelijk en vrolijk kunnen zijn!

    Het de andere twee stellen verdienen alle respect, vooral het stel uit Overijssel, knap dat jullie zo vrolijk en opgewekt bleven en hoop voor jullie ook al het goeds met jullie B&B

  • Tja, na het kijken van deze aflevering schaam ik mij even dat ik limburger ben. Inderdaad een arrogante houding van die 2. 120 Euro betaal ik ook in het Hilton…….daar kan ik de badkamer op slot doen en rustig op de toilet zitten en qua ontbijt is dat ook luxer dan lux ! Gelukkig zijn niet alle limburgers zo. Ik denk dat ik eens een uitstapje naar Overijssel met ons gezin ga plannen. Gezellig paardrijden en zo !! Anderzijds vind ik het ook raar van het programma dat je direct je oordeel moet geven en dan pas naar een andere B and B gaat. Is toch veel eerlijker om de enveloppen in te zamelen en op het eind te openen als alle 3 de benb’s aan de beurt zijn geweest……

  • Heb met stomme verbazing zitten kijken naar aflevering 5 van B&B, wat ik trouwens een leuk programma vind. Ik kijk trouwens wel op van de prijzen in het algemeen van de B&B’s, ik reken dan toch naar bv 4 daagjes ertussenuit…..dan wordt het een duur tripje. Want eten moet je dus in een restaurant, en s avonds bv met een glaasje wijn nog even lekker buiten zitten kan ook niet. Mij leert dit dat een huisje huren of hotel financieel meer haalbaar is.
    Maar de Limburgse mensen uit Bemelen vond ik beschamend onbeleefd, compleet met pruillipje. Hun accomodatie vond ik erg mooi en prachtig gelegen, en zo een ontbijt trekt mij ook erg, maar ik weet nu dat zij wsl. achter mijn rug zouden bedenken dat zij ” toch nog wel aardig hebben kunnen praten met mijn soort mensen”. Heel jammer dat hun soort mensen zo over anderen denkt. En dat alleen Limburg mooi en culinair is, kom op, zet je ogen en je mind verder open! Als jullie belangstelling meer buiten jullie zelf zou liggen zou je weten dat er in heel Nederland veel moois te zien en proeven valt.
    Ik denk dat de Limburgse mensen veel spijt hebben over hun gedrag, ook over het weglopen bij de interesse van een ander, en dat dat leerzaam voor hen zal zijn.
    Dit was doodzonde, zo een mooie accomodatie hebben en dan aten zien dat je erg onsportief en onbeleefd bent.
    Niet tegen kritiek kunnen, terwijl hun eigen kritiek ook niet mals was.
    Heel veel sukses Limburgers, met het restaureren van jullie goede naam!
    Anke Bleeker

  • Het dringt nu tot mij door dat ik wel ern rekenfout maak…….de prijzen zijn natuurlijk steeds voor twee personen, dat vergat ik. Maakt de B&B toch financieel haalbaarder! Anke Bleeker

  • Bij het zien van de reactie van de eigenaren van la Gourmandise overviel mij een enorme plaatsvervangende schaamte als b&b . Gelukkig werd door de houding van de andere deelnemers weer wat goedgemaakt van het beeld dat TV kijkend Nederland van bed & breakfasts. Je zou bijna vergeten dat veel eigenaren voor hun plezier de gasten in de watten leggen!

  • Zuid Limburg, we komen er graag! Je waant je al een beetje in het buitenland. Glooiend, bourgondisch. De mensen staan voor goed eten graag in de rij. Met name bij de frituur op het marktplein in Maastricht. Voor een patatje met zuur vlees. Heerlijk (blijkbaar)!
    Maar als je iets anders zoekt dan friet en pannenkoeken is er in heel Nederland genoeg leuks te vinden hoor. Kijk maar op Iens of (voor het hogere segment) de Michelingids.
    Roos en Remand: doe toch niet zo zuur!
    nb een programma-opzet met beoordeling achteraf is veel eerlijker (maar levert waarschijnlijk niet zulke smeuige televisie op)

  • Wij runnen al 17 jaar een b&b in Bemelen en vinden het heel erg hoe Bemelen nu op de kaart wordt gezet. Het was geen goede zet van Roos en Remand. Zelf ben ik ook voor dit programma gevraagd maar zag meteen dat het geen goede opzet is. Het zijn hele aardige mensen en dit verdienen ze niet. Zoals ze gisteravond op tv overkwamen kennen wij ze ook niet.

  • Krijg ik nu de indruk dat de meest lachwekkende Limburgers immer worden uitgezocht voor de Nederlandse T.V.?????

  • Maar die cowboy kwam toch uit de Achterhoek? Sinds wanneer ligt dat in Overijssel?
    Kinderachtig van de Limburger om zo overduidelijk niet mee te doen met het paardrijden. Maar ook flauw van die lui uit Schiedam om 30! euro van de vraagprijs af te doen voor bouwmankementen. Zelf boden ze niet eens goede bedden aan en dan dat roken!

  • Wat een nerds. Ik zie dat ik niet de enige ben met deze mening. Zelfs de Achterhoek moet het ontgelden. Nooit verder geweest dan Limburg??? Brrr….de rillingen lopen over m’n lijf.

  • Beste Roos en Remand,

    Wat heb ik mij ontzettend opgewonden over jullie gedrag. Het was stuitend.
    Geen fatsoen, een grote ego.

    Ik ben enorm op jullie afgeknapt zo erg zelfs dat er geen haar op mijn hoofd bestaat die ooit zou overwegen van jullie ‘gastvrijheid’ gebruik te maken.

    Zijn jullie nu de z.g hoger-op-geleiden? Dan hebben jullie of je studie niet afgemaakt, of op de verkeerde school gezeten. Het ontbreekt jullie namelijk aan iets groots: menselijkheid.

    De televisieuitzendig zal geen goede invloed hebben op jullie B&B. Een gemiste kans. Dit was namelijk dé gelegenheid om jullie als persoon én als B&B goed op de kaart te zetten. Helaas sloegen jullie de plank finaal mis.

    Weglopen terwijl iemand zijn best doet. Afzeiken. Het gedrag wat past bij mensen die beslist niet in de categorie passen waar jullie z.g op mikken. Simpelweg om het feit dat jullie zeer maar dan ook zeer a-sociaal zijn.
    Ik ga

  • Vervolg:

    Ik ga liever wéken lang bij mensen onder de pannen die mij respecteren, dan dat ik ooit een voet over jullie drempel zet. Dat lijkt me ook veiliger, want ik blijf niet graag met mijn hak in een vloerdeel steken.
    Kansen zijn verspeeld, hele onaangename smaak van in mijn mond gekregen. En dan heb ik nog niet eens een stuk van die afschuwelijke bloedworst op…

  • Ontzettende leuke serie, wij zijn ervaren met B&B maar één ding is zeker naar Bemelen zullen we nooit gaan. Wat een arrogante ongastvrije mensen en net doen of je alleen in Limburg fatsoenlijk kunt eten en op niveau kunt communiceren. Wanneer je echt gastvrij bent pas je je in elke situatie aan en geef je je gasten het gevoel dat ze gewaardeerd worden. En voor de vraagprijs die zij durven vragen kun je op beter ergens anders gaan overnachten. Waar je naar moet kijken is de verhouding prijs/kwaliteit dat hebben zij duidelijk niet gedaan. Petje af voor de ander B&B ondernemers. Gewoon bij je eigen visie blijven!

  • Beste mensen , ik heb medelijden met jullie .
    Hoop dat al deze zeer negatieve reactie’s jullie tot aanzetten tot denken , doe er wat mee !
    Het leven is een leerschool –ook voor jullie !
    Alle geluk toegewenst –en dat meen ik .

  • Ik schaam mij diep dat ik een Limburger ben.
    Wat een arrogant stelletje! Inlevingsvermogen is toch wat je als gast moet kunnen opbrengen.
    Helaas, dus niet. Dit programma is juist bedoeld om je als B&B’er te verplaatsen in de wereld van de gastheer/vrouw. ‘n Proeverij in Maastricht is geen kunst, maar het managen van zo’n bedrijf als die mensen in de Achterhoek, daar doe ik mijn petje voor af.
    Ik word niet goed als ik er weer aan denk!

  • Heel erg arrogant en heel flauw om je zo af te reageren op het laatste stel. Wat val je dan door de mand. Ik denk dat ze zelf niet door hebben gehad hoe ze reageerden want anders zouden ze zich wel ingehouden hebben. Dit is alleen maar negatieve reclame voor Zuid-Limburg.

  • Ik hoop dat Roos en Remand een grote spiegel in hun bed & breakfast hebben, zodat ze eens goed naar zich zelf kunnen kijken.
    Schandalig hoe ze zich hebben gedragen , alleen al de opmerking van “met deze mensen kunnen we wel omgaan” Wie denken zij wel wie en wat ze zijn. Weg lopen als iemand zijn passie toont, die ontevreden gezichten, walgelijk gewoon.
    Ik als limburger, vlakbij Bemelen wonend heb me vreselijk opgewonden over het a-sociale gedrag van deze 2 mensen. Hun gedrag zal zeker gevolgen hebben voor hun bed &n breakfast en terecht wie wil daar nu overnachten.

  • Tja…ook ik moet gewoon reageren. Heb er twee nachten over moeten slapen maar dat kan echt niet. Hoe kan je nu als B&B houders zo door de mand vallen. Als gastvrouw en gastheer moet je met iedereen overweg kunnen en dat hebben deze twee helaas niet echt laten zien. Schandalig om weg te lopen bij de uitleg in de manege……..ik weet zeker hier ga ik nooit heen….

  • Wel vreemd dat ze in 2009 al een prijs binnengesleept hadden, terwijl in het noorden nog niet eens alle B&B’s waren bezocht door de mistery gasten van de organisatie B&B Nederland.

  • Wat een arrogantie om zo mensen te beledigen!Kijk ons eens…..
    Geen fatsoen, ik schaam mij er voor dat jullie Limburgers zijn.
    Ik hoop dat mensen zich tien keer bedenken om nog naar Bemelen te gaan overnachten!
    Geen goed woord over voor dit B&B stel!

  • Wat een dom excuus om te beweren dat een pand uit 1860 niet authentiek zou zijn zonder de gevaarlijke geulen in de vloeren.
    Wij zijn een week in Schotland geweest en alleen maar oude B&B’s gedaan, veel ouder dan dat in Bemelen, en zelfs één keer in het Athol een kasteel uit 1670 maar geen geulen en nette gescheiden badkamers, wel zo hygiënisch toch!
    Daarbij hoef ik niet meer in te gaan op de onsportieve en gigantische onbeschoftheid van vooral Remand, daar straalde de afgunst en arrogantie van af.
    Velen zijn mij al voor geweest en dat spreekt voor zich, wij gaan graag naar een B&B maar nooit naar deze niet erg koninklijke mensen.
    Zij teren nog steeds op het Willem en Maxima verhaal maar vergeten dat dat niet genoeg is om een goed B&B te onderhouden.
    Dat er in Schiedam niets te beleven valt is domheid ten top,ze waren er nog nooit geweest en kende de plaats niet eens. Het lef om over kroketten en pannenkoeken te beginnen is een bewijs van hun beperkte kennis van het eigen land.
    Het is te hopen dat zij hun B&B snel kunnen verkopen, want al tijdens de uitzending stond het al te koop!
    En dan NOOIT meer zoiets beginnen, want daar zijn jullie niet geschikt voor, PUNT.

  • Wat een vreselijke mensen, die hebben het echt hoog in de bol ! Maar fatsoen hadden ze niet om zich te kunnen verplaatsen in andermans hobby. Ik heb niks met paarden maar heb wel het fatsoen om te luisteren en intresse te tonen in ander. Ben heel blij dat jullie verloren hebben, een slechtere reclame kan je niet krijgen ! Limburg is erg gastvrij en gezellig, laat ik dat voorop stellen maar jullie komen een hoop te kort op alle gebied !!!! Ben daarom blij dat dat andere stel heeft gewonnen, zei bleef nog netjes ook ! een top stel, ik kom graag een keer naar Schiedam.

  • Roos en Remand,
    Heb even de uitzending laten bezinken, maar toch besloten te reageren.
    Wat moeten jullie nog enorm veel leren: sportiviteit en respect bijvoorbeeld.
    Zo ga je niet met andere mensen om, ik heb me echt aan jullie betweterige en gefrustreerde gedrag geërgerd.
    Alles betrokken jullie op jezelf, want wat vinden jullie jezelf goed en bij julle is bij voorbaat alles al beter.
    Nee, ik zal nooit gebruik maken van jullie B&B, ondanks dat het ontbijt zag er heerlijk uit zag.
    Maar als gastheer en gastvrouw benoem ik jullie hierbij als Koninklijke Ijskoning en IJskoningin.

  • We hadden het opgenomen en nog geen kennis van wat we te zien zouden krijgen. Gisteravond hebben we het programma gekeken en onze mond viel open van verbazing. Zo kinderachtig, minachtend en respectloos als jullie jezelf hebben gedragen, simpelweg schandelijk.

    Hadden jullie niet door dat dit werd uitgezonden? Of hebben jullie gewoonweg niet door, hoe jullie overkomen. Ik slaap liever onder een brug dan dat ik in hetzelfde verblijf als jullie moet slapen.

  • In december ’11 samen met vrienden een weekend in La Gourmandise. Onze kamer betrof ‘Amalia’. Vanwege de titel Beste B&B 2009, verhalen van vrienden en vanwege de bekendheid met streek & Bemelen waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas zullen wij La Gourmandise niet aanbevelen in ons netwerk . De redenen: de verhouding prijs-kwaliteit is volstrekt zoek, het slechte afwerkingsniveau in de kamer, de open verbinding toilet-kamer, de slechte servicegerichtheid en de hoge mate van arrogantie van de eigenaren die met name op ‘zenden’ staan en niet op ‘ontvangen’. De TV uitzending van MAX (25 mei 2012) waarin een drietal B&B’s vergeleken wordt, heeft ons doen besluiten om deze beoordeling te plaatsen. Je zou je bijna schamen dat je er geweest bent en in Limburg geboren en getogen. Totaal over het paard getilde eigenaren waarbij het echte ondernemerschap ver te zoeken is, maar die uitblinken in hooghartigheid.

  • Het is hierboven al gezegd maar wat een ongelooflijk arrogant stel en nog dom ook: juist als je uit zo’n achterstandsgebied komt, zou je moeten weten dat Den Ham in Overijssel ligt EN NIET IN DE ACHTERHOEK!!!

  • Ter info: een aantal reacties waarin e-mailadressen openbaar zijn gemaakt of waarin werd gescholden of anderszins sprake was van onnodig grof taalgebruik, zijn van dit blog verwijderd.

  • Ik ken de B&B van Remand en Roos en ik heb het programma bij uitzending gemist gekeken. Ik herken totaal niet hun ‘normale gedrag’. Ze zijn altijd bezorgd, enthousiast en vriendelijk naar iedereen. Lees ergens dat Remand zijn excuses aanbiedt voor hun gedrag en dat ze niet goed in hun vel zaten die dagen. Zonder te ontkennen dat ze in dit programma onprettig overkomen en bepaalde dingen zeker niet hadden moeten zeggen, weet ik ook dat een beeld neergezet wordt door een programma. Terecht zijn ze uitgeroepen tot beste B&B, hun kamers en verzorging zijn geweldig. Jammer voor hen dat ze hebben meegedaan aan dit programma, in een periode dat ze zich niet lekker voelen.

    Ik verbaas me over de hatelijke reacties op het gastenboek. Jammer dat mensen anderen willen ‘neersabelen’, terwijl dat is wat ze Roos en Remand verwijten.

  • Remand en Roos, jullie zijn verschillende mensen en ik kan mij niet voorstellen dat maxima lekker op die toilet hebt gezeten. Jullie prijs was belachelijk hoog als ik er geld bijkreeg zou ik nog niet bij twee van die arrogante mensen willen logeren. Geef mij maar die spontane mensen uit de achterhoek. Verschrikkelijk dat jullie het fatsoen niet hadden om te kijken hoe ze met de paarden omgingen of jullie uitstapje zo spectaculair was. Gewoon naar een paar winkeltjes. Ik heb er nog de hele week aangedacht hoe het kan dat je je zo opstelt. Verschrikkelijk ook die afwerkingen in de stal zag het er 100 keer beter uit. De beste BB van Nederland is ook wel een lachertje.
    Ik hoop dat er niemand meer naar jullie toegaan of dat we jullie zien in een programma de arrogante mensen van Nederland dan winnen jullie zeker.

  • Ik ken deze mensen en zoals zij beiden werden neergezet is niet zoals zij in werkelijkheid zijn,denk eraan Televisie kan gemakkelijk bedriegen.

Laat een reactie achter