Geclassificeerde B&B

B&B Hamshorst is beste van Nederland – verslag

Beste Bed & Breakfast

Feestelijke bekroning van het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012. V.l.n.r. Hanny Hoedemaker, Arie en Idelet Stijger, dhr Weierink.

Prachtig houten pand
Een welverdiende winnaar, daarover is iedereen het eens bij het bezoeken van Bed & Breakfast Hamshorst in De Lutte in Overijssel. De Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012 ligt middenin het schilderachtige Twentse couliselandschap. Je komt er via een zandpad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, met aan het eind dit prachtige houten pand met drie luxe gastenkamers. 

Hanny Hoedemaker

Hanny Hoedemaker verrast eigenaren Arie en Idelet Stijger.

Verrassing
“Verrassing!”, roept Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland, als eigenaren Arie en Idelet Stijger de deur open doen. Achter Hanny een gezelschap van journalisten, gemeenteambtenaren en medewerkers van Stichting Bed & Breakfast Nederland en Bedandbreakfast.nl. Binnenin het houten huis, in de woonkamer van Arie en Idelet, is het knus bij de open haard. Om ons heen grote ramen van waaruit je op de tuin en het omringende bos kijkt.

Dhr Weierink van gemeente Losser

De heer Weierink van de gemeente Losser reikt het schild uit.

Leukste dorp van Twente
De heer Weierink, wethouder van de gemeente Losser, spreekt in zijn speech over De Lutte, “het leukste dorp van Twente”. Trots is hij op het bed & breakfast dat er zo idyllisch gelegen is. Samen met Hanny Hoedemaker reikt hij de prijzen uit: een schild met daarop de tekst ‘Best Bed & Breakfast 2012’ en een certificaat.

Pers Hamshorst

RTV Oost houdt een live radiointerview met eigenaren Arie en Idelet Stijger.

Blij en beverig
Na de speeches is het nog niet gedaan met de drukte want RTV Oost staat klaar voor een live radio-interview. “Hoe voelt u zich?”, vraagt de verslaggeefster. “Dit is geweldig. We zijn wel wat beverig”, lacht het koppel. Met een knipoog: “We doen dit om ervoor te zorgen dat we na onze pensionering niet vereenzamen”. RTV Oost heeft ter plaatse een tv-reportage gemaakt, bekijk het filmpje hier.

Koffie, champagne, taart

Een feestelijke taart van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Rondleiding
Na het officiële gedeelte is het tijd voor champagne, een feestelijke taart en een rondleiding. In de gastenkamers op de eerste verdieping dromen we weg bij de Scandinavische sfeer, het uitzicht en de jacuzzi. We willen hier allemaal wel een nachtje slapen!

Bed & Breakfast Hamshorst

Gefeliciteerd, Arie en Idelet Stijger van Bed & Breakfast Hamshorst.

Als je nog wilt reserveren, wees er dan snel bij want het gaat ongetwijfeld druk worden voor B&B Hamshorst in De Lutte.

Lees ook:
Tweede prijs voor Résidence La Vie en Rose in Lottum
Derde prijs voor B&B Buinerstee in Buinerveen

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter