Televisie

Interview met Blaricum Bed en Breakfast uit tv-serie Bed & Breakfast Omroep Max

Catharina Honig van Blaricum Bed en Breakfast, deelneemster aan de tv-serie Bed & Breakfast.

Aflevering drie van de tv-serie Bed & Breakfast van Omroep MAX wordt op vrijdag 15 februari uitgezonden. Bed & Breakfast Nederland interviewt Catharina Honig van Blaricum Bed en Breakfast. Deze ondernemende dame uit het Gooi strijdt in de komende aflevering met twee koppels om de titel van beste B&B.

Bed & breakfast voor ‘Gooische Vrouwen’
Bij het Gooi denken we natuurlijk aan BN’ers en aan de hitserie en film Gooische Vrouwen. Veel ondernemers spelen hier handig op in, zo ook Catharina. “Veel vrouwen willen graag een decadent verwenweekend beleven als een Gooische vrouw. Ik bied dan ook verschillende package deals aan, waaronder het Gooische Vrouwen-arrangement. Denk hierbij onder meer aan een goed glas Gooische wijn bij ontvangst, een lijst met de beste winkels in de omgeving en een Gooische Vrouwen-lunch. Blaricum Bed and Breakfast ligt bovendien in een prachtige landelijke omgeving die tegelijkertijd ook centraal in het land ligt.”

Deelnemer omroep max

Genieten in het Gooi bij Blaricum Bed & Breakfast!

Catharina is sinds september 2012 haar bed & breakfast gestart in Blaricum, dit leek haar een goede reden om mee te doen aan het populaire programma van Omroep MAX. Op deze manier hoopt ze publiciteit te genereren voor haar B&B. “Ik heb de opnames als spannend, inspirerend en een tikkeltje vermoeiend ervaren. Er komt natuurlijk nogal wat op je af en het zijn lange draaidagen; van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

Deelnemer omroep max

Kamer Molenveen bij Blaricum Bed en Breakfast.

Zoveel mensen, zoveel wensen
Na elke aflevering kunnen we concluderen dat het begrip bed & breakfast door iedereen anders wordt geïnterpreteerd. Catharina ervaart dit ook zo: “Er is zo’n diversiteit aan B&B’s, ik heb dan ook vooral het gegeven ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ meegekregen. Het was hartstikke spannend en leuk om B&B-eigenaren die allemaal anders zijn, te ontmoeten en te ontvangen. Vreemde ogen dwingen je toch om anders naar je eigen B&B te kijken.”

deelnemer omroep max

Lekker bijkomen in deze mooie tuin na een dagje in het Gooi.

Een B&B met wijnstorytelling
Een leuke tip die Catharina meekreeg van de andere deelnemers was om meer met wijnstorytelling te gaan doen. Geen onbekend terrein voor deze B&B-eigenaresse die ook gediplomeerd vinologe is. Dit is dan ook iets waarin zij zich wil onderscheiden ten opzichte van andere B&B’s. Daarnaast zijn de speerpunten persoonlijke service, betaalbare luxe en kleinschaligheid bij haar van toepassing. “Mijn uitgangspunt blijft altijd: de gasten helpen hun verblijf naar de zin te maken door te vragen wat hun wensen zijn. Bijvoorbeeld bij het uitzoeken van restaurants kan ik de gast, desgewenst, helpen en eventueel de reservering regelen.”

Blaricum Bed & Breakfast is op vrijdag 15 februari te zien in aflevering 3 van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter