Televisie

Interview met de Alkmaarse Bed and Breakfast uit tv-serie Bed & Breakfast

B&B Alkmaar

Edwin en Marcel van de Alkmaarse Bed and Breakfast. Foto: Omroep MAX

Een bed en breakfast in een oude orgelfabriek, de Kaasmarkt op honderd meter afstand en een haventje voor de deur. Genoeg redenen om jezelf aan te melden voor het tv-programma Bed & Breakfast van Omroep MAX. Bedandbreakfast.nl sprak met Edwin Reijmers van de Alkmaarse Bed and Breakfast: ”De opnames waren fantastisch, ik heb bijna in m’n broek zitten piesen van het lachen!”

Kaasmarkt

Na een dagje Kaasmarkt en shoppen lekker neerploffen in de Alkmaarse Bed and Breakfast.

Gezelligheid in de B&B’s
In de zesde aflevering zien we hoe Edwin samen met zijn partner Marcel Snijders het opneemt tegen drie andere B&B-eigenaren. Van een echte strijd kunnen we niet spreken, dat blijkt wel uit Edwins verhaal: ”Ondanks de verschillen tussen de B&B-eigenaren, was het heel gezellig. Er was zeker een klik, dat geldt ook voor de cameracrew. We hebben veel gelachen. Dit is sinds mijn schooltijd de meest geweldige vakantieweek die ik heb gehad”.

Enthousiaste deelnemers
”De andere koppels waren heel enthousiast over onze B&B”, vervolgt Edwin. “Ze hadden wat opbouwende dingetjes en daar gaan wij zeker iets mee doen. Verder hebben we veel gepraat over problemen waar je als B&B-eigenaar tegenaan loopt, bijvoorbeeld hoe je bepaalde zaken aanpakt of juist moet uitbesteden. Het is namelijk niet alleen maar lachen en gasten ontvangen. Er komt veel kijken bij het runnen van een bed en breakfast, maar we vinden het geweldig om te doen”.

Kaasmarkt

De Alkmaarse Bed and Breakfast is gevestigd in een oude orgelfabriek.

Geen afkraak-tv
Hoewel het fijn is om extra publiciteit te krijgen, is dit niet de belangrijkste reden voor deelname aan de tv-serie. Edwin: ”We hebben een redelijke bezetting en mogen niet klagen wat dat betreft. We zijn trots op ons pand dat we zelf hebben gerestaureerd. Daarnaast vind ik de beoordeling van andere deelnemers dit seizoen meer objectief. Door de enveloppen pas op het eind te openen ontstaat er geen afkraak-tv. Dit gaf dan ook de doorslag om mee te doen. En al zou het niet uitgezonden worden, dan zouden we het alsnog overdoen!”

De Alkmaarse Bed and Breakfast is op vrijdag 5 april te zien in de zesde aflevering van de tv-serie Bed & Breakfast. De serie wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter