Geclassificeerde B&B

Beste Bed & Breakfast 2013: dit zijn de genomineerden

Bed & Breakfast Classificatie

Deze drie 5-tulpen B&B’s maken kans op de titel van Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013.

Het is weer tijd voor de verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013. Drie B&B’s in Utrecht, Drenthe en Overijssel maken dit jaar kans op deze eervolle titel. Stichting Bed & Breakfast Nederland onthult de winnaars op 18 juni 2013 stipt om 9.00 uur op www.bedandbreakfastclassificatie.nl/bestebb dus laat het aftellen beginnen!

Bed & Breakfast De Lutte

B&B Hamshorst: een CO2-neutraal gebouwd bed & breakfast in het hart van Twente.

Het Beste Bed & Breakfast van Nederland wordt ieder jaar uitgeroepen onder de accommodaties met 5 tulpen, het hoogste kwaliteitsniveau voor B&B’s. Dit zijn de genomineerden:

Bed & Breakfast De Hamshorst in De Lutte, Overijssel
B&B Hamshorst in De Lutte is vorig jaar bekroond tot Beste Bed & Breakfast van Nederland en maakt nu voor de tweede keer kans op deze titel. Deze CO2-neutraal gebouwde, houten woning heeft twee gastenkamers waarvan één met jacuzzi. Het bed & breakfast wordt omringd door een ruime tuin met zwemvijver. Hier is het ‘s avonds muisstil want deze B&B ligt afgelegen aan een zandpad, omringd door de prachtige Overijsselse natuur.

Bed en breakfast in Buinerveen

Bed & Breakfast Buinerstee in Buinerveen, rustig gelegen op het Drentse platteland.

B&B Buinerstee in Buinerveen, Drenthe
Ook B&B Buinerstee in het dorp Buinerveen is voor de tweede keer genomineerd. Hier logeer je op het Drentse platteland in een boerderij. Gasten hebben een compleet appartement met twee slaapkamers en een gezellige woonkamer tot hun beschikking. Buiten op het erf is het goed toeven bij de buitenkeuken met houtkachel. De tuin heeft een zwemvijver en – leuk voor gezinnen met kinderen – een ruime speelweide.

Bed & Breakfast Het HooiHuys

De slaapkamer en woonkamer van Bed & Breakfast Het HooiHuys in Woerden

Bed & Breakfast Het HooiHuys in Woerden, Utrecht
Nieuwkomer onder de genomineerden is Bed & Breakfast Het HooiHuys in Woerden. Ook hier aan rust en natuur geen gebrek: de B&B ligt aan een smal, stil weggetje en wordt omzoomd door velden en een fruitboomgaard. Het gastenverblijf is ingericht in een apart bijgebouw achter de historische kaasboerderij van de eigenaren. Er zijn twee slaapkamers en een grote woonkamer. Ook de tuin heeft veel moois te bieden met een lounge set, een houtgestookte hot tub, zwemvijver en kippen die nieuwsgierig komen kijken.

Complete lijst van nominaties
Stichting Bed & Breakfast Nederland deelt op 18 juni 2013 ook onderscheidingen uit aan de beste B&B’s in de kwaliteitscategorieën van 1 t/m 4 tulpen. Dit zijn alle genomineerden:

Naam B&B Plaats Provincie
Het HooiHuys Woerden Utrecht Website
B&B Buinerstee Buinerveen Drenthe Website
B&B Hamshorst De Lutte Overijssel Website
Landhuis De Leijen Hensbroek Noord-Holland Website
B&B De Paasloërhof Paasloo Overijssel Website
Erfgoedlogies Den Heijkant Moergestel Noord-Brabant Website
B&B Landleven Hellevoetsluis Zuid-Holland Website
Boertel B&B De Martiene Plats Merselo Limburg Website
De Lochterhof Terblijt Limburg Website
De Tuinkamer ‘s-Gravenzande Zuid-Holland Website
B&B Onder de Toren Enkhuizen Noord-Holland Website
De Appelgaard Culemborg Gelderland Website
Livada Oldeberkoop Friesland Website
Motorschip Elisabeth Leeuwarden Friesland Website
Meursside Delft Zuid-Holland Website

Zeker van kwaliteit in een tulpen-B&B
Ben je graag zeker van kwaliteit? Kies dan voor een B&B die deelneemt aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Een overzicht van accommodaties vind je op www.bedandbreakfastclassificatie.nl. De bed & breakfasts zijn ingedeeld in categorieën van 1 tot en met 5 tulpen dus dat is makkelijk zoeken! Bekijk het aanbod >>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

1 reactie

Laat een reactie achter