Algemeen

Duurzame B&B’s vinden: kijk naar keurmerken

Het belang van duurzaamheid neemt al een aantal jaar toe. Daar kun je rekening mee houden als je een B&B uitkiest. Die oh zo belangrijke duurzaamheid uit zich in verschillende aspecten. Duurzame B&B’s vind je door op keurmerken te letten. Welke keurmerken zijn er zoal?

Green Key-keurmerk

Het Green Key-keurmerk is van internationale waarde en wordt uitgegeven in 56 landen. Heeft een B&B een Green Key-keurmerk, dan betekent dit dat B&B-eigenaren er alles aan doen om het milieu te sparen. Uiteraard zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Hoe krijg je een Green Key-keurmerk?
Bij B&B’s met een Green Key-keurmerk wordt er zuinig omgegaan met water en energie, en/of zijn er zonnepanelen, spaarlampen en lichtsensoren waardoor het energieverbruik vermindert of duurzamer is. Ook wordt er gebruikgemaakt van milieuvriendelijke middelen. Je vindt in Nederland maar liefst 700 accommodaties met dit duurzaamheidskeurmerk. Een duurzame Nederlandse B&B met een Green Key-keurmerk is:

ECEAT-duurzaamheidserkenning

Het ECEAT staat voor Europees Centrum voor Eco- en Agrotoerisme. Campings, B&B’s, hotels, pensions en vakantiehuizen kunnen dit keurmerk ontvangen. Om hier kans op te maken, moeten eigenaren ECEAT rapportages en bewijsstukken toesturen. Deze worden vervolgens beoordeeld. ECEAT bezoekt de accommodaties steekproefsgewijs. In de Groene vakantiegids vind je de accommodaties die voldoen aan genoeg van de 30 duurzaamheids-aandachtspunten.

Actiepunten ECEAT-duurzaamheidserkenning
Er wordt gekeken naar het besparen van energie en water, het vervangen van fossiele brandstof door groene energie, het scheiden en beperken van afval, het gebruik van duurzame bouwmaterialen, de bescherming van natuur en de stimulering van activiteiten en vervoer die het milieu minder belasten. Een duurzame Nederlandse B&B met ECEAT-duurzaamheidserkenning is:

Duurzaam vinden via bedandbreakfast.nl

Op Bedandbreakfast.nl geven we je graag een overzicht van duurzame B&B’s. Van al onze B&B’s, bestempelen wij er 30 als duurzaam. Dit zijn de 5 best beoordeelde duurzame accommodaties die door minimaal 40 mensen zijn beoordeeld:

Deel dit Artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Gaat graag op pad in Nederland en heeft een grote liefde voor Limburg.

Laat een reactie achter