Reserveringssysteem

Koppeling tussen Bedandbreakfast.nl en Channel Managers

Als je B&B is aangesloten bij een Channel Manager, dan is het bijhouden van de beschikbaarheidsinformatie op verschillende websites een fluitje van een cent. Wist je dat je de kalender van Bedandbreakfast.nl ook eenvoudig kunt koppelen met diverse Channel Managers?

Met een Channel Manager beheer je op één centraal punt alle boekingen die je via verschillende websites binnenkrijgt.

Channel Manager
Wanneer er een boeking wordt gemaakt past een Channel Manager de kalenders aan van alle websites waarop jouw B&B is aangesloten. Hierdoor zijn er minder handmatige handelingen nodig en ben je minder tijd kwijt aan administratie.

Kalender koppelen in 4 stappen
Bedandbreakfast.nl kan gekoppeld worden met de volgende Channel Managers: Stardekk/Cubilis, Beds24, RoomRaccoon, Myallocator, Reseliva en STAAH. Is je B&B aangesloten bij één van deze Channel Managers? Volg dan snel de volgende stappen om je kalender van Bedandbreakfast.nl te synchroniseren:

  • Login op de eigenarenservice via www.bedandbreakfast.nl/login
  • Ga naar ‘mijn reserveringen’ in het menu en kies dan voor ‘synchronisatie instellingen’
  • Kies vervolgens voor ‘Ik maak gebruik van een Channel Manager’
  • Klik op ‘Genereer sleutel’ om de sleutel te genereren en bied deze vervolgens aan bij de Channel Manager.

Bedandbreakfast.nl

Hoe werkt het verder?
Nadat de koppeling tot stand is gebracht wordt de beschikbaarheidsinformatie uitgewisseld. Wanneer je de beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl bekijkt, zie je dat de overige beschikbaarheidsinformatie van de Channel Manager is toegevoegd. Je ziet enkel de niet-beschikbare data. Dit komt omdat reserveringsgegevens niet tussen verschillende websites worden uitgewisseld wegens privacyoverwegingen.

Actie vereist bij nieuwe aanvragen
Wanneer je een nieuwe reserveringsaanvraag ontvangt via Bedandbreakfast.nl, dient de status van de aanvraag gewijzigd te worden via de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl. Zodra de status van een aanvraag wordt omgezet naar ‘Reservering’ wordt deze in de beschikbaarheidskalender geplaatst. Daarna wordt de beschikbaarheidsinformatie doorgegeven aan de Channel Manager.

We helpen graag
Mocht je vragen hebben over het koppelen van onze kalender met een Channel Manager, neem dan gerust contact met ons op. Voor vragen over het implementeren van de sleutel, kun je het beste contact opnemen met de Channel Manager waarbij je bent aangesloten.

Deel dit artikel: 

Over de auteur

Rianne van de Pas

Rianne van de Pas

Rianne van de Pas is werkzaam als marketing medewerker bij Bedandbreakfast.nl. Door de jaren heen heeft ze al verschillende leuke B&B's bezocht en helpt ze eigenaren met uiteenlopende vragen over het runnen van een Bed & Breakfast. Daarnaast beheert ze het classificatiesysteem van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Laat een reactie achter