B&B starten

Handboek Bed en Breakfast: geactualiseerde uitgave 2016

Startersgids Bed en Breakfast Nederland

Wat zijn de eerste stappen die je moet zetten om een bed & breakfast te starten? Aan welke regels moet je voldoen? Hoe ontvang je snel veel gasten? Je leest het allemaal in het compleet geactualiseerde Handboek Bed & Breakfast, dé startersgids van Bedandbreakfast.nl.

Geactualiseerde editie 2016
Het Handboek Bed & Breakfast is de meest complete startersgids op de markt. Deze vernieuwde uitgave staat boordevol actuele marktcijfers en informatie over wetgeving, belastingen en online marketing. Volg het heldere stappenplan en laat de concurrentie achter je. Ideaal voor starters maar ook voor wie al een B&B runt!

Het geactualiseerde Handboek Bed en Breakfast geeft uitgebreide informatie over:

 • Marktgegevens bed & breakfast: omzet, bezetting, kamerprijzen
 • Inrichting en dienstverlening
 • Inschrijving Kamer van Koophandel
 • Landelijke regelgeving
 • Gemeentelijke regelgeving: vergunningen en bestemmingsplan
 • Belastingen: omzet- en inkomstenbelasting, aftrekposten
 • Auteursrechten: Videma, Buma/Stemra, Sena
 • Legionellapreventie
 • Financiering, subsidies en verzekeringen
 • Ondernemingsplan en marketingplan
 • Website voor jouw bed & breakfast, hoog scoren in Google
 • Je bed & breakfast op sociale netwerken
 • Gouden tips uit de praktijk en 10-stappenplan
STARTERSGIDS BESTELLEN

Handboek Bed en Breakfast is een uitgave van Bed & Breakfast Europe en is online te bestellen voor slechts € 59,- inclusief btw. Let op: het handboek wordt naar je opgestuurd als digitaal PDF-document. Lees je liever vanaf papier, dan kun je het document thuis uitprinten.
Bestel de digitale startersgids ‘Handboek Bed & Breakfast’ (PDF) voor €59 »

Over de auteur

Josjah Thalen

Josjah Thalen

Josjah Thalen is webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Naast het schrijven van teksten over de mooiste bestemmingen, draagt hij zorg voor de communicatie richting B&B-bezoekers en B&B-eigenaren. Ook bezoekt hij graag verschillende B&B's: zijn beste tips deelt hij op onze B&B gastenblog.

2 Reacties

 • Hallo,geven jullie ook workshops of opleiding van hoe start ik een eigen B&B?
  Of hebben jullie tips bij welke organisatie ik dan moet zijn!

  Met vriendelijke groet,
  Margo Huijbers

  • Beste Margo,
   Bedankt voor je reactie. Alle informatie over het starten van een B&B vind je in het Handboek Bed en Breakfast, maar een specifieke opleiding of workshop tot B&B-eigenaar is er niet. Je kunt eventueel bij B&B-eigenaren in je omgeving naar hun praktijkervaringen vragen, dat is altijd leerzaam. Succes!

Laat een reactie achter