Marketing & Promotie

Wat is het Geheim van een Succesvolle B&B

Bedandbreakfast.nl; Wat is het Geheim van een Succesvolle B&B

Iedere Bed and Breakfast beschikt over unieke kenmerken. Onderzoek wijst uit dat een goede ligging, of de beschikking over een bijzonder pand belangrijke succesfactoren zijn. Het is echter nog geen garantie op succes. We hebben de belangrijkste factoren waaraan een succesvolle B&B voldoet voor je op een rij gezet.

Wat is een Succesvolle B&B

Succesvol zijn met je Bed and Breakfast heeft voor iedereen een andere betekenis. Vrijwel alle B&B-eigenaren streven ernaar dat gasten met een tevreden gevoel weggaan. De basis hiervoor leg je door goede faciliteiten aan te bieden en je gasten in de watten te leggen. Maar hoe weten gasten je te vinden en hoe verleid je gasten tot een bezoek aan je B&B?

Succesfactoren voor B&B’s

  • Ligging van je B&B
  • Eigenschappen B&B
  • Persoonlijke Service
  • Vindbaarheid van je B&B
  • Uitstraling en Vertrouwen

Ligging van je B&B

De meeste gasten zoeken op basis van locatie naar een verblijf dat voldoet aan hun wensen. Gasten die op stedentrip zijn zoeken meestal naar een verblijf in het centrum, waar fietsliefhebbers selecteren op een verblijf aan een specifieke fietsroute. Het mag duidelijk zijn: een succesvolle B&B beschikt vaak over een gunstige ligging.

Aantal B&B's per provincie, 2018

Aantal B&B’s per provincie, 2018

Eigenschappen B&B

Op het moment dat gasten een B&B zoeken, kijkt men vaak naar het type locatie en de faciliteiten die beschikbaar zijn. Een mooi monumentaal pand krijgt over het algemeen meer aandacht dan een rijtjeshuis. Voorwaarde is wel dat de belangrijkste faciliteiten (handdoeken, privé sanitair) aanwezig zijn.

Persoonlijke Service

Om je te onderscheiden van je concurrenten is het belangrijk om inzicht te hebben in de bezoekersmotieven van potentiële gasten. De meeste bezoeken zijn gebaseerd op vrijetijdsbesteding. Vanwege de kleinschaligheid en de huiselijke sfeer van een B&B en de persoonlijke service van de gastheer of gastvrouw, kiezen gasten voor een B&B. In reviews van gasten zie je ook terug dat dit gewaardeerd wordt.

Vindbaarheid van je Bed and Breakfast

Met een gunstige ligging, prima faciliteiten en een goede persoonlijke service ben je nog niet verzekerd van reserveringen! Gasten moeten je B&B wel vinden om te kunnen reserveren. Meer dan 75% van de gasten boekt een B&B online. Een succesvolle B&B is meestal op meerdere platforms actief. Met een vermelding op Bedandbreakfast.eu profiteer je als B&B van de groei van het aantal buitenlandse gasten op de Nederlandse B&B-Markt.

Meld je aan op Bedandbreakfast.eu

Uitstraling en Vertrouwen

Als B&B-liefhebbers je weten te vinden, moet je ze verleiden tot een bezoek aan je B&B. Dit is mogelijk door je zo goed mogelijk te presenteren op de platforms. Daarnaast zijn veel succesvolle B&B’s geclassificeerd. Uit analyse blijkt dat gasten sneller boeken bij geclassificeerde B&B’s. Zij stralen kwaliteit uit. Dit geeft gasten het gevoel dat ze met vertrouwen kunnen reserveren.

Conclusie

Als succesvolle B&B weet je wat er speelt in de markt en profiteer je optimaal van de kansen voor B&B’s. Je passie voor Bed and Breakfast zien gasten terug in de reviews. Met een classificatie laat je zien dat je staat voor kwaliteit en je zorgt ervoor dat dit duidelijk zichtbaar is op de platforms Bedandbreakfast.eu en Bedandbreakfast.nl. Dit zorgt voor een hogere positie in de zoekresultaten van o.a. Google. Resultaat: meer reserveringen!

Interessante artikelen:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven

Online Marketing bij Bed & Breakfast Europe. Speciale focus op SEO, SEA, Social en Crossmediale Content Marketing.

Laat een reactie achter