Buma/Stemra en Videma

Bed & Breakfast Europe B.V. sluit akkoord met Videma

videma

Bed & Breakfast Europe B.V. (BBE) en Stichting Videma hebben een schikking bereikt inzake hun geschil. Beide partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de inhoud van de schikking. Videma komt de Nederlandse B&B-eigenaren die een licentie hebben afgesloten bij Videma ook tegemoet.

Vanaf 1 januari 2018 profiteren B&B’s die adverteren op de website www.bedandbreakfast.nl en die via BBE aan Videma aangeven in aanmerking te willen komen voor een licentie, van een korting van 7% op de licentievergoeding. De korting wordt geboden door Videma volgens de regeling voor brancheorganisaties, meer informatie hierover vind je hier.

Bed & Breakfast Europe B.V. heeft in het verleden geen adresgegevens verstrekt aan Videma en zal dat in de toekomst ook niet doen, tenzij de betreffende B&B-eigenaar zelf aangeeft gebruik te willen maken van de kortingsregeling.

Stichting Videma is de collectieve beheersorganisatie voor het zakelijk gebruik van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste publieke en commerciële omroepen, waaronder doorgifte van televisiebeelden naar B&B-kamers.

Bed & Breakfast Nederland is de grootste B&B-organisatie in Nederland en is onderdeel van Bed & Breakfast Europe B.V. Met haar websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu heeft zij een aanbod van 2,3 miljoen kamers en appartementen wereldwijd, waarvan 7.600 gastenkamers in Nederland. Hanny Arens, oprichtster van Bed & Breakfast Europe B.V., is blij dat er hiermee een einde komt aan het geschil met Stichting Videma.

Wat betekent dit concreet voor jou als B&B-eigenaar?
Vanaf 1 januari 2018 kun jij je via Bedandbreakfast.nl aanmelden voor de kortingsregeling, waarna Bedandbreakfast.nl de aanmelding doorstuurt naar Videma. BBE respecteert de privacy van haar abonnees en zal nooit adressen verstrekken aan Videma van B&B’s die zich niet aanmelden voor een licentie.

Update november 2020
Per 1 januari 2021 vervalt de kortingsregeling die B&B’s via Bedandbreakfast.nl kunnen aanvragen, voor de doorgifte van televisiebeelden naar het gastenverblijf. De kortingsregeling is eenzijdig beëindigd door Videma. Lees meer in dit artikel: Kortingsregeling Videma vervalt voor B&B’s

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

2 Reacties

  • Op uw site lees ik: ‘Vanaf 1 januari 2018 kun jij je via Bedandbreakfast.nl aanmelden voor de kortingsregeling.’ Ik kan helaas niet vinden waar je dat kunt doen. Kunt u mij vertellen of een aanmeld knop is die ik over het hoofd zie

    • Beste Erik,
      Bedankt voor uw reactie. Alle informatie over de kortingsregeling van Videma, kunt u vinden via de eigenarenservice op Bedandbreakfast.nl. Klik in het menu op Service/ Abonneevoordelen en selecteer Videma.

Laat een reactie achter