B&B te koop

Bed & breakfast verkopen: gouden tips uit de praktijk

Bed and breakfast Zonnig Zeezicht

Bed & breakfast Zonnig Zeezicht op Bonaire: “Met uitzicht op de Caribische zee en ’s nachts een adembenemende sterrenhemel, is het een waar paradijsje”, aldus eigenaresse Marlies Tiepel.

Je wilt je bed & breakfast verkopen. Hoe doe je dat? Allereerst plaats je je bed & breakfast natuurlijk op de grootste website voor te koop staande bed & breakfasts in Europa. Daarnaast neem je waarschijnlijk al in een vroeg stadium een makelaar in de arm. Maar je kunt méér doen, vertelt Marlies Tiepel, eigenaresse van het te koop staande B&B ZonnigZeezicht op Bonaire. Dit zijn haar gouden verkooptips.

B&B verkopen: wél doen

  • Plaats een advertentie op de website voor te koop staande B&B’s in Europa.
  • Maak een eigen website voor je B&B, bijvoorbeeld met een gratis Tumblr, WordPress- of Blogger-account. Kies een domeinnaam die representatief is voor je B&B.
  • Breng je site onder de aandacht van andere B&B’s, organisaties en bedrijven in de omgeving. Met een beetje geluk plaatsen zij jouw link op hun website.
  • Maak op sociale media zoals Facebook en Twitter profielen aan voor je B&B en post met regelmaat updates. Social media kunnen een belangrijke, ondersteunende rol spelen bij de verkoop van je bed and breakfast: je bereikt veel mensen en brengt ze op ideeën.
  • Adverteer met banners op lokale nieuws- of uitgaanssites. Dit levert soms veel bezoekers op.
  • Zorg voor aantrekkelijke informatie over de omgeving: dit is heel belangrijk in het geval van een te koop staand bed & breakfast! Zet bijvoorbeeld foto’s en video’s over de streek en informatie over evenementen op Twitter en Facebook. Iedere ‘Like‘ vergroot je bereik.
  • Laat een filmpje of Virtuele Google Tour van je bed & breakfast maken. Het filmpje geeft de kijkers de mogelijkheid om lekker te gluren in het pand. Plaats het filmpje op je presentatiepagina op Bedandbandbreakfast.nl, op je eigen website en op YouTube.

Niet doen:

  • Geef als contactpersoon niet de gegevens van je makelaar op! Het is belangrijk is om in eerste instantie zelf contact met de geïnteresseerde te hebben: zo houd je het persoonlijk.
  • Wacht niet af; je moet actief blijven. Blijf berichtjes en foto’s blijven plaatsen op Facebook, iedere dag weer opnieuw.

Bed and breakfast verkopen
Snel jouw B&B online verkopen? Via Google vind je verschillende kanalen waar je je pand onder de aandacht kunt brengen.

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

3 Reacties

Laat een reactie achter