Bedrijfsvoering

Kalender bijhouden in drukke tijden

Kalender bijhouden

Gasten zien graag of jouw B&B op de gewenste datum beschikbaar is. Met een bijgehouden kalender voorkom je teleurstelling bij gasten, profiteer je van tijdsbesparing, ontvang je meer reviews en word je B&B beter vindbaar!

Eenvoudig je kalender bijhouden

Het bijhouden van je beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl is eenvoudig. Via het menu in de eigenarenservice ga je naar ‘mijn vermelding’ waarna je op ‘kalender’ klikt. Hier zie je een overzicht van de beschikbaarheid van een bepaalde periode per kamer. Voor andere maanden scrol je door de kalender of kies je een datum in het datumveld linksboven. Reserveringen zijn groen, opties zijn blauw en geblokkeerde dagen zijn rood doorstreept.

Kalender bijhouden

Voordeel 1: Voorkom teleurstelling bij gasten

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de meeste gasten 14 tot 30 dagen voor verblijf reserveren. Ook is er een toename van het aantal last minute reserveringen. Houd daarom je beschikbaarheidskalender bij, vooral in drukke tijden. Zo voorkom je teleurstelling bij gasten omdat de niet-beschikbare data zijn geblokkeerd.

Kalender beheren

Voordeel 2: Tijdsbesparing

Het bijhouden van je kalender levert tijdsbesparing op. Je ontvangt geen onnodige aanvragen terwijl je B&B al gereserveerd is. Hierdoor hoef je gasten niet te informeren dat je B&B niet beschikbaar is. Ook verkleint het de kans op dubbele reserveringen. Voor nog meer tijdsbesparing is het raadzaam om kalenders van verschillende platformen te koppelen of gebruik te maken van een Channel Manager.

Channel Managers voor je B&B

Voordeel 3: Meer Reviews

Gasten die geregistreerd staan in de kalender van Bedandbreakfast.nl ontvangen na het verblijf automatisch een reviewverzoek. Heb je een eigen website? Zorg er dan voor dat je de Gratis Reserveringsmodule plaatst. Hierdoor komen reserveringen automatisch in het systeem van Bedandbreakfast.nl. Zo ontvangen ook deze gasten een automatisch reviewverzoek.

Gratis Reserveringsmodule

Voordeel 4: Beter Vindbaar

Niet alleen het ontvangen van reviews heeft een positief resultaat op de positie in het zoekresultaat, ook een ingevulde beschikbaarheidskalender op Bedandbreakfast.nl wordt beloond. Je krijgt een hogere positie in het zoekresultaat waardoor je B&B sneller gevonden wordt. Hierdoor vergroot je de kans op reserveringen.

We helpen graag!

De meeste antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de FAQ pagina van Bedandbreakfast.nl. Staat het antwoord er niet tussen of heb je andere vragen over het bijhouden van de kalender, het plaatsen van de reserveringsmodule op je eigen website of het koppelen van kalenders en Channel Managers? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot augustus 2019.

Laat een reactie achter