Marketing & Promotie

Meer Reserveringen door Instagram

Instagram

Instagram is de laatste jaren enorm gegroeid. Het fotoplatform geeft je de mogelijkheid om foto’s en video’s te delen met potentiële gasten en ze over te halen om je B&B te bezoeken. Wil jij meer bezoekers ontvangen voor je B&B? Ontdek hoe.

Instagram als Promotie Platform

Instagram is een social media platform. Het is een gratis mobiele applicatie waarmee je foto’s bewerkt en deelt. Met meer dan 500 miljoen gebruikers is Instagram in een snel tempo een van de populairste social media platforms geworden. Hoewel de gemiddelde leeftijd van gebruikers op dit moment laag is, stappen ook steeds meer ouderen en bedrijven over naar het platform.

Instagram voor je B&B

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat slechts een klein deel van de B&B-eigenaren gebruik maakt van Instagram voor de promotie van hun B&B. Dit is een gemiste kans. Door het delen van foto’s en video’s op Instagram, laat je unieke aspecten van je B&B of van de omgeving zien. Gasten gebruiken Instagram als inspiratiebron. Overtuig ze met foto’s en video’s om een bezoek te brengen aan je B&B.

Starten met Instagram

Download de applicatie op je mobiel en maak een account aan. Gebruik de naam van je B&B als gebruikersnaam. De eerste foto in beeld is je tijdlijn. Hier verschijnen foto’s van mensen die je volgt. Door op het hartje te klikken (of dubbeltik op de foto) ‘like’ je een foto. Het tekst icoon maakt het mogelijk om comments te plaatsen. Zelf plaats je een foto door in het midden van de balk onderin op de knop te klikken. Kies een foto uit je galerij en maak deze met een filter (effect) aantrekkelijker.

Hoe gebruik je Instagram?

Instagram is geen plaats om een eenvoudige foto van een kamer te plaatsen. Bewaar de informatieve foto’s voor de presentatiepagina van Bedandbreakfast.nl. In plaats daarvan inspireer je gasten met unieke foto’s van je B&B, de omgeving of het ontbijt. Overtuig volgers met een pakkende profielomschrijving, gebruik hashtags en plaats regelmatig relevante posts.

Direct aan de slag

  • Reserveringen door Profielbeschrijving
  • Unieke foto’s van je B&B
  • Gebruik Hashtags

Reserveringsaanvragen door Profielbeschrijving

Naast een aantrekkelijke beschrijving onder je foto’s, is de beschrijving van je profiel ook belangrijk. In de profielomschrijving schrijf je iets wat mensen triggert om jou te volgen. Er is één plek voor een link. Gebruik deze om te linken naar je presentatiepagina van Bedandbreakfast.nl zodat mensen die je volgen alle informatie hebben en eenvoudig een reserveringsaanvraag doen.

Unieke foto’s van je B&B

Gasten zijn dol op social media, omdat het een kijkje achter de schermen geeft. Laat met foto’s zien wat jouw B&B uniek maakt en hoe het is om een B&B te runnen. Maak foto’s van het ontbijt en laat volgers weten wat je die dag serveert. Heb je toestemming van gasten, maak dan foto’s waarop te zien is hoe gasten genieten van een verblijf in je B&B. Ook foto’s van de omgeving zijn goed om te plaatsen. Dit geeft gasten een beeld van wat ze kunnen ondernemen tijdens hun verblijf.

Gebruik Hashtags

Het gebruik van hashtags (#) op Instagram maakt berichten vindbaar op het platform. Door hashtags als #bedandbreakfast en #weekendjeweg te gebruiken in je omschrijving, kunnen jij en potentiële bezoekers elkaar vinden. Overweeg een hashtag te maken voor je B&B (denk aan #bedandbreakfastnl voor de website Bedandbreakfast.nl) en moedig gasten aan deze te gebruiken als ze een bezoek hebben gebracht en een foto plaatsen van je B&B op Instagram.

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter