Reserveringssysteem

Koppel de kalender van Bedandbreakfast.nl aan je andere kalenders

Beschikbaarheidskalender synchroniseren

Je kunt de beschikbaarheidskalender van Bedandbreakfast.nl nu ook synchroniseren met je andere kalenders.

Heb je een vermelding op Bedandbreakfast.eu? Dan kun je vanaf nu je kalender van die website koppelen aan de kalender van Bedandbreakfast.nl! Hetzelfde geldt voor je andere kalenders met het iCal-formaat. Op deze manier houd je de beschikbaarheidskalenders moeiteloos up-to-date.

Naast het koppelen van kalenders met het iCal-formaat aan de kalender van Bedandbreakfast.nl, kan er ook worden gekoppeld tussen verschillende channel managers. Met deze aanpassing komen we tegemoet aan een veelgestelde vraag van B&B-eigenaren. Meer informatie channel managers >>

Je synchroniseert je kalenders in een paar eenvoudige stappen
Om je kalenders te synchroniseren, ga je in de eigenarenservice naar ‘Mijn reserveringen’ en klik je op ‘Synchroniseer kalenders’. Volg nu deze stappen:

 • Open de kamer waarvan je de beschikbaarheidskalender wilt synchroniseren.
 • Ga in een apart venster naar de kalender die je naast Bedandbreakfast.nl nog gebruikt. Haal voor de betreffende kamer de beschikbaarheidsinformatie op. Gebruik hiervoor de link (URL) die dit andere platform je voor dit doel aanbiedt.
 • Plak deze link in het daarvoor bestemde veld bij stap 2 in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl.
 • Geef de kalender een naam en klik op opslaan.
 • Herhaal deze stappen voor al je kamers.

Bed & Breakfast kalender koppelen

Met de knop ‘synchroniseren’ kun je de beschikbaarheidsinformatie handmatig steeds weer ophalen. Dit hoeft niet, want wij zorgen ervoor dat de kalender elke 6 uur automatisch bijgewerkt wordt.

B&B reserveringssysteem

Beschikbaarheidskalender
Als je nu je beschikbaarheidskalender in de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl bekijkt, zie je dat de beschikbaarheidsinformatie van je andere kalender eraan is toegevoegd. Let op: je ziet geen reserveringen, enkel niet-beschikbare datums. Dit komt omdat reserveringsgegevens niet tussen verschillende websites worden uitgewisseld wegens privacyoverwegingen.

Beschikbaarheid exporteren naar andere kalenders
Je kunt de beschikbaarheidsinformatie van jouw kalender op Bedandbreakfast.nl ook weer exporteren naar andere kalenders. Gebruik hiervoor de link (URL) die onderaan de pagina staat.

Ical3

Vragen?
Als je vragen hebt over het koppelen van je kalender(s) met die van Bedandbreakfast.nl, neem dan gerust contact met ons op. We helpen graag!

Over de auteur

Avatar

Kirsten Everstijn

5 Reacties

 • Is enkel beschikbaarheid aangeven voldoende om om te voldoen aan de eis om hoger in de zoekresultaten te staan?

  quote uit de FAQ van B&B.nl:
  Het gebruiken van de beschikbaarheidskalender heeft belangrijke voordelen::
  Uw B&B komt hoger in het zoekresultaat van Bedandbreakfast.nl te staan.

 • Lukt me niet om te koppelen tussen b&b.nl en b&b.eu. Als ik naar de beschikbaarheidskalender van EU ga om de betreffende kamer aan te klikken kom ik niet verder. Ik kan alleen de url van beide kamers copieren maar daarvan wordt aangeven dat hij die niet herkent.

Laat een reactie achter