Marketing & Promotie

Waar moet jouw eigen website aan voldoen?

Om jouw B&B onder de aandacht te brengen, is online promotie erg belangrijk. Een eigen website kan hierin een grote rol spelen. Het verbetert de zichtbaarheid van je B&B en vergroot de kans op reserveringen. Met deze eenvoudige tips wordt de website van je B&B geoptimaliseerd.

Eenvoudig een website maken

Een eigen website voor jouw B&B biedt voordelen in de online zichtbaarheid. Indien je nog geen eigen website hebt, kun je deze laten maken door een externe website bouwer. Ben je zelf handig? Dan maak je eenvoudig een website via webservice Jimdo, waarbij je keuze hebt uit verschillende pakketten. Via de abonneevoordelen op Bedandbreakfast.nl vind je meer informatie over het bouwen van een website via Jimdo. Ga je liever een stap verder, dan zijn CMS softwares zoals Wix en WordPress goede opties. Let er hierbij op dat je doorgaans meer betaalt voor unieke designs en je ook een hostingpakket nodig hebt.

Maak jouw website met Jimdo

Tips voor jouw website

Het voornaamste doel van een eigen website voor je B&B, is gasten overtuigen een bezoek te brengen aan jouw accommodatie. Maar waar moet een website eigenlijk aan voldoen? Wij geven je graag een aantal tips om aan de slag te gaan met jouw eigen website.

  • Een goed ontwerp geeft een goede eerste indruk.
  • De website dient makkelijk in gebruik te zijn.
  • Goede mobiele weergave is in deze tijd een must.
  • De website moet goed vindbaar zijn.

Invulling van de website

Wanneer de gast eenmaal op jouw website is, wil je ze daar natuurlijk ook graag houden. Aansprekende content en het gebruiksgemak helpen daarbij. Zorg voor een duidelijke navigatie met een overzichtelijk menu. Vergeet daarnaast niet de contactpagina, waar al jouw contactgegevens op vermeld staan. Een contactformulier kan gasten aansporen contact met je op te nemen. Voor een B&B is het daarnaast belangrijk dat er duidelijk staat aangegeven waar de gast een reservering kan plaatsen. Hiervoor kun je de gratis Reserveringsmodule van Bedandbreakfast.nl gebruiken.

Unieke Content

Unieke content op jouw website zorgt voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines. Schrijf interessante teksten over je B&B, upload mooie heldere foto’s en zorg voor een aansprekende tekst over de omgeving. Daarnaast is het belangrijk dat het voor de gast duidelijk is welke voorwaarden gelden tijden het verblijf in jouw B&B. Het is goed om dit vooraf al kenbaar te maken en deze een duidelijke plek op de website te geven.

Reserveren via de Gratis Reserveringsmodule

De gratis reserveringsmodule van Bedandbreakfast.nl maakt het mogelijk voor gasten om te reserveren via je eigen website. Zo hoef je niet te investeren in een duur reserveringssysteem en bespaar je veel tijd door de directe kalender synchronisatie met Bedandbreakfast.nl. Daarnaast ontvangen gasten die reserveren via de reserveringsmodule op je website automatisch een review verzoek na hun verblijf. Reviews worden automatisch op je presentatiepagina van Bedandbreakfast.nl geplaatst.

Gratis Reserveringsmodule op je eigen website

Reviews

Voor gasten is het altijd fijn om de ervaringen van andere te lezen voordat zij een reservering maken. Reviews zijn dan ook een belangrijk aspect in het beslissingsproces van de gast. Heb je op Bedandbreakfast.nl al veel reviews verzameld? Dan kun je vanuit jouw eigen website gemakkelijk naar deze reviews verwijzen. Kies op Bedandbreakfast.nl een button via die pagina ‘Banners en logo’s’ en plaats deze op je website. Met één klik lezen gasten direct alle reviews op jouw pagina op Bedandbreakfast.nl.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter