Classificatie

Winnaars Beste B&B 2012: “Genomineerd zijn geeft een hallelujah-gevoel!”

Winnaar Beste B&B 2012

B&B Hamshorst: Beste B&B 2012 én nogmaals genomineerd voor de titelwinst in 2013!

De uitreiking van ‘Het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013’ komt er weer aan. Bedandbreakfast.nl sprak met de winnaars uit 2012: Idelet en Arie van B&B Hamshorst. Waarom hebben zij zich destijds aangemeld voor de Nederlandse B&B Classificatie? Hoe hebben zij het afgelopen jaar ervaren als beste B&B van het land en wat vinden zij van hun nieuwe nominatie dit jaar?

Bed & Breakfast Classificatie
“We hebben ons een aantal jaren geleden aangemeld om in aanmerking te komen voor de 5-tulpenclassificatie”, vertelt Arie. “We wilden ons graag onderscheiden op de B&B-markt en meer gasten over de vloer krijgen. Sinds we vorig jaar de titel ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2012’ wonnen, hebben we duidelijk meer gasten. Mensen klikken naar mijn idee meteen door naar de beste B&B, omdat ze verzekerd willen zijn van gecontroleerde kwaliteit.” Daarbij was de titelwinst goed voor de werkgelegenheid in Twente: “We hebben nu zelfs hulp bij het schoonmaken van de B&B!”, grapt Arie.

Extra media-aandacht voor de B&B
Ook aan media-aandacht geen gebrek, Arie en Idelet zijn onder meer door Radio en Tv Oost en verschillende kranten benaderd. Arie vervolgt zijn verhaal: “We hebben ondertussen in veel bladen en kranten gestaan. Soms zie we achteraf pas dat onze B&B in een uitgave staat. We zijn zelfs een keer midden in de nacht gebeld door een radiozender om een babbeltje te maken over onze B&B!”

Uitreiking Beste B&B van Nederland
“De uitreiking vorig jaar was een complete feestdag! Het hele huis was ineens vol. Op dat moment hadden we even geen tijd voor gasten, gelukkig hadden we die dag vrij gehouden. Toen bekend werd dat we dit jaar opnieuw tussen de genomineerden zitten, vonden we dat meteen leuk. Maar nu de verspreiding van het nieuws in gang is gezet, begint het halleluja-gevoel in de maagstreek op te spelen. Het is een duidelijk ander gevoel dan vlinders in je buik, dit bibbert meer! Aan de andere kant gunnen wij onze collega’s ook de winst, want het is een mooie ervaring voor iedereen.”

Stichting Bed & Breakfast Nederland maakt de winnaar van de titel ‘Beste Bed & Breakfast 2013’ op 18 juni bekend. Lees hier meer over de verkiezing en bekijk alle genomineerden.

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter