Nieuws

Toeristenpas maakt mooiste plekjes van Nederland bereikbaar

Toeristenpas voor OV

Toeristen moeten zonder gedoe van Amsterdam naar andere mooie plekken in Nederland kunnen reizen.

Goed idee: een speciaal OV-kaartje waarmee toeristen één of meerdere dagen door heel Nederland kunnen reizen met alle vormen van openbaar vervoer. Kamerleden Erik Ziengs (VVD) en Kees Verhoeven (D66) pleiten voor zo’n Nationale Toeristenpas.

Kamerleden“Toeristen moeten naar ons idee het maximale uit hun verblijf in Nederland kunnen halen en zonder gedoe van Amsterdam naar Giethoorn en andere mooie plekken in Nederland kunnen reizen”, zegt Erik Ziengs van de VVD. Reizen door Nederland is voor toeristen “met al die verschillende ov-kaarten en losse kaartjes en uiteenlopende initiatieven te ingewikkeld geworden”, vindt zijn collega Kees Verhoeven.

Korting op attracties
De voorgestelde Nationale Toeristenpas biedt in heel Nederland voor een vast bedrag enkele dagen toegang tot alle treinen, bussen, metro’s, trams en veerboten. Ook krijg je met de voorgestelde pas korting op toeristische attracties. Nu zijn er nog aparte passen voor bepaalde grote steden of provincies, zoals de Amsterdam City Card en de Zeelandpas.

“Maak het mogelijk dat toeristen één Nationale Toeristenpas kunnen kopen voor alle vormen van openbaar vervoer. Dat kan zorgen voor een impuls van het toerisme in heel Nederland.”

Bed and Breakfast in Giethoorn

Bed & Boot Mol/Groenewegen in Giethoorn. Dit is een van de plekjes in Nederland waar toeristen óók eenvoudig met het OV naartoe moeten kunnen reizen, volgens D66 en VVD.

Amsterdam staat vaak bovenaan de lijst van toeristen die Nederland bezoeken. Maar de stad loopt tegen de grens aan van het aantal toeristen dat zij aankan. Verhoeven: “In Nederland is zoveel meer te zien. Zorg ervoor dat de toeristen ook makkelijk de oude binnenstad van Gouda, het Kröller-Müller museum in het nationale park de Hoge Veluwe en onze Waddeneilanden kunnen bezoeken. Het vervoer daar naartoe moet je zo laagdrempelig als mogelijk maken.”

terschelling_bed_en_breakfast

Bed and Breakfast De Postaori in Hoorn, een aangename plek op het Waddeneiland Terschelling.

Minister Kamp heeft in een debat positief gereageerd op het voorstel van Ziengs en Verhoeven, meldt de VVD op haar website. De minister gaat om de tafel met OV-bedrijven en heeft gezegd dat hij zeer gemotiveerd is om dit punt gerealiseerd te krijgen.

Bed & Breakfast Nederland blij met voorstel
Bed & Breakfast Nederland juicht het voorstel van de twee Kamerleden toe. Nederland heeft inderdaad zoveel te bieden. Het zou mooi zijn als toeristen dit alles eenvoudig kunnen ontdekken met een gebruiksvriendelijke OV-toeristenkaart. Door te overnachten in bed and breakfasts, leren toeristen Nederland écht kennen. Bekijk het aanbod van B&B’s op Bedandbreakfast.nl.

Over de auteur

Avatar

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter