Inspirerende Bestemmingen

Luxe bad- en bedlinnen van Egyptisch katoen

Bedlinnen van Egyptisch katoen van CottonCounts

Anniek, Layla en Sacha genieten van het Egyptisch katoen van CottonCounts. Foto: Linda Blok

Als je bij een B&B overnacht, wil je lekker genieten. Ook het beddengoed moet uitstekend zijn. Onderneemster Alexandra van den Bos (40) ontdekte zelf in een Amerikaans hotelletje wat goed bedlinnen is. “Op mijn nachtkastje stond een kaartje; je slaapt onder Egyptisch katoen. Het overtrek voelde zo enorm zacht aan en ik wist meteen; dit wil ik ook!”. Eenmaal thuis bleek dat niet makkelijk. “Als ik deze kwaliteit al na lang zoeken vond was het vaak erg duur”. Daarom besloot Van den Bos haar eigen bedrijf CottonCounts op te richten, dat via www.cottoncounts.nl bed- en badlinnen van Egyptisch en Amerikaans katoen verkoopt.

Badhanddoeken van 100% Amerikaans Pima katoen.

Tijdloze ontwerpen
“Deze zeer zuivere katoensoorten hebben de langste draden ter wereld. De overtrekken en handdoeken voelen daardoor niet alleen heerlijk zacht aan, maar gaan ook veel langer mee. Door groot en rechtstreeks in te kopen bij gerenommeerde leveranciers, houden we de prijzen betaalbaar.”  De ontwerpen worden bewust tijdloos gehouden. Veel wit, met een zachte kleur erbij. “Dat blijft altijd in en is met alles te combineren.”

Kinderlijn
De CottonCounts-collectie breidt zich steeds verder uit. Naast dekbedovertrekken, hoeslakens, bedspreien, badjassen dekbedden en badmatten, is de Haagse onderneemster ook bezig met een kinderlijn. “Mijn dochter zei laatst tegen mij;  Mam, waarom slaap jij zo heerlijk zacht en ik niet?” Dus nu ben ik ook bezig met het ontwerpen van kinderdekbedovertrekken. Hoeslakens, dekbedden en kussens voor kinderen hebben we al in het assortiment.”

Luxe op vakantie en thuis
Het bedrijf richt zich op de consument, maar ook op B&B’s.  De reacties zijn zeer enthousiast, vertelt Van den Bos. “Je ziet dat veel consumenten tegenwoordig gaan voor luxe, niet alleen op vakantie maar ook thuis. Daar willen ze wel iets meer voor betalen, maar niet de hoofdprijs.” Ook bij B&B’s en kleine hotelletjes zie je die ontwikkeling. “Steeds vaker wil men zich onderscheiden van de rest. Dus ook wat het bed- en badlinnen betreft.” Bekijk het assortiment bed- en badlinnen van Egyptisch en Amerikaans katoen op www.cottoncounts.nl >>

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu, 's werelds grootste B&B-site met meer dan 3,5 miljoen gastenkamers en appartementen.

Laat een reactie achter