Inspirerende Bestemmingen

Wijnproeven in Maastricht en overnachten in een B&B

Wijnliefhebbers opgelet: van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november 2015 vindt het ‘Limburgse Wijn & Spijs Festival Château Maastricht’ plaats op het Vrijthof in Maastricht. Een groots opgezette wijnproeverij met alle smaken en wijnen uit de Euregio. Geniet twee dagen lang van dit heerlijke evenement en overnacht in een bed & breakfast in Maastricht.

Tannerie bed and breakfast

B&B La Tannerie, 5 minuten wandelen van het Vrijthof.

Proefparadijs in Maastricht
Tijdens het Limburgse Wijn & Spijs Festival wordt een deel van het Vrijthof omgetoverd tot een wijn & spijs proefparadijs. Met meer dan 50 Euregionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten, verrijkt met speciaalbieren, streekproducten, kook​demonstraties van topkoks, clinics en workshops. Er zijn natuurlijk ook Italiaanse, Franse, Griekse, Australische, Duitse en biologische wijnen om te proberen. Als bezoeker ontvang je een speciaal Château Maestricht glas waarmee je jouw eigen wijnproeferij samenstelt.

Whiskyfestival Maastricht
Ook aan de whiskyliefhebbers is gedacht. Op 31 oktober tref je in de Sint Janskerk een bijzonder whiskyfestival: The Spirit of Maastricht. Met meer dan 500 whisky’s, verhalen over whisky, masterclasses, muziek… kortom: de ‘whisky way of living’. Voor kaarten, zie thespiritofmaastricht.nl.

Overnacht in een bed and breakfast in Maastricht
Geniet onbezorgd van het Wijn & Spijs festival en overnacht in een bed en breakfast in Maastricht. De stad kent talloze luxe B&B’s die jouw culinaire verwenweekend helemaal compleet maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van bed & breakfast La Tannerie? Je overnacht er in een herenhuis op vijf minuten loopafstand van het Vrijthof.

Luxe B&B kamer in Maastricht.

De soberheid van een kloosterkamer is ver te zoeken in de gastenkamers van B&B ’t Klooster in Maastricht.

Een stukje verder uit het centrum van Maastricht, maar zeer de moeite waard, ligt B&B ’t Klooster. Een schitterend ingerichte, luxe bed & breakfast met vijf kamers. Slaap bijvoorbeeld in kamer ‘Mère Maria-Teresia’ of in kamer ‘Zuster Josephine’. Gelukkig hebben de gastenkamers niet de soberheid van een klooster, kijk zelf maar.

de-cour_BB

Prachtig bed en breakfast in de omgeving van Maastricht: B&B de-cour Heuvelland in Gronsveld.

B&B in omgeving Maastricht
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mooie bed en breakfasts die de Limburgse hoofdstad te bieden heeft. En dan hebben we het nog niet eens over de B&B’s in de omgeving van Maastricht. Bekijk bijvoorbeeld de bed and breakfasts in GronsveldBemelen en Meerssen. Wij weten zeker dat je een geweldig culinair weekend zult hebben in Maastricht!

Over de auteur

Avatar

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

Laat een reactie achter