Inspirerende Bestemmingen

Winter-romantiek in een bed & breakfast met open haard

B&B met open haard

Romantiek ten top in een B&B met open haard. Foto links: bed & breakfast De Tekenkamer.

Buiten is het sprookjesachtig mooi nu het hele land bedekt is met een dikke laag sneeuw. Wat is er fijner dan na een frisse wandeling lekker bij de open haard weg te dromen? In Nederland zijn ruim driehonderd knusse bed & breakfasts met een open haard: perfect voor een romantische winter-break. We zetten er alvast een paar voor je op een rij.

B&B met open haard

Bed & breakfast Sint Nicolaas in Wiesel heeft een houtkachel.

Bed & breakfast Sint Nicolaas
Verscholen in de bossen aan de rand van Apeldoorn staat Bed and Breakfast Sint Nicolaas, een knusse houten bungalow in Wiesel. Binnen tref je een gezellige zitkamer met houtkachel. Er is ook een complete keuken en in de slaapkamer staan twee bedden. Vanuit deze plek kun je heerlijk wandelen in de besneeuwde bossen.

B&B met open haard

Bed & breakfast Hooiberg het Steenuiltje in Ophemert in Gelderland.

B&B Hooiberg Het Steenuiltje
Bij Bed & Breakfast Hooiberg Het Steenuiltje in Ophemert slaap je in een nostalgische monumentale hooiberg. Dit Betuwse bed en breakfast bij een boomgaard biedt niet alleen vrij uitzicht op een stiltegebied maar ook een open haard. Je kunt heerlijk wandelen in de buurt van de Waal met zijn brede uiterwaarden en in natuurgebied de Steendert.

Bed en breakfast met open haard

De Heerenkamer van bed & breakfast ‘t Heerenhuys in Wageningen.

Bed & breakfast ‘t Heerenhuys
Bij Bed & breakfast ‘t Heerenhuys in Wageningen omgeef je je in de sfeer van vervlogen tijden. Het prachtige monumentale pand dateert van 1875. De Heerenkamer is een prachtige, grote ruimte voorzien van een zithoek met marmeren schouw en open haard. Deze kamer is alleen in combinatie met de stijlvolle Jonkerskamer te boeken, waardoor je over een hele etage kunt beschikken.

B&B De Tekenkamer

Bed & breakfast De Tekenkamer: authentieke B&B met open haard.

Bed & breakfast De Tekenkamer
B&B De Tekenkamer in Vroomshoop in Overijsssel: dat is ruimte en rust, verwend worden en genieten van de Twentse gastvrijheid. ‘S winters is het heerlijk toeven in dit voormalige architectenbureau. Geniet van de stoom-douchecabine en de Finse sauna met sunshower en doezel lekker weg bij de haard. Deze bed & breakfast is in 2010 uitgeroepen tot Beste B&B in de categorie van 4 tulpen, een aanrader dus.

B&B met open haard

Even romantisch er tussenuit in een B&B met open haard.

Meer bed en breakfasts met open haard
Overal in Nederland zijn knusse, nostalgische of juist statige bed & breakfasts met een open haard of houtkachel. Op Bedandbreakfast.nl staan er meer dan driehonderd, bekijk ze allemaal en boek rechtstreeks bij de eigenaar, zonder reserveringskosten.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

2 Reacties

  • Ik zoek een geschikte “oude” locatie om hiervan een mooi bed and breakfast te maken. Ben 10 jaar horeca ondernemer geweest, heb van een vervallen bedrijf een goedlopende zaak gemaakt. Dit goedlopende horecabedrijf onlangs verkocht en ben opzoek naar een nieuwe leuke locatie. Dit is geen acquisitie! Graag ontvang ik via deze website eventuele mogelijkheden (heel Nederland mogelijk).

Laat een reactie achter