Vind het antwoord op je vraagVul hieronder je vraag in

Topvragen

Het behandelen van Reserveringsaanvragen gaat snel en eenvoudig via de Eigenarenservice. Klik hier om hierover alles te lezen op onze blog.

Met een standaard vermelding presenteer je je B&B optimaal op Bedandbreakfast.nl. Je krijgt een aantrekkelijke presentatiepagina compleet met foto’s, uitgebreide omschrijving, kamerinformatie, gastenbeoordelingen en statistieken. Ook kun je gebruikmaken van het handige reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender.

Een uitgebreide vermelding is het meest volledige pakket. Je B&B komt hoger in de lijst op Bedandbreakfast.nl te staan, dus je wordt nog beter gevonden. Ook profiteer je van extra voordelen zoals een link naar je eigen website en de mogelijkheid om een filmpje te plaatsen. Meer informatie over abonnementen op Bedandbreakfast.nl vind je op Bedandbreakfast.nl/aanmelden.

Log in in je Eigenarenservice (Bedandbreakfast.nl/login) met jouw e-mailadres en wachtwoord. Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’. Hier heb je de mogelijkheid om je contactgegevens, B&B-omschrijving, kenmerken, kamerinformatie, foto’s en andere informatie in te voeren of aan te passen.

B&B’s met actuele beschikbaarheidsinformatie worden bovenaan getoond in het zoekresultaat. Daarnaast is een complete vermelding van belang voor een goede vindbaarheid op de website. Binnen deze hoofdverdeling staan de B&B’s met een uitgebreide vermelding het hoogst.

Je B&B is o.a. beter vindbaar wanneer je:

 • een goede omschrijving van je B&B hebt;
 • vertalingen toevoegt;
 • foto’s toevoegt;
 • een hoge reviewscore hebt.
 • gebruik maakt van de gratis reserveringsmodule.

Ga naar www.bedandbreakfast.nl/aanmelden en kies de vermelding die je wenst. Je kunt je direct aanmelden via het online aanmeldformulier.

Reserveringen

Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord. Ga in de menubalk  naar ‘Mijn reserveringen’ en klik op ‘Inbox’. Je ziet nu het overzicht van reserveringsaanvragen. Klik op een aanvraag om deze te bekijken, aan te passen en om te reageren.

Via het reserveringssysteem kun je de gast altijd een bericht sturen. Klik de reservering open in de Inbox en typ een bericht naar de gast. Klik vervolgens op ‘Versturen’ om het bericht naar de gast te verzenden.

In de Inbox en het Archief kun je een reserveringsaanvraag eenvoudig vinden door gebruik te maken van de zoekbalk. Je kunt o.a. zoeken op de naam van de gast, reserveringsnummer, status en kamernaam. Ook kun je eenvoudig filteren op maand en zo de aanvragen per maand bekijken.

Het behandelen van Reserveringsaanvragen gaat snel en eenvoudig via de Eigenarenservice. Klik hier om hierover alles te lezen op onze blog.

Zodra iemand het reserveringsaanvraagformulier invult, ontvang je een e-mail van ons. Hierin staan alle ingevulde contactgegevens van de aanvrager. Je hebt nu twee opties:

 • Je kunt contact opnemen met de aanvrager door te bellen of door een e-mail te sturen via je eigen e-mailprogramma.
 • Je kunt er ook voor kiezen om te reageren via het reserveringssysteem. In bovengenoemde e-mail klik je dan op de roze knop ‘Stuur je reactie’.

Reageren via het reserveringssysteem werkt snel en eenvoudig dankzij de standaard e-mailsjablonen. Bijkomend voordeel: definitieve reserveringen komen automatisch in je kalender te staan. Je moet dan wel eerst de status van de aanvraag hebben aangepast.

Nee, dat is niet nodig. Ga naar www.bedandbreakfast.nl/login en zorg dat het vakje bij ‘onthoud mijn inloggegevens’ aangevinkt is. Als dit het geval is, dan onthoudt je computer je login gegevens. Hierdoor kun je direct vanuit je e-mail de reserveringsaanvragen bekijken. Opnieuw inloggen is slechts af en toe nodig vanwege de veiligheid.

Eerst moet je de reserveringsaanvraag in behandeling nemen. Dat kun je doen door de status van de aanvraag aan te passen. Ga naar de eigenarenservice en volg deze stappen:

 • Ga in de menubalk naar ‘Mijn Reserveringen’ > ‘Inbox’.
 • Klik op de aanvraag in kwestie. Er opent nu een nieuw scherm.
 • De status van de aanvraag staat op ‘Onbehandeld’. Klik op ‘Aanpassen’.
 • Geef de aanvraag een andere status, bijvoorbeeld ‘Reservering’ of ‘Geannuleerd’ en klik op ‘Opslaan’.
 • Je hebt met deze actie de reserveringsaanvraag in behandeling genomen.

Achter de reserveringsaanvraag kun je klikken op ‘Archiveer’. Zo wordt de betreffende aanvraag in het archief geplaatst. Alle aanvragen blijven bewaard in het archief.

Alleen als je ingelogd bent, kun je alle functies van het reserveringssysteem ten volste benutten. Alle reserveringen komen overzichtelijk onder elkaar te staan. Je kunt direct reageren op een nieuwe aanvraag en oude correspondentie teruglezen. Alle reserveringen worden automatisch op de presentatiepagina getoond in de beschikbaarheidskalender. Gasten hebben daardoor altijd actueel inzicht in de beschikbaarheid. Ook ontvangen ze na hun verblijf automatisch een reviewformulier.

Met het reserveringssysteem kun je op een flexibele manier reserveringsaanvragen en boekingen beheren. Alle reserveringen en opties komen automatisch in een beschikbaarheidskalender te staan. Het reserveringssysteem met gekoppelde beschikbaarheidskalender biedt:

 • Flexibiliteit: reserveringen die buiten Bedandbreakfast.nl om worden gedaan, kun je zelf aan de beschikbaarheidskalender toevoegen.
 • Overzicht: bezoekers hebben direct inzicht in de beschikbaarheid van je B&B.
 • Controle: je voorkomt dubbele boekingen.
 • Gemak: correspondentie wordt gemakkelijk dankzij de e-mailsjablonen in zes talen.

Alle informatie over de aanvraag inclusief de e-mailcorrespondentie vind je terug in de ‘Inbox’ of het ‘Archief’. Ga in de eigenarenservice naar ‘Mijn Reserveringen’ en klik op ‘Inbox’. Staat de reservering in het archief? Klik dan op ‘Naar archief’. Klik de reserveringsaanvraag open om de e-mailcorrespondentie te lezen.

E-mailsjablonen zijn standaard e-mails waarmee je snel kunt antwoorden op reserveringsaanvragen. De e-mailsjablonen zijn beschikbaar in 6 talen. Je kunt de sjablonen naar wens aanpassen en zelf een nieuw sjabloon aanmaken.

Ga naar ‘Mijn Reserveringen’ en klik op ‘Inbox’. Je ziet nu het overzicht van reserveringsaanvragen.

 • Klik op een reserveringsaanvraag om deze te bekijken. De status van de aanvraag staat op ‘Onbehandeld’.
 • Klik in het scherm op ‘Aanpassen’. Er opent nu een nieuw scherm.
 • Geef de aanvraag een andere status, bijvoorbeeld ‘Reservering’ of ‘Geannuleerd’ en klik op ‘Opslaan’.

Als je een reserveringsaanvraag de status ‘Reservering’ geeft, komt deze in de beschikbaarheidskalender te staan. Bezoekers kunnen dan zien dat je op die dagen geen beschikbaarheid hebt.

In de ‘Inbox’ komen al je nieuwe reserveringsaanvragen te staan. Nieuwe reserveringsaanvragen hebben standaard de status ‘Onbehandeld’. Het is belangrijk dat je iedere nieuwe reserveringsaanvraag actief in behandeling neemt. Dat kan door de status van de aanvraag aan te passen.

Vervolgens kun je de aanvraag archiveren door te klikken op ‘Archiveer’. De aanvraag verdwijnt dan uit de ‘Inbox’ en komt in het ‘Archief’ terecht. Vanuit de Inbox kun je de reserveringen naar het archief verplaatsen, door achter een reservering te klikken op de Archiveer knop.

In het ‘Archief’ (te vinden via de ‘Inbox’) kun je alle reserveringsaanvragen die je in behandeling hebt genomen en gearchiveerd, per maand ordenen op basis van aankomstdatum. Hierdoor kun je altijd zien wie er in welke maand bij je gelogeerd heeft en welke aanvragen je hebt afgewezen of geannuleerd.

Je lost dit op door de reserveringsaanvragen een andere status te geven. Dat doe je als volgt:

 • Ga naar ‘Mijn Reserveringen’ en klik op ‘Inbox’. Je ziet nu het overzicht van reserveringsaanvragen.
 • Klik op een reserveringsaanvraag om deze te bekijken, er opent nu een nieuw scherm.
 • Geef de aanvraag een andere status, bijvoorbeeld ‘Reservering’ of ‘Geannuleerd’ en klik op ‘Opslaan’.

Je hebt met deze actie de reserveringsaanvraag in behandeling genomen.

Je gasten zien deze melding niet. De status ‘Onbehandeld’ wil ook niet zeggen dat je gasten geen reactie hebben gehad. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken. De status ‘Onbehandeld’ betekent dat ons systeem niet weet wat er is gebeurd met een reserveringsaanvraag. Je lost dit eenvoudig op door de status van de aanvraag te veranderen:

 • Ga naar ‘Mijn Reserveringen’ en klik op ‘Inbox’. Je ziet nu het overzicht van reserveringsaanvragen.
 • Klik op een reserveringsaanvraag om deze te bekijken. Er opent nu een nieuw scherm.
 • Geef de aanvraag een andere status, bijvoorbeeld ‘Reservering’ of ‘Geannuleerd’ en klik op ‘Opslaan’.

Als je een reserveringsaanvraag de status ‘Reservering’ geeft, komt deze in de beschikbaarheidskalender te staan. Bezoekers kunnen dan zien dat je op die dagen geen beschikbaarheid hebt.

Aanmelden

Ieder jaar wijzigt het prijspeil in Nederland als gevolg van inflatie en kostenontwikkeling. Dit heeft ook effect op onze kosten. Daarom indexeren wij jaarlijks de tarieven van onze jaarvermeldingen. We gaan hierbij uit van het inflatiepercentage dat is vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijsindexering wordt jaarlijks op 1 januari toegepast en geldt voor alle jaarvermeldingen die vanaf dat moment worden afgesloten of verlengd.

 

Ga naar www.bedandbreakfast.nl/aanmelden en kies de vermelding die je wenst. Je kunt je direct aanmelden via het online aanmeldformulier.

Na ontvangst van je betaling en nadat je een aantal basisvereisten hebt ingevuld (waaronder kamers, kamerprijzen, foto’s en een omschrijving), wordt je Bed & Breakfast direct getoond op Bedandbreakfast.nl. Je ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging.

Beschikbaarheidskalender

We streven ernaar dat de beschikbaarheidskalenders van alle B&B’s altijd up-to-date zijn. Om gasten in ieder geval duidelijkheid te geven over de beschikbaarheidsinformatie van onze B&B’s, is er een scheiding in onze zoekresultaten aangebracht. Het ene deel bestaat uit B&B’s waarvan wij weten dat zij op de ingevulde verblijfsdata beschikbaar zijn en het andere deel bestaat uit B&B’s waarvan we dat niet zeker weten, omdat de kalender niet up-to-date is of deze bewust niet wordt bijgehouden. Totdat je beschikbaarheidskalender weer up-to-date is en je dit aan ons doorgegeven hebt, wordt je B&B bij de B&B’s getoond waarvan we de beschikbaarheid niet zeker weten.

Wanneer we meerdere meldingen van gasten ontvangen, zijn we genoodzaakt om je B&B voor een langere periode bij de B&B’s te tonen waarvan we de beschikbaarheid niet zeker weten. We kunnen er dan immers niet meer vanuit gaan dat je beschikbaarheidsinformatie klopt.

De beschikbaarheidskalender toont de beschikbaarheid van je B&B. Je kunt per kamer aangeven of deze beschikbaar is. De beschikbaarheidskalender is direct gekoppeld aan het reserveringssysteem. Zodra je een reserveringsaanvraag de status ‘reservering’ geeft, worden de betreffende datums en kamer(s) als niet-beschikbaar gemarkeerd in de kalender.

Het gebruik van de beschikbaarheidskalender heeft belangrijke voordelen:

 • Je B&B komt hoger in het zoekresultaat van Bedandbreakfast.nl te staan.
 • Je voorkomt dat je gasten moet afwijzen omdat je geen kamer vrij hebt.
 • Je voorkomt dubbele boekingen.
 • Bij een goede informatievoorziening hoort accurate informatie over de beschikbaarheid in je B&B. De beschikbaarheidskalender is daarbij een handige tool.
 • Als je de kalender goed bijhoudt, zullen bezoekers van Bedandbreakfast.nl sneller een reserveringsaanvraag bij je doen.

Ja, dat kan. Log in met je e-mailadres en wachtwoord. Ga in de menubalk naar ‘Mijn reserveringen’ en klik op ‘Kalender’. Klik in de kalender de betreffende datum aan en voeg de reservering toe. De gast ontvangt automatisch een reviewformulier op de dag na thuiskomst.

Ja, dat kan. Ga in de eigenarenservice naar ‘Mijn reserveringen’ en klik op ‘Kalender’. Klik op de button ‘Gratis reserveringsmodule op je website’ en volg de stappen.

Nee, dat is niet mogelijk. De beschikbaarheidskalender wordt altijd getoond op je presentatiepagina. Het is daarom van belang dat je nieuwe boekingen toevoegt aan de beschikbaarheidskalender. Dit doe je door de status van de reserveringsaanvragen te wijzigen van ‘onbehandeld’ in ‘optie’ of ‘reservering’:

 • Ga naar ‘Mijn Reserveringen’ en klik op ‘Inbox’. Je ziet nu het overzicht van reserveringsaanvragen.
 • Klik op een reserveringsaanvraag om deze te bekijken.
 • Klik op ‘Aanpassen’ om de status aan te passen.

Als je een reserveringsaanvraag de status ‘Reservering’ geeft, komt deze in de beschikbaarheidskalender te staan. Bezoekers kunnen dan zien dat je op die dagen geen beschikbaarheid hebt.

Heeft de gast gereserveerd via het systeem van Bedandbreakfast.nl en is de optie of reservering definitief? Log dan in op de eigenarenservice en volg deze stappen:

 • Ga in de menubalk naar ‘Mijn reserveringen’ > ‘Inbox’.
 • Klik op de aanvraag in kwestie. De gegevens verschijnen nu op je scherm. Klik op ‘Aanpassen’, er opent nu een nieuw scherm.
 • Verander de status in ‘Optie’ of ‘Reservering’ en klik op ‘Opslaan’.

Als je nu in de beschikbaarheidskalender kijkt, zie je dat de optie/reservering aan de kalender is toegevoegd. Heeft je gast buiten het systeem van Bedandbreakfast.nl om gereserveerd, bijvoorbeeld telefonisch? Voeg de reservering dan handmatig toe aan de beschikbaarheidskalender.

Reserveringen die buiten ons systeem om worden gedaan, kun je zelf toevoegen aan de kalender voor een compleet overzicht.

 • Ga in de eigenarenservice naar ‘Mijn Reserveringen’ > ‘Inbox’
 • Klik op de knop ‘Reservering toevoegen’.
 • Vul de gegevens van de reservering in.
 • Klik op ‘Opslaan’.

De reservering is nu toegevoegd aan het overzicht in de beschikbaarheidskalender.

Je kunt in de beschikbaarheidskalender eenvoudig bepaalde dagen of periodes onbeschikbaar maken, of er nu een gast is of niet. Dat kun je als volgt doen:

 • Klik in de Kalender op een dag die je wilt blokkeren.
 • Een nieuw scherm wordt geopend. Klik rechts onderin op ‘Blokkeer datum’.
 • Kies de begin- en de einddatum van de periode waarin de B&B niet beschikbaar is.
 • Vink de niet beschikbare kamer(s) aan en klik op ‘Opslaan’.

De door jou geselecteerde datum of periode is nu geblokkeerd in de kalender.

Kalenders synchroniseren

 • Log in op de eigenarenservice van Bedandbreakfast.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Ga in het menu naar ‘Mijn reserveringen’ en vervolgens naar ‘Synchronisatie Instellingen’.
 • Open de kamer waarvan je de beschikbaarheidskalender wilt synchroniseren.
 • Ga in een apart venster naar de kalender die je naast Bedandbreakfast.nl nog gebruikt. Haal voor de betreffende kamer de beschikbaarheidsinformatie op. Gebruik hiervoor de link (URL) die hiervoor aangeboden wordt binnen dit platform.
 • Plak deze link vervolgens in het daarvoor bestemde veld bij stap 2 in de eigenarenservice op Bedandbreakfast.nl.
 • Geef de kalender een naam en klik vervolgens op opslaan.
 • Herhaal deze stappen voor alle kamers.

Ja, wij zorgen ervoor dat de kalender elke 6 uur automatisch bijgewerkt wordt. Met de knop ‘synchroniseren’ kun je de beschikbaarheidsinformatie overigens handmatig op elk gewenst moment tussentijds ophalen.

De beschikbaarheidsinformatie van je kalender op Bedandbreakfast.nl kan ook weer geëxporteerd worden naar andere kalenders. Gebruik hiervoor de link (URL) die je via het tabblad ‘Mijn reserveringen’ en vervolgens ‘Synchroniseer kalenders’ onderaan de pagina ziet.

De data waarvan beschikbaarheidsinformatie geïmporteerd worden uit andere kalenders worden enkel als ‘onbeschikbaar’ getoond in de kalender op Bedandbreakfast.nl. Reserveringsgegevens worden wegens privacy-overwegingen niet tussen verschillende websites uitgewisseld.

Reviews

Een review is een geschreven mening of ervaring van een Bed & Breakfast-gast. Reviews helpen bezoekers bij het maken van een keuze voor een B&B.

Wanneer je gast via het reserveringsaanvraagformulier van Bedandbreakfast.nl een aanvraag heeft gedaan, ontvangt hij/zij op de dag na thuiskomst automatisch per e-mail een uitnodiging om een review te schrijven op Bedandbreakfast.nl.

Wij kunnen je gasten alleen een reviewformulier toesturen, als zij geregistreerd zijn in het systeem van Bedandbreakfast.nl. Voeg daarom de reserveringen die buiten Bedandbreakfast.nl om worden gedaan, handmatig toe aan de beschikbaarheidskalender. Je gasten ontvangen dan automatisch een reviewformulier op de dag na thuiskomst.

Voeg de reservering handmatig toe aan de beschikbaarheidskalender. Je gast ontvangt dan op de dag na thuiskomst automatisch een reviewformulier per e-mail.

Ja, dat kan. Voeg de reservering handmatig toe aan de beschikbaarheidskalender. Je gast ontvangt dan op de dag na thuiskomst automatisch een uitnodiging om een review te schrijven.

Soms wordt een reserveringsaanvraag afgewezen maar wordt toch een review geschreven door de betreffende gast. Dit voorkom je door de status van de bewuste aanvraag te veranderen in ‘Geannuleerd’. Dat doe je als volgt:

 • Ga in de Eigenarenservice naar ‘Mijn reserveringen’ en ‘Inbox’.
 • Klik op de aanvraag in kwestie en vervolgens op ‘Aanpassen’.
 • Verander de status in ‘Geannuleerd’.

De aanvrager ontvangt nu geen uitnodiging om een review te schrijven.

Voor gastenreviews gelden de volgende regels:

 • Reclame-uitingen, onjuiste of bewust schadende informatie, schuttingtaal en discriminerende en beledigende teksten zijn niet toegestaan.
 • Reviews bevatten niet alleen cijfers maar ook tekst en uitleg.
 • De mening van anderen wordt gerespecteerd.
 • Anonieme reviews of reviews onder een valse naam kunnen worden verwijderd.
 • Alleen als een gast daadwerkelijk in een B&B heeft gelogeerd, mag hij/zij er een review over schrijven.
 • Een B&B-eigenaar mag geen review over zijn eigen accommodatie insturen. Hetzelfde geldt voor andere belanghebbenden.
 • Bedandbreakfast.nl heeft het recht om reviews die niet voldoen aan de richtlijnen, zonder verdere toelichting te bewerken of te verwijderen.

Bedandbreakfast.nl wil een open en transparante vergelijkingssite zijn. Een review die aan de richtlijnen voldoet, kan daarom niet worden verwijderd. Een review bevat soms kritische opmerkingen. Probeer dit op een positieve manier te benaderen:

 • Wat de ene gast als negatief ervaart, kan voor een andere gast minder belangrijk of zelfs een pluspunt zijn.
 • Je kunt lering trekken uit een kritische review en er zo je voordeel mee doen.
 • Een enkele negatieve review tussen overwegend positieve reacties schept een geloofwaardiger beeld van uw B&B dan enkel positieve reacties.

Ons advies: respecteer de mening van de gast en vermijd discussie achteraf.

Social Media

Bedandbreakfast.nl heeft een internationale discussiegroep voor B&B-eigenaren. Deze is te vinden op de zakelijke netwerksite LinkedIn. Als je lid wilt worden van de discussiegroep, moet je eerst een account op LinkedIn aanmaken:

 • ga naar www.linkedin.com;
 • vul uw naam, e-mailadres en een wachtwoord in;
 • volg de eventuele andere stappen op.

Zodra je een account op LinkedIn hebt, kun je deelnemen aan onze discussiegroep. Deze vind je hier.

Als abonnee ontvang je regelmatig per e-mail een nieuwsbrief van Bedandbreakfast.nl. Daarnaast heeft Bedandbreakfast.nl een weblog voor B&B-eigenaren. Hier lees je het laatste nieuws, tips, columns en verhalen over de B&B branche. Je vindt de blog op www.bedandbreakfast.nl/blog/eigenaren.

Bedandbreakfast.nl heeft een levendige Facebook-pagina. Ben je lid van Facebook, ga dan snel naar www.facebook.com/bedandbreakfastnl en klik op ‘Like’ of ‘Vind ik leuk’. Je krijgt dan onze laatste berichtjes in je Facebook-nieuwsoverzicht.

Abonnement wijzigen of beëindigen

Met een standaard vermelding presenteer je je B&B optimaal op Bedandbreakfast.nl. Je krijgt een aantrekkelijke presentatiepagina compleet met foto’s, uitgebreide omschrijving, kamerinformatie, gastenbeoordelingen en statistieken. Ook kun je gebruikmaken van het handige reserveringssysteem met beschikbaarheidskalender.

Een uitgebreide vermelding is het meest volledige pakket. Je B&B komt hoger in de lijst op Bedandbreakfast.nl te staan, dus je wordt nog beter gevonden. Ook profiteer je van extra voordelen zoals een link naar je eigen website en de mogelijkheid om een filmpje te plaatsen. Meer informatie over abonnementen op Bedandbreakfast.nl vind je op Bedandbreakfast.nl/aanmelden.

Je kunt je standaard vermelding op elk gewenst moment omzetten in een uitgebreide vermelding. Log eerst in op Bedandbreakfast.nl/login met je e-mailadres en wachtwoord. Ga in de menubalk naar ‘Mijn Account’ > ‘Mijn Vermelding’ en klik vervolgens op ‘Upgraden’ om over te stappen.

Ja, dat kan. Stuur een e-mail met je verzoek naar info@bedandbreakfast.nl. Bedandbreakfast.nl neemt contact met je op om de overstap te regelen.

Ja, dat kan. Log eerst in op Bedandbreakfast.nl/login met je e-mailadres en wachtwoord. Volg nu de volgende stappen:

 • Ga in de menubalk naar ‘Mijn account’ en klik op ‘Mijn vermelding’.
 • Klik op de tekst: ‘Klik hier om je vermelding tijdelijk onzichtbaar te maken of te annuleren.
 • Vink vervolgens het vakje aan bij ‘Tijdelijk van internet’ en bevestig.

Je gegevens blijven nu bewaard maar je vermelding is niet zichtbaar voor sitebezoekers. Je kunt je vermelding op ieder gewenst moment weer activeren.

Wil je je vermelding definitief beëindigen? Log eerst in op Bedandbreakfast.nl/login met je e-mailadres en wachtwoord. Volg nu de volgende stappen:

 • Ga in de menubalk naar ‘Mijn account’ en klik op ‘Mijn vermelding’.
 • Klik op de tekst: ‘Klik hier om je vermelding tijdelijk onzichtbaar te maken of te annuleren.
 • Vink vervolgens het vakje aan bij ‘Definitief beëindigen’ en volg de aanwijzingen op.

Presentatiepagina

Ga naar Bedandbreakfast.nl/login en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Log in in je Eigenarenservice (Bedandbreakfast.nl/login) met jouw e-mailadres en wachtwoord. Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’. Hier heb je de mogelijkheid om je contactgegevens, B&B-omschrijving, kenmerken, kamerinformatie, foto’s en andere informatie in te voeren of aan te passen.

Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Kamerprijzen’.
 • Je ziet nu de 1- en 2-persoonsprijzen van je eerste kamer. Klik eventueel op een andere kamer om daarvan de prijzen aan te passen.
 • Vul de nieuwe 1- en 2-persoonsprijzen in en klik op ‘opslaan’.

N.b. Vul de prijs in van je kamer in het hoogseizoen, inclusief ontbijt en eventuele belastingen. De prijs in het laagseizoen kun je invullen door op de link ‘klik hier om eenvoudig te variëren met je prijzen’ te klikken.

Met de prijzentabel kun je je prijzen heel precies afstemmen per periode. Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Kamerprijzen’.
 • Je ziet nu de 1- en 2-persoonsprijzen van je eerste kamer. Klik eventueel op een andere kamer om daarvan de prijzen aan te passen.
 • Klik op ‘Klik hier om eenvoudig te variëren met je prijzen’. De prijzentabel wordt geopend.
 • Volg de twee stappen op om voor specifieke dagen of periodes afwijkende prijzen in te voeren.

Let op: deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor uitgebreide vermeldingen.

Ja, dat is mogelijk. Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Kamerprijzen’.
 • Je ziet nu de 1- en 2-persoonsprijzen van je eerste kamer. Klik eventueel op een andere kamer om daarvan de prijzen aan te passen.
 • Klik op ‘Klik hier om eenvoudig te variëren met je prijzen’. De prijzentabel wordt geopend.
 • Klik op ‘Stap 1. Datums selecteren’. Selecteer eerst een periode, bijvoorbeeld van enkele maanden.
 • Vink nu alle weekdagen uit behalve vrijdag, zaterdag en/of zondag.
 • Klik op ‘Toepassen’.
 • In de prijzentabel zijn nu alle weekends geselecteerd in de door jouw gekozen periode. Vul de nieuwe prijzen in en klik op ‘Opslaan’.

Let op: deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor uitgebreide vermeldingen.

Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Ga in de menubalk naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Kamerprijzen’.
 • Je ziet nu de 1- en 2-persoonsprijzen van je eerste kamer. Klik eventueel op een andere kamer om daarvan de prijzen aan te passen.
 • Klik op ‘Klik hier om eenvoudig te variëren met je prijzen’. De prijzentabel wordt geopend.
 • Klik op ‘Stap 1. Datums selecteren’ en selecteer de periode van het laagseizoen. Bijvoorbeeld van 1 oktober tot 1 april.
 • Klik op ‘Toepassen’.
 • In de prijzentabel is nu het laagseizoen geselecteerd. Vul de nieuwe prijzen in en klik op ‘Opslaan’.

Let op: deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor uitgebreide vermeldingen.

Ja, dat is mogelijk. Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Kamerprijzen’.
 • Je ziet nu de 1- en 2-persoonsprijzen van je eerste kamer. Klik eventueel op een andere kamer om daarvan de prijzen aan te passen.
 • Klik op ‘Klik hier om eenvoudig te variëren met je prijzen’.
 • Pas indien nodig de prijzen aan.
 • Ga naar beneden en klik op ‘Kamerprijzen kopiëren naar andere kamer(s)’
 • Vink de kamer aan waar je de prijzen naartoe wilt kopiëren en klik op ‘Opslaan’.

Let op: deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor uitgebreide vermeldingen.

Stuur een e-mail met je verzoek naar info@bedandbreakfast.nl. Bedandbreakfast.nl past de locatie op de kaart voor je aan.

Log in op Bedandbreakfast.nl met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Foto’s’.
 • Klik op ‘Voeg foto’s toe’.
 • Selecteer op je computer één of meerdere foto’s en voeg deze toe. De foto’s worden in je ‘fotobibliotheek’ geplaatst.
 • Je kunt in totaal 60 foto’s in de fotobibliotheek zetten. Sleep van hieruit 18 foto’s naar je overzichtsfoto’s en 4 foto’s naar iedere kamer.

Je kunt meerdere foto’s tegelijk slepen door ze eerst aan te vinken. De volgorde van de foto’s wijzig je door ze te verslepen met de muis.

Mogelijk voldoet je foto niet aan onze eisen. De foto moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Grootte: maximaal 20 MB
 • Bestandstype: JPEG of PNG
 • Afmetingen algemene foto: minimaal 500 x 750 pixels of 750 x 500 pixels hoog.

Het is ook mogelijk dat je het maximale aantal foto’s al hebt bereikt. Je kunt in totaal 18 foto’s in de fotobibliotheek zetten. Per kamer kun je 4 foto’s tonen.

Mogelijk bekijk je een oude versie van je presentatiepagina. Dit kun je als volgt controleren. Ga naar je presentatiepagina en druk op F5 op het toetsenbord. Of klik met je rechtermuisknop op de pagina en kies in het snelmenu voor ‘Vernieuwen’. Je presentatiepagina wordt nu ververst en nieuwe wijzigingen worden zichtbaar.

Je kunt eenvoudig een filmpje toevoegen aan je presentatiepagina. Je moet dan eerst zelf je filmpje op YouTube plaatsen. Log vervolgens in op de eigenarenservice en volg de volgende stappen:

 • Ga in het menu naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Video’s’.
 • Plak in het bovenste invulveld de URL van je filmpje op YouTube.
 • Typ in het tweede invulveld een korte omschrijving van het filmpje (voeg vertalingen toe door op de kleine vlaggetjes te klikken).
 • Klik op ‘Opslaan’.

Op je presentatiepagina verschijnt een link naar je video op YouTube.

Dit kun je zien bij de statistieken. Log in op de eigenarenservice met je e-mailadres en wachtwoord. Ga in het menu naar ‘Mijn account’ en klik op ‘Statistieken’. Je kunt nu zien hoeveel mensen je presentatiepagina in de afgelopen periode hebben bezocht.

B&B’s met actuele beschikbaarheidsinformatie worden bovenaan getoond in het zoekresultaat. Daarnaast is een complete vermelding van belang voor een goede vindbaarheid op de website. Binnen deze hoofdverdeling staan de B&B’s met een uitgebreide vermelding het hoogst.

Je B&B is o.a. beter vindbaar wanneer je:

 • een goede omschrijving van je B&B hebt;
 • vertalingen toevoegt;
 • foto’s toevoegt;
 • een hoge reviewscore hebt.
 • gebruik maakt van de gratis reserveringsmodule.

Alle B&B’s die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie worden als ‘aanrader’ gepromoot. Aanmelden voor de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie kan op www.bedandbreakfastclassificatie.nl.

Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Log eerst in met je e-mailadres en wachtwoord. Ga in het menu naar ‘Mijn account’, klik op ‘Wachtwoord wijzigen’ en volg de stappen.

Trefwoorden worden ook wel ‘zoektermen’ of ‘sleutelwoorden’ genoemd. Voorbeelden van trefwoorden: appartement, keuken, zwembad, sauna, luxe, privé, gratis draadloos internet, huisdier, de naam van je woonplaats, de namen van belangrijke attracties in de nabije omgeving, ligbad etc. Zorg dat je in je teksten genoeg trefwoorden verwerkt! Dan wordt je Bed & Breakfast snel gevonden door bezoekers die in hun zoekopdracht dezelfde trefwoorden gebruiken.

Zorg dat je in je teksten genoeg trefwoorden verwerkt. Dan wordt je Bed & Breakfast snel gevonden door bezoekers die in hun zoekopdracht dezelfde trefwoorden gebruiken. Het is heel eenvoudig om trefwoorden in te vullen. Ga naar de eigenarenservice en volg deze stappen:

 • Klik in het menu op ‘Mijn vermelding’ > ‘Omschrijving’.
 • Typ in het bovenste vak een uitgebreide tekst over je B&B en gebruik hierbij voldoende trefwoorden.
 • Typ in het tweede vak een korte tekst met – opnieuw – je belangrijkste trefwoorden. Dit is de tekst die bezoekers zien in de lijst met zoekresultaten.
 • Schrijf in het derde vak je trefwoorden achter elkaar, gescheiden door komma’s.

Log eerst in op de eigenarenservice en volg deze stappen:

 • Klik in het menu op ‘Mijn vermelding’ > ‘Omschrijving’.
 • Klik op de vlaggetjes naast de invulvelden om tekst in andere talen toe te voegen.
 • Klik op ‘opslaan’.

Tip: vertaal je teksten met Google Translate en vraag je buitenlandse gasten om deze automatische vertalingen te controleren.

Verzekering

Ja, het is van cruciaal belang dat je Bed & Breakfast goed verzekerd is. Want hoe goed je de zaken in je B&B ook voor elkaar hebt, je moet er toch rekening mee houden dat er iets mis kan gaan.

Je B&B kan bijvoorbeeld schade oplopen door brand, storm, neerslag, blikseminslag, inbraak, ontploffing, vandalisme en diefstal. Ook kan een gast zich bezeren. In het laatste geval kunnen schadeclaims hoog oplopen.

Je particuliere verzekering biedt niet voldoende dekking voor deze risico’s. Ook al handel je niet bedrijfsmatig en ben je niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een verzekeraar ziet je B&B wel als een onderneming.  Je hebt dus zakelijke verzekeringen nodig.

Voor abonnees van Bedandbreakfast.nl is er een exclusief collectief Verzekeringspakket waarin de belangrijkste verzekeringen voor B&B’s zijn opgenomen. Meer informatie over B&B-verzekeringen kun je vinden op Bedandbreakfastverzekering.nl. Heb je nog geen vermelding op Bedandbreakfast.nl? Neem dan voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

De belangrijkste verzekeringen voor je B&B zijn:

 • Aansprakelijkheidsverzekering
  Met een Aansprakelijkheidsverzekering is je B&B beschermd tegen een aantal kosten waarvoor je door je gasten of anderen financieel aansprakelijk kunt worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt hoge kosten en beschermt je tegen schadeclaims.
 • Inventarisverzekeringinventaris
  Een Inventarisverzekering verzekert de inventaris van je B&B tegen bijvoorbeeld brand, storm, neerslag, blikseminslag, inbraak, ontploffing, vandalisme, diefstal. Maar ook tegen schade toegebracht door gasten, jezelf of personeel (zoals het omstoten van een dure Chinese vaas).
 • Rechtsbijstandverzekering
  Als B&B-eigenaar is het belangrijk om je te beschermen tegen juridische conflicten. Denk aan de kosten van een advocaat, proces, reis- en verblijfkosten en incassokosten. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering kun je een beroep doen op deskundige rechtsbijstand.

Voor abonnees van Bedandbreakfast.nl is er een exclusief collectief Verzekeringspakket waarin deze drie verzekeringen zijn opgenomen. Meer informatie over B&B-verzekeringen kun je vinden op Bedandbreakfastverzekering.nl. Heb je nog geen vermelding op Bedandbreakfast.nl? Neem dan voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Bed & Breakfast Nederland werkt al vele jaren samen met tussenpersoon Floris’Hand. Als onafhankelijk adviseur met een grote expertise in de B&B-markt helpt Floris’Hand u graag om uw B&B zo goed mogelijk te verzekeren. Dat doet zij in samenwerking met schadeverzekeraar Klaverblad Verzekeringen.

Voor abonnees van Bed & Breakfast Nederland is er het exclusieve collectief arrangement ‘Zaken Zekerplan’ met de volgende verzekeringen: aansprakelijkheidsverzekering, inventarisverzekering, rechtsbijstandverzekering.  Meer informatie over B&B-verzekeringen kunt u vinden op Bedandbreakfastverzekering.nl. Heeft u nog geen vermelding op Bedandbreakfast.nl? Neem dan voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Om je een zo goed mogelijke service te bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie hierover.