Televisie

Omroep MAX aflevering 3: dit zijn de deelnemende B&B’s

Bed & Breakfast Leendershoeve

Bij Bed and Breakfast Leendershoeve overnacht je in een eeuwenoude Noord-Brabantse woonboerderij.

In aflevering 3 van ‘Bed & Breakfast’ op Omroep MAX staan dit keer drie bed en breakfasts in woonboerderijen centraal. We gaan op bezoek bij twee B&B’s in Drenthe en één in Noord-Brabant. Een goede gelegenheid om de bed and breakfasts eens echt te vergelijken. Wie komt er als beste uit de bus?

B&B Leendershoeve

Sfeervol: de ‘Goeikamer’ van B&B Leendershoeve.

Bed & Breakfast Leendershoeve in Asten
Bed and Breakfast Leendershoeve is een authentieke, twee eeuwen oude Brabantse langgevelboerderij. Eigenaren Ton en Jack van der Vleuten hebben het pand eind 2010 compleet gerestaureerd: als B&B-gast krijg je onmiskenbaar iets van de sfeer van vroeger mee. Er zijn vier gastenkamers met eigen badkamer. Elke kamer geeft een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Relax op de groene binnenplaats of het terras van de boerderij en geniet van de Brabantse gastvrijheid. “In de ochtend presenteren wij voor u een zeer uitgebreid ontbijt met verse streekproducten”, stellen Tonnie en Jack in het vooruitzicht.

Nationaal Park Groote Peel
B&B Leendershoeve is een ideale uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht door de nabijgelegen natuurgebieden Nationaal Park de Groote Peel en de Strabrechtse Heide. Ook golfers komen er aan hun trekken: in de directe omgeving liggen veel fraaie golfbanen. Bedandbreakfast.nl sprak met Tonnie en Jack over hun deelname aan het tv-programma van Omroep MAX. Je kunt het interview hier lezen >>

Bartels bed & breakfast

Bartels B&B in Ansen: volgens de eigenaren een centrum van inspiratie en ontspanning.

Bartels Bed and Breakfast in Ansen
Bartels Bed & Breakfast in het Drentse dorp Ansen is een rustieke en spirituele B&B. Dat spirituele uit zich onder meer in de gastenkamers. Die hebben ieder een andere kleur en referenen daarmee aan de elementen Water, Vuur en Lucht. Bed and Breakfast Bartels is gevestigd in Het Buiten Land, een opleidingscentrum op het gebied van toepasbare psychologie. De B&B wordt gerund door Rob Bartels en zijn levenspartner Joke Land en is volgens hen “een inspirerende plek waar verdieping en rust elkaar vinden.”

Spiritueel Bed and Breakfast

In de grote tuin van B&B Bartels vinden geregeld muziekoptredens plaats.

Bartels Bed and Breakfast ligt in een groene omgeving: ideaal voor wandel- en fietstochten of voor een mooie bosrit te paard. Natuurgebieden het Dwingelderveld, de Anserdennen en het Drents-Friese Wold zijn vlakbij. Geniet van lange lente- en zomeravonden in de sfeervol verlichte tuin, waar regelmatig muzikale optredens plaatsvinden. “Te midden van bedauwde velden met dartele veulens, eindeloze fietspaden door de zacht geurende heide en lommerrijke picknickplaatsen.” Als dat niet heerlijk klinkt?

Bed & Breakfast Schaapskooi

B&B De Drentsche Schaapskooi is een verbouwde boerderij met vijf sfeervolle kamers.

B&B Drentsche Schaapskooi in Exloo
Bed & Breakfast de Drentsche Schaapskooi in het Drentse dorp Exloo wordt gerund door twee zussen: Anita en Trieneke Santing. In de verbouwde boerderij zijn vijf sfeervolle kamers ingericht met toepasselijke namen als ‘Herdershut’, ‘Op de hei’ en ‘Hunebed’. Daarnaast kunnen gasten terecht in de gezellige loungeruimte en op het terras onder een overkapping. De B&B is zeer geschikt voor groepen, melden de eigenaressen.

Bed and Breakfast Drentsche Schaapskooi

Exloo heeft méér te bieden dan Kabouterland, zoals een prachtige natuurrijke omgeving.

Exloo staat vooral bekend om Kabouterland, het pretpark voor de kleintjes, maar er is veel meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld het dierenpark in Emmen of het hunebedcentrum te Borger. B&B de Drentsche Schaapskooi ligt middenin het groen: je kunt er eindeloos fietsen door bijna aaneengeschakelde bossen. Ook de nordic walkers, wandelaars, forelvissers en museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte natuurrijke omgeving. “Of u blijft lekker hangen in het plaatselijke café”, aldus Anita en Trieneke met een knipoog.

Over de auteur

Janneke

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op deze blog.

16 Reacties

 • Zuurpruimen zijn nooit tevreden te stellen en daar kan je nooit op een eerlijke manier van winnen.
  Deze kamer is mooi van lelijkheid: hoe durf je dit te zeggen als je eens kritisch naar je eigen B&B kijkt. De eigenaren van Bartels B&B hadden over alles wel een opmerking, verschrikkelijk. Bij een B&B is de gastvrijheid een zeer belangrijk onderdeel, ik vrees dat bij Bartels ik binnen een uur gillend en frusterend zou wegrennen, na kennis gemaakt te hebben met mevrouw.
  Ik schrijf nooit een stuk, maar wil toch even kwijt dat Bartels B&B absoluut een onterechte winnaar is, en dat zij het heel slim hebben gespeeld door veel minder te betalen voor de kamers dan dat ze waard waren!
  Voor mij zijn de zussen en Tonnie&Jack de beide winnaars.

  • helemaal mee eens!
   Ook zo onsportief om niet aan de solextour mee te willen doen vanwege het milieuvervuilende aspect maar wel gebruik maken van een elektrische fiets in plaats van spierkracht. :Laat ze dan gewoon zeggen dat ze niet op een solex durft!

  • Carla B.
   Wil gewoon ff zeggen dat wij het voor de volle 100% met je eens zijn.
   Maar ja, Zij hebben ook een bedrijf met Toepasbare Psychologie, en dan weet je gelijk hoe je met zo’n dergelijk programma kunt winnen maar of ze zelf na het zien van de uitzending er blij mee zijn………..
   Denk het niet, was voor hun Antie reclame.

  • Helemaal mee eens !! Dit zuurpruim echtpaar geeft naast dat ze een B&B runnen ook nog trainingen en cursussen 😉 Ik zou er maar 1 kunnen verzinnen …. “‘ Hoe moet het niet “

  • Dit is de eerste keer dat ik reageer. Ik heb 2 keer deze uitzending teruggekeken. Wat heb ik genoten van de zussen(humor) en het lieve hartelijke echtpaar uit Brabant. Maar o wat een ergernis bij het echtpaar Joke en Rob, die zielige semi-arrogante mensen uit Drente. Zeuren en negatief over alles en niet aan dat leuke solex uitje willen meedoen vanuit principiële gronden…Ik moest bijna overgeven.
   “Wat je uitdraagt krijg je terug” ik heb niet veel vertrouwen in dit water en vuur echtpaar.

 • Vond het erg onterecht dat de”winnaars” van vandaag de winnaars zijn.
  Wat hadden hun een commentaar op alles en iedereen. En door ver onder de prijs te geven werden ze de winnaar, ja… zo kan ik ook winnen.
  We hebben ons er erg aan geergerd.
  Jammer dat ze ditdeden.

 • Met heel veel plezier kijken wij altijd naar het programma maar nu hebben we tenenkrommend zitten kijken. Wat een vervelende mensen zijn die Rob en Joke. Overal commentaar op leveren, ongelofelijk. De winst hebben ze in ieder geval niet verdient. En ons, en hopelijk nog veel meer mensen, zullen ze er niet treffen.

  De andere 2 stellen, top mensen! jullie verdienen de winst !!!

 • Het dedain van Bartels en Land was stuitend. Zoals ze als ze vanaf de berg Olympus spraken over de beide andere B&B-locaties was arrogant en meelijwekkend tegelijk.

 • iets wat ik nooit doe : ik heb direct na de uitzending naar die bartels-mensen een mail gestuurd.
  WAT een malle, chagrijnige onaardige mensen…………
  andere 2 stellen : helemaal top !!

 • Gisteren weer kunnen genieten van drie geweldige echtparen/stellen en tot in de puntjes verzorgende bed en breakfasten. Vorige aflevering was dit zeker niet het geval. Jullie moesten je werkelijk schamen, Rob en Joke, een visueel ingesteld type, dat de spinnenwebben niet ziet hangen.
  4 kamers te zien krijgen, want men is niet helemaal tevreden met de ramen, en dan ook nog eens durven zeggen dat de kamer die je o zo gastvrij werd aangeboden, niet helemaal mooi was. Over de bedragen die jullie gaven nog maar gezwegen….
  Gewonnen…maar zeker niet terecht.
  PS: ander stellen: petje af! Prachtige B&B, vriendelijk en gastvrij!

 • Toevallig heb ik gisteren de aflevering weer eens terug gekeken omdat het inmiddels toch wel een legendarische aflevering is geworden. Ik denk dat er nooit ZOVEEL reacties op een Bed&Breakfast-aflevering zijn geweest als deze. Met dank aan Rob & Joke 😉 .

  Rob en Joke zijn dan wel de winnaars van deze aflevering, maar eigenlijk zijn het de grote verliezers. Gefeliciteerd, jullie hebben jezelf compleet te kakken weten te zetten op de Nederlandse TV.
  Wat mij nog het meest stoorde aan hun gedrag was de ontstellende hypocrisie in hun oordeel. Zelf hebben ze een huis met afgedankte meubelen, kinderachtige knuffels in de waterkamer en ademt het hele huis een enorm jaren ’70-ontdek-je-innerlijke-Gaia-New-Age-cliché-sfeer, maar kraken ze ondertussen het interieur van de andere kandidaten tot op het bot af. Zelf laten ze al hun gasten onder de eufemistische term “elkaar ontmoeten” (tuurlijk joh) een vieze badkamer delen, maar ergeren ze zich wel aan een aparte douchecabine. Rob keurt eerst een mooie , ruime kamer af, zeurt dan over het gevoel dat het dak op hem afkomt, maar positioneert wel het bed in hun waterkamer zo dat je niet normaal langs de bint kan lopen. Wel in een auto rijden, maar dan niet op een solex rijden omdat het tegen je milieu-principes is en motorrijden dan wel toelaatbaar vinden. En het feit dat Rob valt over een “kamer voor mensen die minder valide zijn”. Hij ís toch ook minder valide?! Maar dat past kennelijk niet bij zijn zelfbeeld. Hoe pretentieus kan je zijn?

  ?! Ik moest helemaal lachen om “Ja wij zijn internationaal georiënteerd en je kan van alles een kunst maken” om nota bene een doodgewone workshop tapas aan te kondigen (!)
  Nee de echte winnaars waren Tonnie, Jack en Anita en Trieneke. Alle vier zijn jullie zijn overgekomen als warme, levenslustige mensen en laten jullie je gasten echt welkom voelen. Warmte en authenticiteit kan je namelijk niet faken, dat heb je of dat heb je niet en mensen voelen dat haarfijn aan.

 • Ook ik moet gewoon reageren van kwaadheid en ongenoegen.

  Mooi van lelijkheid??????
  Jullie moeten jezelf schamen met de manier waarop jullie jezelf (onterecht overigens) uiten.
  Nee dan jullie elementkamers, over mooi van lelijkheid gesproken.
  Lelijk van lelijkheid en een bij elkaar geraapt zooitje, dat vind ik het. Als we dan toch uitgesproken meningen mogen geven. En dat terwijl er zoveel moeite is gedaan om aan jullie ‘eisen’ te voldoen.
  Lelijke kamers, sacherijnige mensen en communicatief zeer slecht onderlegd.
  Ik ben het met iedereen bovenstaand eens, Doe mij maar Tonnie, Jack en Anita en Trieneke.
  Schamen jullie jezelf maar dat je op deze manier dagwinnaar zijn geworden. Jullie B&B is wel de laatste waar ik naar toe zal gaan.

 • Ik heb ook nooit eerder gereageerd. Maar wat een extreem onterechte winnaars. Walgelijk zulke mensen. Ze hebben niemand de prijs gegeven die werd gevraagd. De redenen die ze ervoor aanhaalden sloegen nergens op. Ze zouden hun eigen b&b onder de loep moeten nemen. Moeilijk doen over een douchecel in de kamer terwijl ze zelf een vieze gedeelde badkamer hebben. Gedeeld, zodat mensen ‘elkaar op de gang kunnen ontmoeten’. Wauw… Werkelijk waar.. Een knuffeloctopus?! Zeikerds. Het is inderdaad anti-reclame en niet verdiend. Dat is geen mening, maar gezien de eentonige reacties en het smerige spelletje dat ze speelden een feit!

 • Iedereen die meedoet aan dit programma heeft het fatsoen wel om niet zo ver onder de vraagprijs te bieden. Als je het fatsoen niet hebt, zoals Joke en Rob, dan weet je vrijwel zeker dat je wint. Smerig spelletje, bah.

Laat een reactie achter